Pini yamuk anakart işlemciye zarar verir mi?

Emrekks

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar işlemciyi anakarta takarken galiba anakartın cubuklarını yamultmusum o şekilde çalıştırdım işlemciye zarar gelmişidir deneyecek ortamım olmadıgı icin işlemciyi deneyemiyorum. Anakart Z390 Gigabyte Elite işlemci i9900KF.
Durumları bu şekilde:

ED7D1CE7-138C-4196-BC24-4F342A59538C.jpeg

BF58CEEA-E5A2-4D00-8226-6017E1DC3A07.jpeg

E8EB8952-97D6-4942-9C04-100AA2B10076.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Üsteki 2 işlemcinin fotografı en alttaki ise anakartın fotografı dikkatli bakarsanız alt taraflarda siyah gibi gözüken yerlerin pinler ters tarafa döndügü ici öyle gözüküyor. İşlemciyi cıkardıgımda o haldeydi PC acıp kapanıyordu işlemciye zarar gelmiş midir.
Yoksa sadece anakartta mıdır zarar?
Benim de başıma gelmişti. Takıp çalıştırmıştım. Kendi kendine düzelmişti hatta. :)
anakartın pinlerinin bir kacı terse donduğu icin pc kendi kendine açılıp kapanıyordu :(

İşlemci de bir sorun görünmüyor fakat test etmeden anlamak güç. Anakart ise maalesef kötü durumda ve bu düzeltilse bile stabil çalışır mı muamma. Geçmiş olsun diyelim üzücü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı