Pil ayarını yüksek performans yapınca CS:GO'da takılmalar oluyor

baldhidden61

Centipat
Bilgisayar özellikleri 1TB HDD +128 GB SSD GTX1050 4 GB Intel i5 8300H. CS:GO'da karşılaştığım bir sorunu sizi soracağım. Pil ayarlarından yüksek performansa alınca FPS düşmesi yiyorum. Bunu nedeni ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermal throttling yaşıyor olabilirsiniz. MSI afterburner tarzı programlar ile oyun içindeki sıcaklıklarınızı kontrol ediniz.

Teknoloji ile aran iyi ise işlemcine undervolt yapman senin sorununu çözer. Sorununun kaynağı yüksek performansa alınca işlemcin yüksek frekans değerlerine çıkıyor ve 90 derece gibi sıcaklıklara ulaştığı için frekansını fazlasıyla düşürerek kendini soğutuyor ama senin oyundaki FPS'inide düşürerek kendini soğutuyor.

Laptop alınalı 1 yılı geçtiyse ve hep yüksek özellik gerektiren uygulamalar kullandıysanız termal macun özelliğini yitirmeye başlamış olabilir ayrıca laptop için özel bir soğutucu kullanmalısınız ve asla dizinizin üstüne koyarak kullanmamalısınız bu hava deliklerini tıkayarak soğutmayı etkilediği gibi tozdan tıkanmayı da hızlandırır iyi bir temizlik artı yeni macun ve iyi bir soğutucu her şeyi çözecektir. Not driver problemi olup olmadığı da önemli en güncel versiyona sahip olduğunuzdan emin olun.

Laptop alınalı 1 yılı geçtiyse ve hep yüksek özellik gerektiren uygulamalar kullandıysanız termal macun özelliğini yitirmeye başlamış olabilir ayrıca laptop için özel bir soğutucu kullanmalısınız ve asla dizinizin üstüne koyarak kullanmamalısınız bu hava deliklerini tıkayarak soğutmayı etkilediği gibi tozdan tıkanmayı da hızlandırır iyi bir temizlik artı yeni macun ve iyi bir soğutucu her şeyi çözecektir. Not driver problemi olup olmadığı da önemli en güncel versiyona sahip olduğunuzdan emin olun.
pc daha 3 ay oldu hep masa üzerinde ve soğutucu üzerinde oynadım yani sorun nedir bilmiyorum

Kardeşim aynı özelliklere sahip Acer marka laptop bende var.Yüksek performansta ısınıyordu undervolt işlemi yaptim.Yük altında 70-75 derece arası değişiyor.Undervolt işlemi yapmadan önce 90 derecelere yaklaşıyordu ve drop oluyordu.Laptobu soğutucu ile kullanınca 65-70 derece oluyor.

Undervolt + termal macun değişimi olursa çok daha iyi bir sonuç elde edilebilir.
peki undervolt yapmak garantiyi etkiler mi veya riski varmı ? cevaplarınız için teşekkür ederim
Kardeşim aynı özelliklere sahip Acer marka laptop bende var.Yüksek performansta ısınıyordu undervolt işlemi yaptim.Yük altında 70-75 derece arası değişiyor.Undervolt işlemi yapmadan önce 90 derecelere yaklaşıyordu ve drop oluyordu.Laptobu soğutucu ile kullanınca 65-70 derece oluyor.
kardeşim nasıl yaptığını bana anlatma şansın varmı

Son düzenleme:
Kardeşim garantiyi etkilemiyor.İntel XTU indirmen gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu kanaldan izleyerek yaptım.Şuan bir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı