PlayStation markası, Sony'nin elinde kalan son koz mu?

İşin arasında Android'i katarsan Android, Windows'u geçiyor. Google da büyük firma. :D

Mobil cihazlar ayrı, benim bahsettiğim yalnızca bilgisayar ve tablet piyasasıydı. Orada da Android ile IOS pazarı paylaşıyor. Bir de fiziksel ürün ile yazılım farkı var. Microsoft ve Google'ın seviyesinde bir dev olmak için Apple gibi bir marka olmak lazım. Sony gibi çok çeşitli üretim yapan ve farklı kulvarda olan markalarda agresif büyüme oldukça zor.
 
Mobil cihazlar ayrı, benim bahsettiğim yalnızca bilgisayar ve tablet piyasasıydı. Orada da Android ile IOS pazarı paylaşıyor. Bir de fiziksel ürün ile yazılım farkı var. Microsoft ve Google'ın seviyesinde bir dev olmak için Apple gibi bir marka olmak lazım. Sony gibi çok çeşitli üretim yapan ve farklı kulvarda olan markalarda oldukça zor.

Microsoft için de işler zor. Artık ARM işlemciler yaygınlaşmaya başlıyor. Yakında Ultrabook'larda karşımıza çıkacaklar ve bence daha da yayılacakalr. Bu, yeni işletim sistemlerine ve özellikle de, telefon ve bilgisayarın daha da etkileşimde olmasına olanak tanıyacak.
 
Türkiye bazlı düşünmeyin, Sony hala prestijli, güvenilir ve kaliteli bir marka. Sony sempatizanı olduğumdan değil ama Sony'nin sadeliği ve kalitesi bile onu ayakta tutmaya yeter. Mükemmel bir ekosistemi var.

Evet, cidden öyle. Türkiye'de nedense çok bilinmiyor ama ürünleri güzel aslında. Yukarıda verdiğim kulaklık örneği gibi, Sony ürünleri yurtdışında sevilen ürünler. Çünkü belli bir kaliteleri var.

Ek olarak, kamera tarafında başarılı olmalarının en temel sebebi, diğer markalar gibi müşteriyi salak yerine koymamaları. Zamanında, Sony'nin A7 serisi çıkmaya başladığında, en güncel teknolojileri barındırıyordu. Çoğu kamerasında 4K çekim var artık. Ama Canon, hep gıdım gıdım koydu özellikleri. Üstelik ne sensörleri ne de fotoğraf/video kalitesi Sony ile boy ölçüşemedi.
 
Son kozdan ziyade en güçlü kozu diyebiliriz. Evet adamlar ses sistemlerinde ve televizyon işinde kaliteli ürünler sergiliyorlar ancak fiyat açısından diğerlerine nazaran pahalı olduklarından bir F/P ürünü kadar satamıyorlar. Bir zamanlar telefon sektörüne'de atılmışlardı fakat hep aynı tasarımlarla gelince insanlardan olumlu dönüş alamadılar.
 

Geri
Yukarı