Pilotaj okunursa lisans ücreti maaştan kesinti yapılır mı?

xNereY

Hectopat
Katılım
12 Eylül 2019
Mesajlar
1.168
Çözümler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GTX 1660 Super Gaming X | AMD Ryzen 3500X | Gigabyte B450M S2H | GSkill (8x2) 16 GB 3200 MHz | WD Blue 1 TB - WD Blue SN570 500 GB | Corsair Spec-Delta RGB / Corsair 550W 80+ PSU
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, pilotaj bölümünü araştırıyorum son dönemde ama okul masrafları ve lisanslandırma ücreti dahil 1.000.000 TL gibi bir fiyat çıkıyor. Okul ücretini ödemek mümkün olsa da 800.000 TL olan lisanslandırma ücretini çıkartıp vermek pek mümkün değil maalesef. Bilginiz var mı, lisanslandırma ücreti işe girdiğinde maaştan kesinti olarak yapılabiliyor mu, hangi üniversiteler yapıyor? Çok kafamı karıştırdı bu konu, internette de detaylı bilgi bulamadım maalesef bilen birisi beni durum hakkında bilgilendirebilir mi?
 
Öğrendiysen bana da söyler misin?
Maalesef, kesin bir bilgiye ulaşamadım ancak arkadaşımın abisi pilotaj mezunu, kendileri biraz varlıklılar ve sorduğumda sanırım her şeyin direkt olarak ödendiğini söylemişlerdi. Bu sebepten ötürü de pilotluktan vazgeçtim, ancak bugün yine sorarım baya zaman geçti üzerinden.
 
Hocam öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum sanırım direkt vermeniz gerekiyor ama en iyi yöntem direkt okullara mail atıp sormanız.
 
Öğrendiysen bana da söyler misin?
Sanırım THY akademisi ehliyet ücretini maaştan kesmekte. Diğer okullar iş garantisi sağlamadığı için maalesef kesilmiyor.
 
THY için TAFA'ya girersen eğitim ücretini şirket karşılıyor ve işe başladığında maaşından kesinti yapıyor. Şu sıralar Pegasus ve SunExpress de böyle bir uygulama başlattı. MPL programıydı sanırım ismi. Eğer bu programa dahil olursan onlar da aynı uygulamayı yapıyorlar artık.
 
THY için TAFA'ya girersen eğitim ücretini şirket karşılıyor ve işe başladığında maaşından kesinti yapıyor. Şu sıralar Pegasus ve SunExpress de böyle bir uygulama başlattı. MPL progra mıydı sanırım ismi. Eğer bu programa dahil olursan onlar da aynı uygulamayı yapıyorlar artık.

Yılların imzası gitmiş ya😅 aklımda öyle kalmış sizin profil abi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı