PlayStation 5 Pro (PS5 Pro) Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Mümkün gözükmüyor. Microsoft 40 fırın ekmek yese Sony'e konsol anlamında yaklaşamaz. Bunu bir Xbox PS fanboyluğu ile değil de tarafsız bakışla söylüyorum yanlış anlaşılma olmasın.

Yani şu anlık Sony fark koyuyor ama Sony artık eskisi gibi değil bence oyun çıkarmayı düşünmüyor gibi Microsoft activisonı satın almasyıla birlikte Game Pass satışları yükseldi ve oyun indirme boyutlarını önemli ölçüde düzeltti mesela eskiden CoD MW3 indirmek istesek 350 GB inanılmaz bir fazlalık vardı Microsoft sonradan bunu düzeltti ve mesela sadece hikaye modunu oynamak istiyorsan onu indiriyorsun ve 95 GB gibi bir boyuta geliyor Series S veya 512 GB'lık Xbox kullananlara büyük avantaj sağlıyor Microsoft böyle büyük oyun şirketlerini alıp düzeltmeler yaparsa Sony gibi iyi yerlere gelirler bence ha tabii bir de konsola özel oyun getirse Türkçe dublajlı aynı Sony'nin yaptığı gibi işte o zaman tadından yenmez.

Yani şu anlık Sony fark koyuyor ama Sony artık eskisi gibi değil bence oyun çıkarmayı düşünmüyor gibi Microsoft activisonı satın almasyıla birlikte Game Pass satışları yükseldi ve oyun indirme boyutlarını önemli ölçüde düzeltti mesela eskiden CoD MW3 indirmek istesek 350 GB inanılmaz bir fazlalık vardı Microsoft sonradan bunu düzeltti ve mesela sadece hikaye modunu oynamak istiyorsan onu indiriyorsun ve 95 GB gibi bir boyuta geliyor Series S veya 512 GB'lık Xbox kullananlara büyük avantaj sağlıyor Microsoft böyle büyük oyun şirketlerini alıp düzeltmeler yaparsa Sony gibi iyi yerlere gelirler bence ha tabii bir de konsola özel oyun getirse Türkçe dublajlı aynı Sony'nin yaptığı gibi işte o zaman tadından yenmez.

Pek sanmıyorum. Sony en basitten astrobot ile bile Xbox'a fark koyabilen bir şirket. Sony'deki Japon disiplini ayrı bir seviye. Adamların cidden yapıyoruz dediği 10 oyundan 9U başyapıt adayı ya da eğlence dolu. Konsollarındaki kol teknolojisi falan da gayet ileri düzey. Zaten Microsoft eline ne alsa ya batırıyor ya da ortalama bir şey yapıyor. Sony PS Plus ile de resmen Microsoft'un tek kozu olan Game Pass'e rakip oldu, içinde dolu dolu AAA özel oyunlar doldurdu. Sony'nin Microsoft'tan geriye düşmesinin tek yolu bu sistemi bozması, teknolojide geriye düşmesi ve oyun disiplinini bozması. Oyun fiyatları pahalı ama bu bizim ülkemizden kaynaklı. Yoksa yurt dışında çoğu insan PS varken Xbox tercih etmiyor.

Sony’nin oyun anlamında da kontrolcü anlamında da çok önde olduğu açık. Kontrolcü olarak Xbox kontrolcüsünü de seven çok ama bahsettiğim şey teknoloji. Sony Dualsense gibi yeni bir teknoloji üretirken Xbox, hemen hemen bir önceki neslin kontrolcüsüyle aynı kontrolcüyü çıkardı. Oyun anlamında da oldukça zayıf.

Ama PS5 de bence bekleneni veremedi. Hem oyun anlamında hem de performans anlamında yetersiz kaldı. PS5 Pro da tanıtıldığı fiyatla pek mantıklı değil. 4070 Superli bir PC bana daha mantıklı geliyor Pro yerine. Halihazırda PS5’im var. Pro’ya da güncellemek isterdim ama o fiyatın karşılığı bir performans ve oyun sunacağını pek sanmıyorum

Bariz bir şekilde FSR'dan araklanmış olan ve yazılım güncellemesi ile PlayStation 5'e de getirebilecekleri PSSR'ı yeni bir cihaz ile getiriyor olmaları çok ilginç bir şey. Sony'nin gözlerini ciddi manada para bürümüş gibi gözüküyor.

PC'ye oyun çıkartıma kararlarını değiştirmeseler bari.

Yeni konular

Geri
Yukarı