Piyanoya yeni başlayanlar için piyano önerisi

taha_steam

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle bayramınız mübarek olsun.
Piyanoya yeni başlayacak biri Midex gibi veya jwin gibi 88 tuşlu piyanoları mı tercih etmeli yoksa Casio'nun, Yamaha'nın ucuz yollu 61'lik, aynı fiyat bandında olan tuş hassasiyetli orglarını mı tercih etmeli?

Öncelikle bayramınız mübarek olsun.
Piyanoya yeni başlayacak biri Midex gibi veya jwin gibi 88 tuşlu piyanoları mı tercih etmeli yoksa Casio'nun, Yamaha'nın ucuz yollu 61'lik, aynı fiyat bandında olan tuş hassasiyetli orglarını mı tercih etmeli?
Hocam o midex veya jwin'lerin tuş sayısının fazla olmasına bakmayın oyuncak boyutunda onlar küçük çocuklar için. Normal orgun fiyati en az 3-4k arası olur. O fiyatların bir tık üstünde tuş hassasiyetli modeller var. Alışveriş sitelerine bakın.

Hocam o midex veya jwin'lerin tuş sayısının fazla olmasına bakmayın oyuncak boyutunda onlar küçük çocuklar için. Normal orgun fiyati en az 3-4k arası olur. O fiyatların bir tık üstünde tuş hassasiyetli modeller var. Alışveriş sitelerine bakın.

hocam hangisini önerirsiniz

Son düzenleme:

hocam bunu önermiyor musunuz?
Almayın. Ben aldım pişman oldum boyutu normalde olması gerekenin yarısı.
Ama bu normal modeliymiş galiba. Yine de midex önermem.

Mesela bu güzelmiş. Buna bakabilirsiniz.

Hocam ben yıllarca bu orgu kullandım. Çok güzel ama Casio'nun fiyatı daha uygun Casio'yu da alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Almayın. Ben aldım pişman oldum boyutu normalde olması gerekenin yarısı.
Ama bu normal modeliymiş galiba. Yine de Midex önermem.

Mesela bu güzelmiş. Buna bakabilirsiniz.

Hocam ben yıllarca bu orgu kullandım. Çok güzel ama Casio'nun fiyatı daha uygun Casio'yu da alabilirsiniz.

Neden önermezsiniz hocam boydan dolayıysa boyu aynı galiba bir inceleme izledim kadın belirtiyordu. Ses, tuş veya malzeme kalitesi mi konuyu belirtin ona göre alayım yada ona göre başka bir şey araştırayım.

Neden önermezsiniz hocam boydan dolayıysa boyu aynı galiba bir inceleme izledim kadın belirtiyordu. Ses veya tuş hassasiyeti konusu ise söyleyin lütfen ona göre başka bir şey araştırayım.
Hocam attığınız modelin boyu normalle aynı galiba ama jwin ve mdix'İn tuş ve ses kalitesi çok düşük. Yanında verdikleri eşyalar aklınızı çelmesin. Size daha iyi bir piyano kitabı öneririm.

Çantayı harici alırsınız. Pedal lazım değil başlangıç için.(İleri seviyede bile çok kullanılmıyor.) Kulaklığın kalitede bim kulaklığından hallicedir.

Hocam attığınız modelin boyu normalle aynı galiba ama jwin ve Mdix'in tuş ve ses kalitesi çok düşük. Yanında verdikleri eşyalar aklınızı çelmesin. Size daha iyi bir piyano kitabı öneririm.

Çantayı harici alırsınız. Pedal lazım değil başlangıç için.(ileri seviyede bile çok kullanılmıyor.) Kulaklığın kalitede BİM kulaklığından hallicedir.

Tamamdır hocam yanlış anlamadıysam piyano görünümlü org yapmıslar ve piyano diye satıyorlar.

Hocam aslında bu video kafamı çok karıştırdı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır hocam yanlış anlamadıysam piyano görünümlü org yapmıslar ve piyano diye satıyorlar.

Hocam aslında bu video kafamı çok karıştırdı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam Buse hanım'dan önce dinleyebileceğiniz daha önemli ve daha çok bilen insanlar var. Alta link de koymuş. Büyük ihtimal sponsorlu. Kitap olarak size Sevinç Ereren: Kolay piyano 1 ve 2'yi öneririm. Dediğim gibi Midex çok dandik bir marka. Jwin'den bahsetmiyorum bile. Org alacaksanız başlangıç olarak size attığım modelleri tavsiye ederim. Casio iyidir. En azından servisi bilindik ve kaliteli. Eğer biraz daha pahalı bir şey istiyorsanız Yamaha alabilirsiniz. Benim size tavsiyem Casio'yu alıp, kendinizi geliştirip, sonra duvar piyanosu almanız.

Pedal lazım değil başlangıç için.(İleri seviyede bile çok kullanılmıyor.)
Pedalsız piyano çalınmaz. "İleri seviyede bile çok kullanılmıyor" demek külliyen yanlış bir tabirdir.

Half damper (continuous pedal) için bütçe yetmiyorsa, en ucuzlarından bile olsa on/off switchli bir pedal alıp kullanmak şart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı