Phanteks P400A DRGB vs P360A DRGB

P400A DRGB vs P360A DRGB+SK120 DRGB Fan

• Oy verenlerin toplamı
    36
İtopya'da 900 Vatan'da 870 TL idi 4 fanlı modeli. İtopya depo taşınma durumlarından dolayı kargo gecikebilirdi. Vatan ile birebir görüştüm 1 günde kargolanır 2-3 güne elinizde olur denince kendim de gitmeye uğraşmadım. Şimdi kontrol ettiğimde ise en geç 18 Kasım tarihinde elimde olacağı yazıyor, 1 gün ileri atmış. Henüz güç kaynağı elime ulaşmadı zaten diyerek gitmekten vazgeçmiştim, keşke gidip alsaymışım başta düşündüğüm gibi. Şimdi beklemedeyim. Tekrar indirime girer mi bilinmez ancak siparişimden beri incelemeleri izliyorum. Fiyatına göre çok iyi bir tercih gibi duruyor. Siz de mümkünse bu hafta sonu için indirim bekleyin derim.

Almışken ARGB olsun hocam anakart değiştirince senkronize falan edebilirim. P500A'nın RGB olmayanı dediğiniz gibi hem biraz aşıyor hem de 2 fanla geliyor, ARGB kontrolcüsü de yok. DRGB versiyonu çok iyi ama o da uçuk. P500A alıp sonradan ARGB fan al derseniz o zaman da DRGB versiyonu daha mantıklı oluyor, aradaki fark zaten kontrolcü ve 3 DRGB 140MM fan için değer.
Hocam şimdi baktım RGB olmayan versiyonu İnventus'ta 1140 lira, o 1300 civarıyken DRGB 1650 falandı, şimdi stokta yok. Olsaydı o da 1400 falan olurdu.

QP'de 1300'e var da fazla ya. 2 tane 14cm ile geliyor.

TD550 bulmaya çalışın derim indirimler ile. Üst tarafta 360 radyator desteği de var.
Görüntüsünü halledersem ona bakacağım hocam . Ön taraf sıkıntı değil hatta Meshify C ucuz olsa ona da bakacaktım ama yan camdaki çizgiler biraz garibime gidiyor, ön paneldeki çizgilerle de dümdüz paralel değiller. Acaba aynı yapıda düz TG bulabilir miyim, bulursam çok iyi olur aslında.

TG farklı bulabileceğini sanmıyorum.

Farklı kasa bakmak için sorayım, Mesh şart mı ve bütçe nedir?
Şart diyelim hocam, 3600X ve çift 8 pin beslemeli 5700XT ile kullanacağım, Wraith Prism soğutucum var. OC işine girmeyi planlıyorum, o yüzden hava akışı önemli. Bütçe olarak düz 1000 diyelim ama 1100'e çok iyi kasa vardır o zaman esnetirim. Yani 1000'i geçmezse iyi olur ama değerse de biraz geçmesinde sıkıntı yok. Bir de birazcık RGB olursa şahane olur .
Aynı yapıda derken?
Themaltake Level 20 MT gibi kasalar mı?
Aynı yapıdan kastım aynı ölçülerde düz ve detaysız panel hocam, TD500'ün camında kristal detaylar var ya onlar biraz garibime gidiyor diyelim.

Hocam ben RTX 2060S kullanıyorum, onun ısınma gibi bir problemi yok. Ancak stok ile 3600 kullandığım için bana da iyi havalandırmalı bir kasa gerekiyordu ve memnun kalacağımı düşünüyorum. Kendime ekstra bütçe de ayırmıştım, işlemci için de bir soğutucu alacaktım normalde ancak bazı durumlar sebebiyle sonraya kaldı o işlem. Yoksa sağ olsun @Mithat Berhan çok hoşuma giden bir işlemci soğutucu önerisinde bulunmuştu. Size gelecek olursak, sahip olduğunuz soğutucu hiç de fena değil aslında. Bu sebeple 4.4GHz değerine kadar bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. OC yapacağım demişsiniz, bunun için soğutucunuz ne kadar yeter emin değilim fakat elinizdeki soğutucunun 2.el piyasası dahi yüksek. Kasayı indirime getirip artan paranın üzerine ekleyip daha sağlam bir işlemci soğutucu da alabilirsiniz.

Soğutucuyu değiştirmeyi planlamıyorum, olur da değiştirirsem de en azından 240MM AIO veya Noctua NH-D14 gibi devasa bir hava soğutma alırım. P360A'nın düşündürmesi zaten AIO desteği, yoksa P400A beni daha çok çekiyordu TD500'den.
@Mithat Berhan hocam farklı kasa bakayım dediniz ses çıkmadı, bulamadınız galiba .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…