PlayStation 5 ekran kartı hangi kartla denk?

Kişiden kişiye değişir bir konsol alıp sadece GTA, pes, FIFA, Forza, Need for Speed gibi birkaç oyun oynamaktan ziyade bir PS5 alıp Uncharted gibi güzel oyunlar oynamak var ben yurt dışından PS5 alacağım bu kişinin kendi tercihi.
Xbox game pass ile en kaliteli oyun olan rdr 2 yi koydu, oyun tercihleri kişiye göre değişir
 
4700TL'ye alacaksan alınır. XBOX Series X'i solladı bile. Dünyanın en güçlü konsolu diye pazarladıkları Series X PS5'in gerisinde. Ayrıca Series S'te One X'ten daha az performans gösteriyor. XBOX konsol falan yapamıyor. Gamepass olmasa neredeyse kimse XBOX almaz.
 
Merhabalar, yakında PlayStation 5 alacağım ve en çok merak ettiğim şeylerden biri PlayStation ekran kartı günümüzdeki hangi ekran kartıyla denk? Bir de merak ettiğim bir şey daha var; ben yurt dışından alacağım sizce 4.700TL'yi hak ediyor mu?

Buraya bir adet video bırakıyorum ve şunu belirtmek istiyorum deneyimlerimde PS5'te Ray Tracing açıldığında bariz şekilde diğer ayarlarda düşme mevcut Cyberpunk'ta gölgelerde piksellenme en basit örnek. 2060 ve 2080 arasında bariz 35-40 FPS fark var ve genelde bu bütün oyunlarda sabit yani eşit FPS'lere sık sık düşmezler. Ama hem kendi deneyimim hem de biraz maliyetler göz önünde bulundurulduğunda zaten 2080 gücü biraz mantıksız 2080 ve 5700 diyenler genelde Sony firmasının verdiği teknik özelliklerde yatıyor, bildiğim kadarıyla PS5'e özel bir ekran kartı üretildi bu da gidip o ekran kartını almamız gibi bir durumun olmadığını gösteriyor gel gör ki 4K 60 FPS diyenler sanıyor ki 4K 60 FPS Ultra Ray Tracing ile oynuyorlar yapmayın 3080 kullanan bir abimiz 2K da Ultra Ray Tracing ile 60 FPS düzeylerinde dolanıyor. Yani RTX kapalı grafikler Normal'e otomatik çektiğinde elbette 60 FPS alır ama değil RTX ile Ultra ayarda bile değil. Gelelim soruna bayağıdır araştırıyorum PS5 üzerinde oyun oynuyorum bende 2060 arkadaşlarımda 2070 ve 3060 Ti gibi kartlar var. Bariz şekilde söylüyorum PS5'te olsa olsa 2060 Super 2070 gücünde bir kart var üstü biraz zor. Ki yıllardır bilinen bir gerçek konsollara her zaman oyunlar daha optimize çıkar bu da sabit ve sorunsuz bir deneyim sunar lakin sizin elinizden oyunla ilgili grafik ayarlarını alır sizde sanarsınız ki oyunları Ultra ayarda oynuyorum. PS4 Pro da RDR2 hemen hemen medium-high grafiklerde çalışıyor PS5'te de bu şekilde olacaktır. Demem o ki konsollar size oyunu verir ama ayarlarını göstermez. Video umarım yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Merhabalar, yakında PlayStation 5 alacağım ve en çok merak ettiğim şeylerden biri PlayStation ekran kartı günümüzdeki hangi ekran kartıyla denk? Bir de merak ettiğim bir şey daha var; ben yurt dışından alacağım sizce 4.700TL'yi hak ediyor mu?

Hocam inşallah almışsınızdır şu an 15-16k. Civarı geziyor fiyatları.
 

Geri
Yukarı