PlayStation 5 satılıp Xbox Series X alınır mı?

Grafik karşılaştırmalarına baktım. Uzun vaadede ne olur bilmiyorum sonuçta %20 daha güçlü bir konsol Xbox Series X. Fakat 4K ekrandan da karşılaştırmalarını izledim grafikler birebir aynı. 1-2 tane upscale edilmiş PS5 oyunları var bunlar da " tekniksel hata " deyip geçiyorlar. Şu an Xbox'ın tek güçlü tarafı " Xbox One oyunları 4K 60 FPS oynatabiliyor. " mevzusu. Araştırmalarıma göre cezbeden kısmı sadece bu. Demek ki 2 teraflop fark pek de önemli bir fark değilmiş 4-6 teraflop farkı gibi. Sanırım Xbox ile PS5 aynı güçte konsol. Mecbur PS5'te kalıp Xbox daha güzel grafik sunduğunda tekrar Xbox'a bakacağım.
Dostum sana onceden de dedigim gibi,o farklar kagit ustunde.PS satis anlaminda %65 pazar payina sahip,bunun boyle oldugunu biliyorsak onlarin bilmeme sansi yok.Dedigim gibi gamepass ve discord geldiginde PSye sen o zaman gor ortaligi.
 
Dostum sana onceden de dedigim gibi,o farklar kagit ustunde.PS satis anlaminda %65 pazar payina sahip,bunun boyle oldugunu biliyorsak onlarin bilmeme sansi yok.Dedigim gibi gamepass ve discord geldiginde PSye sen o zaman gor ortaligi.
Dikkatimi çekiyor, her konuya aynı şeyi yazıyorsunuz. Burada insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok. Gamepass ve Discord geldiği zaman alacak kişi ona göre değerlendirmesini yapar ve alır. Sürekli Gamepass gelecek demenin hiç bir manası yok.
 
Dikkatimi çekiyor, her konuya aynı şeyi yazıyorsunuz. Burada insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok. Gamepass ve Discord geldiği zaman alacak kişi ona göre değerlendirmesini yapar ve alır. Sürekli Gamepass gelecek demenin hiç bir manası yok.
Dostum çoğu insan bunu bilmiyor,belki fikirlerine etki eder diye yazıyorum.
 
Asla öyle bir şey yapma donanımsal olarak Xbox seven birisiyim kol, FPS vb olsun Xbox 1. tercihim fakat yeni Xbox politikası sonucunda PS5 alırım exclusive oyun çıkartmıyorlar PS5 devam et çok daha güzel oyunlar gelecek zaten güzel oyunları da halihazırda var oyanyamayacağın Xbox olmadan tek oyun Halo 5 mesal o da 6 yıl önce çıktı...
 
Ben 1 hafta önce ps5 den geçiş yaptım hocam hiç pişman değilim. Sony yi doyuracak para bende kalmadı. Zenginim her oyuna 600-700 TL veririm diyorsanız kalabilirsiniz.
 
Xbox daha mantıklı Exc. oyun takıntınız yoksa. Ayrıca oyun PC'ye çıkınca insanları rahatsız eden şey nedir onu da çözebilmiş değilim. TLOU veya God of War PC'ye çıksaydı PS fanları aynı yorumları yapar mıydı merak ediyorum. Microsoft bu nesilde özel oyunlarda olan farkı kapatacak bence çok fazla oyun stüdyosu satın aldılar ve devam ediyorlarda. PS5'te bazı sorunlar olduğunu duymuştum ısınma tarzı ancak ileride problem olur mu bir fikrim yok. Uzun süredir Gamepass tarzı bir sistem getirmeyen Sony bu saaten sonra getirir mi orası da soru işareti. Ayrıca pazar payına göre bakmak yanlış. Adam dışarıda 60 birime oyun aldığı için Gamepass gibi bir sistemi pek takmayabilir ancak burada o 60 birimlik oyun 600-700 TL olduğu için problem oluyor.
 
Eğer Uncharted gibi oyun oynamıyorsanız bence Xbox Series X'e geçin. Hem 2022'ye kadar 28 adet oyun çıkartıcaklar. Sony katılmadı bile. Hem her oyuna 500₺ verip 2 gün sonra bitmemesini istiyorsanız bence Xbox Gamepass açısından Xbox alın.
 
PS5 niye aldın ki PS4 alsaydın keşke.

Sanırım komik olsun diye yazdınız. Pek komik gelmedi.

Bu arada yardımcı olan herkese teşekkürler. Xbox Series X ve PS5'i beraber kullanma kararı aldım. Her ikisine de sahibim. Şunu demem gerekir ki her iki konsol da kendine göre çok fazla artısı var. Yine de tek bir konsol kullanmaya devam edersem sanırım PS5 kullanırdım. Xbox çok güçlü olsa da bir PS5 hissini verecek kadar kaliteli değil. Ayrıca PS5'te birçok oyunu al-sat imkanıyla bedava oynuyordum, Xbox'a geçince maalesef oyun alamaz oldum. PS5'ten oynuyorum hala.
 
Merhaba. Ben bir PlayStation 5 oyun konsolu sahibiyim. Oyunları kutulu al ve sat yaparak çok rahat bir şekilde oyun oynamaktayım. Ayrıca çoğu exclusive oyunları bitirsem de Bloodborne ve Demon's Souls'u çok beğendim. TLOU2 ve GoW'u çok sevsem de 2 günde bitirdiğim oyunlar oldu. Açıkçası Elder Scrolls 6 benim için çoğu Sony exclusive oyunlarından daha değerli olur.

Xbox Series X'in de gücünün çok daha iyi olduğunu duydum. Mesela Xbox Series X'te 12 teraflop varken PS5 kendini soğutmak için 9 teraflop değerine düştüğünü duydum. Grafik kıyaslamalarında çoğu oyunda eşit ilerleseler de birkaç oyunda PlayStation 5 oyunları "upscale" şeklinde 1080p çözünürlükten 2160p çözünürlüğe yapay yükseltiliyor. Bu gibi durumlar beni Xbox almaya itse bile maalesef PlayStation'ın benim ilk konsolla tanıştığım marka olması ve de konsol deyince aklıma ilk gelen marka olması beni cezbediyor. Sanki Xbox alsam hiç beğenilmeyen ve bilinmeyen bir konsol alacakmış hissine kapılıyorum. Xbox sahiplerine sorarken bile "Konsolunu değiştirmene gerek yok." dediklerini duyuyorum, sanki Xbox'ın donanım gücü ve performansı gereksizmiş gibi.

Sizce PlayStation 5'ten Xbox Series X'e geçilir mi? Lütfen mantıklı ve ciddi yorumlar veriniz. Birinde Game Pass var, ötekinde PS Now ve PS Plus oyun hizmeti var. Oyun alma açısından her iki konsol beni üzmeyecek. Benim asıl sorunum oyun almak değil, bunu da belirtmek isterim.
Bana PS5 al demiştiniz 😀 Şimdi sıra bende. Ben Xbox Series X aldım. Siz de geçebilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Aldığınız SS'leri gruba atıp güldünüz mü bari? 😂
 

Geri
Yukarı