Philips monitördeki 1 ölü piksel sorun olur mu?

Ben iadeyle vs. uğraşmadım. O pikseli monitörün dibine kadar girip dikkatlice baksam bile zor görüyorum normal kullanımda görmek imkansız. Zaten stoklarda da bulunmuyor artık bu monitör. Boşa iade edip uğraşmayın. Bu şekilde kullanıp geçin, kafanıza takmazsanız birkaç güne bırakın ölü pikseli görmeyi, aklınıza bile gelmez.

Ben yaklaşık bir saat önce İncehesap müşteri temsilcisiyle bu konuyla ilgili görüştüm. Kendisi, Philips'te 4 ölü piksel sınırının olduğunu hatırladığını ama emin olmadığını söyledi ve ilgili konuyla alakalı bir ürün değişimi destek kaydı açtı, şu an oradan haber bekliyorum. Zaten halihazırda sitede bu modelin stoku bulunuyor, eğer ki talebim olumlu sonuçlanırsa ölü pikseli olmayan yeni bir ürünü tercih ederim, sonuçta az para vermiyoruz bunlara ama eğer ki "Philips 4 ölü piksel sınırında değişim kabul ediyor" gibi bir durumla sonuçlanırsa, işi hiç hukuk sürecine taşımakla falan uğraşmayacağım. Uğraşsam kazanırım ayrı mesele ama en ufak bir yargı süreci bile inanılmaz uzun sürdüğü için bununla uğraşamam, zaten dediğin gibi bir şey izlerken veya oynarken fark etmek imkansız. Görüntü kalitesi, renk gamı, kontrast oranı ve parlaklığı da bu segment için çok çok iyi zaten, aktif kullanım sırasında son derece memnunum, sadece siyah ekranlarda kendini ufaktan da olsa belli ediyor ve tadımı kaçırmıyor değil.

Ben yaklaşık bir saat önce İncehesap müşteri temsilcisiyle bu konuyla ilgili görüştüm. Kendisi, Philips'te 4 ölü piksel sınırının olduğunu hatırladığını ama emin olmadığını söyledi ve ilgili konuyla alakalı bir ürün değişimi destek kaydı açtı, şu an oradan haber bekliyorum. Zaten halihazırda sitede bu modelin stoku bulunuyor, eğer ki talebim olumlu sonuçlanırsa ölü pikseli olmayan yeni bir ürünü tercih ederim, sonuçta az para vermiyoruz bunlara ama eğer ki "Philips 4 ölü piksel sınırında değişim kabul ediyor" gibi bir durumla sonuçlanırsa, işi hiç hukuk sürecine taşımakla falan uğraşmayacağım. Uğraşsam kazanırım ayrı mesele ama en ufak bir yargı süreci bile inanılmaz uzun sürdüğü için bununla uğraşamam, zaten dediğin gibi bir şey izlerken veya oynarken fark etmek imkansız. Görüntü kalitesi, renk gamı, kontrast oranı ve parlaklığı da bu segment için çok çok iyi zaten, aktif kullanım sırasında son derece memnunum, sadece siyah ekranlarda kendini ufaktan da olsa belli ediyor ve tadımı kaçırmıyor değil.

IPS ekranda o kadar olacak hocam alışırsınız. Monitör çok başarılı gerçekten. Ayrıca yeni alacağınız monitöre ölü piksel testi yapıp göndermezler bilginiz olsun. Bu işi yalnızca Vatan yapıyor, İtopya da eskiden yapıyormuş fakat birkaç hafta önce mağazaya gittiğimde artık o uygulamanın kalktığını fakat 1 ölü piksel bile çıksa yeni kutuyla değiştirdiklerini söylediler. Yani tamamen şans işi. Yeni alacağınız monitörde hiç ölü piksel de olmayabilir, 3-4 tane de çıkabilir veya çok daha farklı sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Tamamen şansınıza kalmış. Yine de denemek isterseniz takdir sizin.

IPS ekranda o kadar olacak hocam alışırsınız. Monitör çok başarılı gerçekten. Ayrıca yeni alacağınız monitöre ölü piksel testi yapıp göndermezler bilginiz olsun. Bu işi yalnızca Vatan yapıyor, İtopya da eskiden yapıyormuş fakat birkaç hafta önce mağazaya gittiğimde artık o uygulamanın kalktığını fakat 1 ölü piksel bile çıksa yeni kutuyla değiştirdiklerini söylediler. Yani tamamen şans işi. Yeni alacağınız monitörde hiç ölü piksel de olmayabilir, 3-4 tane de çıkabilir veya çok daha farklı sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Tamamen şansınıza kalmış. Yine de denemek isterseniz takdir sizin.
Ölü piksel test uygulamasını kaldırmaları büyük saçmalıkmış bu arada, maksimum 5 dakikalarını alacak bir tane testi yapmıyor olmalarının mantıklı hiçbir sebebini bulamıyorum, daha sorunlu bir ürün gelirse muhtemelen onu da değiştirmiş olurum, benim böyle saçmalıklara pek fazla tahammülüm olmuyor çünkü.

Ölü piksel test uygulamasını kaldırmaları büyük saçmalıkmış bu arada, maksimum 5 dakikalarını alacak bir tane testi yapmıyor olmalarının mantıklı hiçbir sebebini bulamıyorum, daha sorunlu bir ürün gelirse muhtemelen onu da değiştirmiş olurum, benim böyle saçmalıklara pek fazla tahammülüm olmuyor çünkü.

Maalesef saçmalık. Sırf test ederek alabilme imkanı olduğu için Vatan'a gidip ASUS TUF'ın bir modelini alacaktım, son anda içime sinmeyerek vazgeçip İtopya mağazasına uğradım ve orada öğrendim bu durumu. Zaten stoklarında da yoktu istesem de göremezdim. Araştırmalarım sonucu Philips'i daha çok beğendim ve fiyatı biraz daha uygun diye siteden sipariş edip geçtim. Sonrasında risk alıp değişimle iadeyle vs. uğraşmadım, memnunum.

Arkadaşlar İtopya'dan Philips Evnia 27M2N5500 2K monitörü satın almıştım, bugün elime ulaştı. Emektar RX 470 ekran kartına bağlayıp birkaç test yaptım. Ekran ara sıra böyle anlık yanıp sönüyor gibi. Belki de sistemdendir. CPU, RAM, ekran kartı hepsi en az 9-10 yıllık. Bir video açınca 8 GB'lık RAM %80'e, CPU kullanımı %100'e çıkıyor. Evdeki sistemle de deneyeceğim zaten. Siyah, yeşil, pembe renkte hiçbir ölü piksel göremedim fakat beyaz ve kırmızıda sağ üst köşelerde ufacık bir tane gözüme çarptı. O da siyah değil böyle gri gibi sönük bir şey. Yani zar zor gözüküyor. Çok dikkatli bakınca bile çok zor belli oluyor.

Ghosting yok gibi. Işık sızması da hissetmedim. Siyahları vs. çok güzel veriyor. HDR testi de yaptım cam gibi gösteriyor. Monitörle ilgili detaylı bir inceleme hazırlamayı düşünüyorum zaten. Sizce o 1 piksel için bunun iadesiyle / değişimiyle uğraşmaya gerek var mı? Bu ölü pikseller zamanla çoğalır diyen de var, çoğalmaz, saçmalık diyen de. Şimdi İtopya birebir değişim yapıyor ama mağazaları bana bir tık uzak. Aracım km'de 6-7₺ yakıyor, şubeye 2 kez gidip gelsem dünya kadar yakıt gidiyor 😀. Zaten adamlar orada test de yapmadıkları için yeni bir kutu alıp geldiğimde atıyorum 2-3 ölü piksel de çıkabilir sonrasında tekrar uğraşmam gerekecek. O riski de almak istemiyorum. Ne düşünüyorsunuz?
İtopya hakkında bir şey diyemem fakat ben İncehesap'tan bu monitörü aldım ve bir kaç ölü piksel çıktı, İncehesap ve Philips yetkili servisi ile ilgili şöyle bir deneyimim oldu:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı