PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatası

Düz üye

Femtopat
Katılım
6 Mayıs 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba herkese.

  • İşlemci-R5 1600
  • Ekran kartı-AMD Sapphire Nitro RX 570 8 GB
  • Anakart- ASUS Prime B450M-K
  • RAM-Corsair Vengeance 3000 MHz 8x2 GB

Bu sistemi topladım ve takar takmaz 1 uzun, 2 kısa bip hatası aldım. 0 sistem, sadece ekran kartını yaklaşık 2 ay kadar önce almıştım. Diğer tüm parçalar 0. ekran kartını 2 kez gönderdim garantiye, sorun çıkmadı. Anakartı da gönderdim, sorun çıkmadı. En son RAM'ler kaldı. PC'yi ne zaman bir ihtiyaç için söksem, taktığımda 1 uzun, 2 kısa bip hatası alıyorum. Şu sıralarda da "PFN_LIST_CORRUPT" mavi ekranı alıyorum arada bir. Asus PRIME B450M-K Performance Results - UserBenchmark bu da benchmark testim. Windows bellek tanılamadan bellek testi yapıyorum, RAM'ler de temiz çıkıyor. Artık bıktım, 1 senedir böyle.
 
Lütfen Dump dosyası paylaşın.
 
Minidump dosyalarını paylaşınız.
Ayrıca 1 uzun bip sesi belleklerin tazelemesinde,
2 kısa bip aynı şekilde bellek eşliklerinde sorun olduğunu gösterir.
girdim minidump dosyasına ama boş gözüküyor ne olduğunuda bilmiyorum açıkçası. ve ramler çift olarak almadım aynı ramden 2 tane 8 gblik aldım
 
memtest yapıyorum fakat görmüyor yani uefi olarak usbyi görmüyor, windows bellek tanılama yaptım memtest yapamadığım için sorun çıkmadı ama yasak bittikten sonra farklı bir pcden deneyeceğim ramleri eğer ramler sorunluysa o pcdede sorun çıkaracaktır değil mi?
RAM'lere Memtest uygular mısınız?
 

Geri
Yukarı