Petrol'de araba nasıl yıkanmalı?

Rolling Bey

Centipat
Petrolde bugün araç yıkadım. Kuruladıktan sonra araçta leke kaldı. Sabun lekesine çok benziyor. Birdahaki yıkamada böyle bir şeyle karşılaşmamak için aracı nasıl yıkamam gerekli? Yeni bez almıştım benzinlikten onların leke yapma payı var mı? Lekeler kireç lekesine benziyor.

Petrolde bugün araç yıkadım. Kuruladıktan sonra araçta leke kaldı. Sabun lekesine çok benziyor. Birdahaki yıkamada böyle bir şeyle karşılaşmamak için aracı nasıl yıkamam gerekli? Yeni bez almıştım benzinlikten onların leke yapma payı var mı? Lekeler kireç lekesine benziyor.

Tavsiyem 2 su bir sabun
Hem sabundan önce kabasını al sonra sabunla sonra durula.

Sırasıyla su - sabun - su diye biliyorum çok bilgim yok konu hakkında.

İlk suyla full yıkama sonrasında sabunla yıkama en son tekrar suyla durulama yapılmalı diye biliyorum

Böyle yapıyorum zaten ama sabun lekesi kaldı araçta.

Jantların balata karası aracı daha da kötü eder.

Dostum zaten ilk suyla kabasını al derken dediğin şeyler için kastetmiştim.
Disklerin içine su verdikçe balata karası akar
Sonra sabunla temizle
Sonra durula balata karası devam ederse de o bölgeleri süngerle temizle sonra durula.

Petrollerde kullanılan köpük bazen araca tutunabiliyor ve yapışkan gibi yapışıp çıkmayabiliyor. Suyu aracın boyasını kaldırmayacak şekilde hafif yakından tutup hızlı hızlı yukarı aşağı hareketlerle aracı yıkadığınız sürece köpük izi kalmayacaktır.

Petrollerde kullanılan köpük bazen araca tutunabiliyor ve yapışkan gibi yapışıp çıkmayabiliyor. Suyu aracın boyasını kaldırmayacak şekilde hafif yakından tutup hızlı hızlı yukarı aşağı hareketlerle aracı yıkadığınız sürece köpük izi kalmayacaktır.

Onuda yaptım ama olmadı sanırım hava sıcak köpük kuruyor sizin dediğiniz gibi şu tutuyorum ama sildiğimde kalıyor.

Onuda yaptım ama olmadı sanırım hava sıcak köpük kuruyor sizin dediğiniz gibi şu tutuyorum ama sildiğimde kalıyor.
Gayet normal durum hocam petrol çalışanlarına bildirirseniz köpüğü daha sulu doldururlar. Yıkadığınız yeri değiştirin derim bendede aynı durum var 4 senedir araç yıkamama rağmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı