H.E.C.U SOLDIER
Kilopat
Daha fazla
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar dilerim.
Sorunumdan hemen bahsedeyim: Bilgisayarım son zamanlarda oyun oynarken bir süre sonra ani kilitlenme geliyor ve PC yeniden başlıyor.
Bu sorunu çözmek için şu adımları denedim:
En sonunda BIOS'ta bir şey fark ettim: Hardware monitör kısmında Vcore, 5V ve 12v voltage kısımları stabil halde iken 3.3v kısmı "4.080v" kırmızı halde gösteriliyor. Sanırım bu iyiye işaret değil.
Acaba belirttiğim soruna bu mu sebep oluyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:
ASUS M4A785TD-V EVO anakart
16 GB RAM (4x4)
AMD Radeon R7 240 ekran kartı.
AMD Phenom II X6 1055t 2.80 GHz işlemci.
Sorunumdan hemen bahsedeyim: Bilgisayarım son zamanlarda oyun oynarken bir süre sonra ani kilitlenme geliyor ve PC yeniden başlıyor.
- Sistemden kaynaklı olduğunu düşündüğüm için format attım. (işe yaramadı)
- SSD scan ettim (sorun bulunmadı ama yine de aynı sorun olmaya devam ediyor)
- RAM'lerin ömrü tamamlandığını düşünüp sıfırları ile değiştirdim. (yine işe yaramadı)
- Elimde farklı ekran kartı ve PSU olmadığı için onları da es geçmek zorunda kaldım.
En sonunda BIOS'ta bir şey fark ettim: Hardware monitör kısmında Vcore, 5V ve 12v voltage kısımları stabil halde iken 3.3v kısmı "4.080v" kırmızı halde gösteriliyor. Sanırım bu iyiye işaret değil.
Acaba belirttiğim soruna bu mu sebep oluyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:
16 GB RAM (4x4)
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Yeni psu takarak sorun ortadan kalkmıştır. 2 gündür bahsettiğim olayı yaşamadım. Yine de göz attığınız için teşekkür ederim. Benim tahminimce sorun psudaydı ve anakartı yeterince besleyemiyordu.Arkadaşlar herkese iyi akşamlar dilerim.
- Sistemden kaynaklı olduğunu düşündüğüm için format attım. (işe yaramadı)
- SSD scan ettim (sorun bulunmadı ama yine de aynı sorun olmaya devam ediyor)
- RAM'lerin ömrü tamamlandığını düşünüp sıfırları ile değiştirdim. (yine işe yaramadı)
- Elimde farklı ekran kartı ve PSU olmadığı için onları da es geçmek zorunda kaldım.
Sistem özelliklerim:
16 GB RAM (4x4)
Dosya Ekleri
Son düzenleme: