Philips Evnia 24m2N3200s monitör alınır mı?

• Konuyu başlatan WxArTT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 6.155
Rica ederim, umarım bu konuyu görüp başkaları da faydalanır. Ürün elinize ulaştıktan sonra kullanım ile ilgili de aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden yardım isteyebilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

Hocam ürün MPRT modunda 1ms mi 0.5ms mi? Bir yerde 0.5 diğerinde 1 olarak girilmiş

Rica ederim, umarım bu konuyu görüp başkaları da faydalanır. Ürün elinize ulaştıktan sonra kullanım ile ilgili de aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden yardım isteyebilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.
Hocam bu monitörde durmayan bir ölü piksel furyası var 1 haftada 3 tane ölü piksel çıktı hangi gün nerde çıkacak diye paranoyak oldum sizde var mı böyle bir durum

Hocam bu monitörde durmayan bir ölü piksel furyası var 1 haftada 3 tane ölü piksel çıktı hangi gün nerede çıkacak diye paranoyak oldum sizde var mı böyle bir durum.

Ben de yeni satın aldım hocam sonucu bilgilendirir iseniz sevinirim.

Hocam bu monitörde durmayan bir ölü piksel furyası var 1 haftada 3 tane ölü piksel çıktı hangi gün nerde çıkacak diye paranoyak oldum sizde var mı böyle bir durum
Açıkçası ilginç nereden aldınız acaba. Aslında bu kadar çok denk gelmiyor. Sizin şansınıza bu kadar çok denk gelmiş gibi.

Üzüldüm sizin adınıza

Ama şunu da bilmenizi isterim yurtdışında bile bu tarz sorunlardan bir ayda 12 monitör değiştirenleri biliyorum. Monitör biraz hatta baya şans işi. Ya sabredip sürekli iade ederek kusursuzu bulmaya çalışmanız ya da bir nokta da elinizdekini kabullenip devam etmeniz gerekiyor.

Açıkçası ilginç nereden aldınız acaba. Aslında bu kadar çok denk gelmiyor. Sizin şansınıza bu kadar çok denk gelmiş gibi.

Üzüldüm sizin adınıza

Ama şunu da bilmenizi isterim yurtdışında bile bu tarz sorunlardan bir ayda 12 monitör değiştirenleri biliyorum. Monitör biraz hatta baya şans işi. Ya sabredip sürekli iade ederek kusursuzu bulmaya çalışmanız ya da bir nokta da elinizdekini kabullenip devam etmeniz gerekiyor.
itopyadan aldım internet üzerinden bugün mağazalarına götürmeye düşünüyorum. Acaba mağazadan işlem yaparlar mı?

Bu monitör durduğu yerde ölü piksele boğulacak gibi habire piksel doğuruyor.

14 gün dolmadan değişim isteyin, paniklemenize gerek yok güvenilir bir yerden almışsınız sonuçta. Bu monitör almanın doğası gibi bişey illa ki ölü piksel vb çıkabiliyor.

MPRT modunda 0.5 ms ama normalde 1 ms (GtG) şeklinde.

1ms GtG'yi unutun. Bunlar pazarlama stratejisi.
MSI, 274qpx için 1ms GtG olduğunu yazmış ama, incelemelerde 8.74ms GtG çıkıyor. Eğer OverDrive ayarını fastest yaparsan overshoot sorunlu ve yine 1ms GtG göremiyor. En iyi modu Fast ve 8.74ms GtG değerine sahip. Bu pazarlama taktiği her markada var. Bu tarz giriş seviye ürünlerde 1ms GtG unutun.

IMG_3039.jpeg

IMG_3037.png

IMG_3036.png

IMG_3040.png

E sporcular için tasarlanan 540Hz monitörler bile (yurt dışında 1000 dolar) 1ms GtG sunamıyor. TR fiyatlarından bahsetmiyorum bile. Kaldı ki bunlar bile 1ms ve altı sunamazken 180Hz bütçe monitörlerinin 1ms ve altı sunması imkânsız.

IMG_3023.jpeg

IMG_3020.png

Muhtemelen 4-8ms civarı falan. 1ms olsa gözle görülür hiçbir iz vs olmadan UFO net gözükür.

1ms GtG'yi unutun. Bunlar pazarlama stratejisi.
MSI, 274qpx için 1ms GtG olduğunu yazmış ama, incelemelerde 8.74ms GtG çıkıyor. Eğer OverDrive ayarını fastest yaparsan overshoot sorunlu ve yine 1ms GtG göremiyor. En iyi modu Fast ve 8.74ms GtG değerine sahip. Bu pazarlama taktiği her markada var. Bu tarz giriş seviye ürünlerde 1ms GtG unutun.

Eki Görüntüle 2494115

Eki Görüntüle 2494116

Eki Görüntüle 2494117

Eki Görüntüle 2494118

E sporcular için tasarlanan 540Hz monitörler bile (yurt dışında 1000 dolar) 1ms GtG sunamıyor. TR fiyatlarından bahsetmiyorum bile. Kaldı ki bunlar bile 1ms ve altı sunamazken 180Hz bütçe monitörlerinin 1ms ve altı sunması imkânsız.

Eki Görüntüle 2494120

Eki Görüntüle 2494121

Muhtemelen 4-8ms civarı falan. 1ms olsa gözle görülür hiçbir iz vs olmadan UFO net gözükür.
Tamami ile haklısınız. Zaten bu 1ms gtg yada 0.5ms mprt maksimum değerler oluyor genelde. Ortalamada bahsettiğiniz değerlerde kullanıyoruz. Ama bunun genel olarak tüm monitörlerde bu şekilde olduğunu düşünürsek çok kafa yormanın anlamı yok gibi. Sonuçta sen 4-5ms görüyorsan karşıdaki de 4-5ms görüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı