Çözüldü Photoshop'ta kaydedilirken hata oluştu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serhat_0612

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Grafik tasarımcısıyım uzun zamandır. Bir billboard hazırladım. Boyutu az olsun diye fazla çözünürlük ile kaydetmedim. Fakat baskıda kötü duruyor. Bu sefer yüksek kalitede kaydettiğimde böyle bir hata alıyorum. Dosya boyutu bayağı yüksek. Acaba RAM yetersiz kaldığı için mi böyle bir hata alıyorum. 16 GB 3000MHz RAM'e sahibim. Yardımcı olursanız sevinirim. Müşteri bekliyor.

Dosya Ekleri

• resim_2023-08-24_112759358.png
    936,2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Save as olarak kaydediyorum. Birleştirme yaparken kalite düşer. Ben bir çare buldum. Otomatik ayarda düşük kaliteye verdim. Sonra manuel ayarda çözünürlük yükselttim. daha iyi bir render aldı yüksek kaliteye göre. Ayrıyeten hata da vermedi. Yardımınız için teşekkür ederim.

Görev Yöneticisi'nden RAM kullanımına baktın mı?

Evet baktım. Çalışma açıkken % 80 ortalama bellek kullanımına sahip.

Photoshop 8-9 GB RAM kullanıyor.

Bildiğiniz bir çözüm yolu var mı?

Evet baktım. Çalışma açıkken % 80 ortalama bellek kullanımına sahip.

Photoshop 8-9 GB RAM kullanıyor.

Bildiğiniz bir çözüm yolu var mı?

PSD kaydedebiliyorsan problem RAM'le ilgili olmaması gerek.

1 Save as mi yapıyorsun export mu?
2 Dosyayı yedek bir PSD olarak kaydet (orjinali kaybetme bunu denerken diye) tüm layer'ları birleştir/flatten image, save as PDF'de üstte PDF tiplerinden en yüksek versiyonu seç, olmazsa TIFF olarak al.

Save as olarak kaydediyorum. Birleştirme yaparken kalite düşer. Ben bir çare buldum. Otomatik ayarda düşük kaliteye verdim. Sonra manuel ayarda çözünürlük yükselttim. daha iyi bir render aldı yüksek kaliteye göre. Ayrıyeten hata da vermedi. Yardımınız için teşekkür ederim.

Çözüm
Sorunun çözülmesine sevindim.

Yalnız birleştirme yaparken kalite düşmez. Photoshop raster format, vektör format parçalar varsa onları rastere çevirir, blend mode'ları düzenler, opacity kısımlarını verilen yüzdeye göre toparlar; bu kalite düşmesi anlamına gelmez. Malesef vektörleri rasterleme diye bir seçenek yok bu işlemde - PDF alırken var, o da değiştirilebilir hale getirir, bu yüzden pdf'i kilitleme seçeneği vardır orjinal Psd dışında değişiklik yapılmasın diye.

Evet haklısınız. Sadece birleştirme işlemi uygulandığında, büyültme veya küçültme işlemi uygulanırsa görüntü bulanık olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…