ozan_deux
Femtopat
Daha fazla
Herkese merhaba.
Evde ikinci bir bilgisayara gereksinim duyduğum için eski bilgisayarımı tekrar kullanmaya başladım. Bu bilgisayarda sadece Online ders verirken ihtiyacım olan programları kullanmaktayım ( Zoom, finale songwriter, Adobe reader vs). Bilgisayarı kullanmaya başladıktan üç gün sonra harddisk çöktüğü için SSD taktım ve Windows 10'a yükselttim sistemi.
Ancak bugün ufak tefek kayıtlar almak adına Pro Tools yüklemek istedim ve mavi ekran hatasıyla karşılaştım, sanıyorum ki var olan sistemim Pro Tools gibi bir programı kaldırabilecek düzeyde değil.
Var olan sistemim şu şekilde:
-AMD Phenom II X4 925 işlemci.
-Gigabyte GA-870A-UD3 anakart.
-6 GB 1333 MHz Kingston bellek(3x2 GB)
-ASUS GTX750 Ti 2 GB ekran kartı.
-550 Watt 80+ güç kaynağı.
*Yalnızca güç kaynağı ve ekran kartını 2-3 sene evvel değiştirmiştim. Diğer parçalar 2007 senesinden beri kullanımda.
Tamamen yeni bir kasa toplamaktansa çok bir para harcamadan anakart, işlemci ve RAM değişimine giderek sistemi güncellemeyi düşünüyorum. Kullandığım programları daha hızlı kullanmak, Pro Tools (çok detaylı çalışmıyorum, solo entrüman kaydı yalnızca), hit film Express kullanabilmek(5-10 dakikalık ağır olmayan video editleri için) ve çok ağır olmayan oyunları oynayabilmek gibi beklentilerim var.
Uygun bütçeli olarak AMD Ryzen 3 1200 AF 12nm 3.1 GHz ve Intel Core i3-10100F 3,5 GHz işlemciler dikkatimi çekti.
Bu hususta sizin tavsiyeleriniz ne olur?
İşlemci seçimim yeterli gelir mi yoksa yükseltmem gerekir mi?
Ve bu üç bileşeni değiştirirken dikkat etmem gerek bir konu var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.
www.itopya.com
www.mediamarkt.com.tr
www.mediamarkt.com.tr
Bu üç bileşen yükseltme ihtiyaçlarımı karşılar mı?Ya da önereceğiniz başka bir paket olur mu?
Evde ikinci bir bilgisayara gereksinim duyduğum için eski bilgisayarımı tekrar kullanmaya başladım. Bu bilgisayarda sadece Online ders verirken ihtiyacım olan programları kullanmaktayım ( Zoom, finale songwriter, Adobe reader vs). Bilgisayarı kullanmaya başladıktan üç gün sonra harddisk çöktüğü için SSD taktım ve Windows 10'a yükselttim sistemi.
Ancak bugün ufak tefek kayıtlar almak adına Pro Tools yüklemek istedim ve mavi ekran hatasıyla karşılaştım, sanıyorum ki var olan sistemim Pro Tools gibi bir programı kaldırabilecek düzeyde değil.
Var olan sistemim şu şekilde:
-AMD Phenom II X4 925 işlemci.
-Gigabyte GA-870A-UD3 anakart.
-6 GB 1333 MHz Kingston bellek(3x2 GB)
-ASUS GTX750 Ti 2 GB ekran kartı.
-550 Watt 80+ güç kaynağı.
*Yalnızca güç kaynağı ve ekran kartını 2-3 sene evvel değiştirmiştim. Diğer parçalar 2007 senesinden beri kullanımda.
Tamamen yeni bir kasa toplamaktansa çok bir para harcamadan anakart, işlemci ve RAM değişimine giderek sistemi güncellemeyi düşünüyorum. Kullandığım programları daha hızlı kullanmak, Pro Tools (çok detaylı çalışmıyorum, solo entrüman kaydı yalnızca), hit film Express kullanabilmek(5-10 dakikalık ağır olmayan video editleri için) ve çok ağır olmayan oyunları oynayabilmek gibi beklentilerim var.
Uygun bütçeli olarak AMD Ryzen 3 1200 AF 12nm 3.1 GHz ve Intel Core i3-10100F 3,5 GHz işlemciler dikkatimi çekti.
Bu hususta sizin tavsiyeleriniz ne olur?
İşlemci seçimim yeterli gelir mi yoksa yükseltmem gerekir mi?
Ve bu üç bileşeni değiştirirken dikkat etmem gerek bir konu var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.
GIGABYTE H410M S2H 2933MHz DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart | ITOPYA
GIGABYTE H410M S2H 2933MHz DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile H410M S2H ITOPYA'da.
INTEL Core i3-10100F Boxed Processor 6M İşlemci Fiyat & Özellik | MediaMarkt
INTEL Core i3-10100F Boxed Processor 6M İşlemci fiyatı ve özelliklerini incelemek için hemen tıkla, sen de kazananlar kulübüne
KINGSTON HX432C16FB3 Hyperx Fury 8GB 3200MHZ DDR4 CL16 DIMM 1RX8 Ram
KNG HYPRX FURY 8GB D4 3200 HX432C16FB3/8
Bu üç bileşen yükseltme ihtiyaçlarımı karşılar mı?Ya da önereceğiniz başka bir paket olur mu?
Son düzenleme: