Photoshop nasıl öğrenilir?

Nazo_2004

Decapat
Katılım
8 Temmuz 2021
Mesajlar
259
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Photoshop öğrenmek istiyorum. Para kazanabilir miyim? Ders için öneri verir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İllüstratör para kazandırır, photoshop değil.
Photoshop kazandırmaz demek hımm herkes dünyanın en iyi grafikeri zaten ya.

Teorik olarak illustrator'deki her şeyi Photoshop'ta yaparsın ama illustrator'de Photoshop'taki yaptıklarının onda birini yapamazsın.

Evet illustrator'de değişik geometrik form yaratmak ve bunlar simetrik veya çok farklı şekillere sokmak için çok fazla seçenek ve araç var. Teoride dediğim Photoshop'ta bu yardımcı toolar olmasa bile yeteneğinle yaparsın ama nolur zaman alır.

Photoshop bu alanda Optimus Prime'dır illustrator ise Bumblebee.

Sadece Photoshop kullanarak milyon kazanan insanlar var. Tabi ki çok yetenekli ve yaratıcı olmak lazım. Lol Dota vs gibi oyunlardaki karakterler rasterdır bir çok karakter Photoshop gibi piksel tabanlı programda çizilir vektörelde değil. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Sadece dekupeyle ev geçindiren insanlar bile var.

Unutma ki Photoshop'ta yapılan illüstrasyon ve tasarım her zaman daha kıymetlidir. Vektörel illüstrasyonların pek bir kıymeti yok. İşte sevgili çiftlerin üstünden geçilerek fotoları falan çizilir cart curt ha çok da yaratıcı illüstratorler var. İllustrator kıymetli olan logolardır veya semboller, amblemler ve tipografidir.

Ayrıca ben kdy'ye çok fazla kitap kapak tasarımı yaptım ve hepsini'de Photoshop'ta yaptım gayet de iyi paralar kazandım tabi ama hep illüstrasyondu. Demek ki kazanılıyormuş.

Mesela bu PhotoshopTa yapılmış bir logo. Diyolar ya Photoshop'ta logo yapılmaz diye 🤣
 

Dosya Ekleri

  • ddd.jpg
    ddd.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Profesyonel olmak istiyorsanız ayrı ama temel aracların işlevini öğreneyim 2-3 temel şeyler bilsem yeter ayrı para kazanmak icin hangi alanda iş yapacağınız önemli logo, thumbnail, wallpaper vb ama Photoshop'dan para kazanmak icin tecrübe gerekli ne kadar bilsende hayalindeki ürünü yapıyorsun.
 
Photoshop kazandırmaz demek hımm herkes dünyanın en iyi grafikeri zaten ya.

Teorik olarak Illustrator'deki her şeyi Photoshop'ta yaparsın ama Illustrator'de Photoshop'taki yaptıklarının onda birini yapamazsın.

Evet Illustrator'de değişik geometrik form yaratmak ve bunlar simetrik veya çok farklı şekillere sokmak için çok fazla seçenek ve araç var. Teoride dediğim Photoshop'ta bu yardımcı toolar olmasa bile yeteneğinle yaparsın ama ne olur zaman alır.

Photoshop bu alanda optimus Prime'dır Illustrator ise bumblebee.

Sadece Photoshop kullanarak milyon kazanan insanlar var. Tabii ki çok yetenekli ve yaratıcı olmak lazım. LoL DotA vs gibi oyunlardaki karakterler rasterdır birçok karakter Photoshop gibi piksel tabanlı programda çizilir vektörelde değil. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Sadece dekupeyle ev geçindiren insanlar bile var.

Unutma ki Photoshop'ta yapılan illüstrasyon ve tasarım her zaman daha kıymetlidir. Vektörel illüstrasyonların pek bir kıymeti yok. İşte sevgili çiftlerin üstünden geçilerek fotoları falan çizilir cart curt ha çok da yaratıcı Illustrator'ler var. Illustrator kıymetli olan logolardır veya semboller, amblemler ve tipografidir.

Ayrıca ben Kdy'ye çok fazla kitap kapak tasarımı yaptım ve Hepsini'de Photoshop'ta yaptım gayet de iyi paralar kazandım tabii ama hep illüstrasyondu. Demek ki kazanılıyormuş.

Mesela bu Photoshop'ta yapılmış bir logo. Dıyorlar ya Photoshop'ta logo yapılmaz diye 🤣

İkisi de Adobe programı, birbirleriyle uyum içinde çalışıyorlar. Her ikisinin de birbirlerine karşı avantajları var. Bir de bu işe para kazandırmaktan çok ürün kalitesi diye bakmak lazım. Ve ürün kalitesi de en çok her iki programın da avantajlı yönleri kullanıldığında artar. Kaliteli ürünün de alıcısı daha fazla olur. :)
 

Geri
Yukarı