Sayın kaptanım merhabalar. İzninizle direkt konuya gireceğim, 4 yıllık pilotaj bölümünü bitirip ATPL lisansı aldığımızı varsayarsak (CPL ve IR lisansları da üniversite eğitimine dahil sanıyorum ki), iş hayatına atılabilmek için ekstra olarak AUPRT lisansı almamız gerekiyor diye haberler gördüm. Bu lisans dışında alınması gereken veya kabaca ekstra ödeme yapmamız gerekecek rapor/lisans vs. var mıdır acaba?
Yani özetle tam burslu olarak okunan pilotaj için; yılda bir sağlık raporu, SHGM'nin ATPL ve PPL sınav ücretleri ve AUPRT ücreti dışında bir şey kalıyor mu?
Bir de sizin görüşünüze göre THY Akademi mi daha mantıklı yoksa 2. üniversite olarak %100 burslu pilotaj okumak mı? THY Akademi'den kabul alıp pilot olma sürecine kıyasla(140 bin euro'luk sözleşmeye imza atacak olmak da dahil), pilotajı bitirmiş bir şekilde sıfır borç ile THY'ye ikinci pilot olarak başvurmak arasında bir karşılaştırma yapmanız mümkün müdür? Sizin görüşünüze göre pilot olmak adına hangisi daha kesin, daha az riskli ve daha mantıklı bir yoldur?
Bu yıl üniversitemi bitireceğim. Önümüzdeki 1,5 yıl üniversite sınavına tekrar hazırlanmak veya sadece İngilizce çalışarak THY akademi sürecine girmek arasında kararsızım. THY akademide başarılı olmak için gerekli kurul ve konseyleri ''Benden süper pilot olur'' düşüncesine ikna etmemiz gerekiyormuş gibi geliyor bana. Bu da kontrolü benim elime değil de başka yetkililerin eline veriyormuş gibi. Pilotaj okumak ve diploma almak bu süreci atlama konusunda fayda sağlar mı? Şimdiden vaktiniz için teşekkür eder, iyi uçuşlar dilerim.