Piyasadaki durgunluk

Piyasa hakkında bilgim yok, fakat fark ettiğim bir şey oldu. Çalıştığım zamanlarda montaj için gittiğim, yeni yapılmış evlerdeki dairelerin yarısından fazlası bombostu. Bu demek oluyor ki gerçekten piyasa çok durgun. Ama kesin konuşmak istemiyorum belki de bana öyle denk gelmiştir.
 
Krediler bi çıksın da görün siz fiyatları, eee taze kredisini çekmiş vatandaş hani bana ev diye sıraya girdiği zaman 2 milyonluk ev 5 milyon da olur :)
 
İnsanları TOKİ'yle geçiştirdikleri için piyasa biraz duruldu. Yakında seçim var tahmini Mart ayının ortalarında bankalardan kredi muslukları açılır. Ayrıca köpek bağlasan yaşamayacak evlere 400-500 bin bandında fiyat çekildiği sürece bu piyasa rahat rahat hareketlenmez. Şu anda yaşadığım şehirden örnek vereyim. 1+1 50 metrekare dağın başında otobüs durağına marketlere 10 dakikada yürüyerek anca gidilebilen yerde ev fiyatları 700 bin TL'den başlıyor. Hayır yani arsa alıp kendin apartman yapsan 4 daireli, 1.2-1.5 milyon TL'ye mal edebiliyorsun zaten bu fiyatlar mantıklı değil. Açgözlülük olarak görüyorum.
 
TL bandında maaş ile çalışanlar için mümkün değil basit bir matematik ile bir ev de karı koca doktor dahi olsa yine aylık temel ihtiyaçlarını çıkıp bir ev kredisi ödeyemezler
Ben 2022 ilk baharda tek katlı müstakil eve başladım daha üstünden 4 ay geçmedi bazı kalemler %300 zamlandı işin kötüsü mâl etmekte artık imkansız şu an satılan bazı dairelerinin satış fiyatına yerine aynısını bile koyamazsın satıcı için durum kötü alıcılar ise zaten bitik
Benim görüşüm artık çalışarak ev ve araç alma gibi mülkiyetler edinme devri bitti. Bugünün orta/üst sınıf meslekleri ile bile imkansız.
 
2022 şubatta 1 birime aldığımız ev şuan 4x olmuş. Kim nasıl ev alsın ki bu saçma fiyatlarla. Balon gibi şişti piyasa.
 

Geri
Yukarı