Merhaba arkadaşlar, 3 haftalık PS Portal inceleme hazırladım, ürünü alacaklar, tereddütte kalanlar vs. için açıklayıcı olabilir diye düşünüyorum.
Öyle güç kullanınca kırılacak bir yapısı yok, oldukça kaliteli duruyor ve ağırlığı da premium bir el konsolu kalitesinde.
Ayrıca tetik tuşları ve analoglar normal bir DualSense kontrolcüsünde olduğundan bir tık daha ufaklar, bu aslında bir sorun değil fakat fark ettiğim için buraya yazmak istedim.
Tabii burada en önemli husus modeminiz. Benim internetim iyi değil, yani 50/15 gibi değerlerim var. Fakat modemim mesh altyapısı sunan ve Wi-Fi 5 destekleyen bir modem, önemli olan da bu. Eğer siz localde bu cihazı çalıştıracaksanız modeminiz iyi olmalı ve konsolunuz kabloyla modeme bağlı olmalı. Burada dikkat çekmek istediğim nokta; HIZIN HİÇBİR ÖNEMİ YOK. Modeminiz kaliteli olmalı ve gecikmeler son derece az olmalı. Dışarıda ise mobil veriyle hiçbir sıkıntı yaşamadım ancak çok fazla tecrübe etmediğimi belirtmem gerek. Ben cihazı daha çok evde yatarak oynamak için aldım.
Ek olarak, bununla oynamak için son güncellemeyle artık PS5'e ihtiyacınız kalmadı oyunları artık Cloud üzerinden de oynayabilirsiniz fakat bu hizmet henüz bizim ülkemizde yok. Farklı yollarla hesap açıp PS Now ile bu cihazda oyunları yatarak oynayabilirsiniz konsolunuz olmasa bile.
Eksi diyebileceğim hususlar şunlar:
Kısaca almak isteyen için bir inceleme yapmak istedim. Cihaz alınabilir fakat dediğim modem hususuna dikkat edilmeli.
Alacak arkadaşlar için; cihaz Vatan'da var ve ithalatçı satanlarla aynı fiyatta.
Sorularınız varsa yorumlarda sorabilirsiniz.
Malzeme kalitesi, konfor, ağırlık
Ürün sert plastikten oluşmakta, DualSense malzeme kalitesi nasılsa Portal'da da aynı seviyede yani oldukça iyi fakat biraz ağır. Bu nedenle ben yatarken özellikle yastıkla kullanmaya çalışıyorum yoksa el ağrısı yapıyor.Öyle güç kullanınca kırılacak bir yapısı yok, oldukça kaliteli duruyor ve ağırlığı da premium bir el konsolu kalitesinde.
DualSense özellikleri
DualSense özelliklerinin tümüne erişim sağlayabiliyorsunuz. Sadece burada can sıkıcı olan kısmı dokunmatik alanların ekrana yerleştirilmesi. Bence arkaya yerleştirilebilse efsane olurmuş diye düşünüyorum. Çünkü dokunmatik yüzeyi ekrandan kontrol etmek kesinlikle aynı etkiyi vermiyor.Ayrıca tetik tuşları ve analoglar normal bir DualSense kontrolcüsünde olduğundan bir tık daha ufaklar, bu aslında bir sorun değil fakat fark ettiğim için buraya yazmak istedim.
Bağlantı, kopma ve uyum
- Bu ürünü almadan önce çok araştırdım, özellikle telefonlardaki veya bilgisayardı Remote Play ile farkı konusunda. Bir çok yabancı ve yerli olmak üzere "Remote Play" uygulamasından farklı olduğunu, farklı bir optimizasyon yapıldığını belirtmişler. Açıkçası biraz çekinerek aldım ancak gerçekten de durum böyle çıktı. Cihaz inanılmaz optimize ve gözümle anlayamayacağım kadar lagsız çalışmakta.
Tabii burada en önemli husus modeminiz. Benim internetim iyi değil, yani 50/15 gibi değerlerim var. Fakat modemim mesh altyapısı sunan ve Wi-Fi 5 destekleyen bir modem, önemli olan da bu. Eğer siz localde bu cihazı çalıştıracaksanız modeminiz iyi olmalı ve konsolunuz kabloyla modeme bağlı olmalı. Burada dikkat çekmek istediğim nokta; HIZIN HİÇBİR ÖNEMİ YOK. Modeminiz kaliteli olmalı ve gecikmeler son derece az olmalı. Dışarıda ise mobil veriyle hiçbir sıkıntı yaşamadım ancak çok fazla tecrübe etmediğimi belirtmem gerek. Ben cihazı daha çok evde yatarak oynamak için aldım.
Ekran ve ses
Ekranı LCD bir panel kullanmak teknik detaylarda yazana göre 1080P ve 60 Hz bir panel kullanılmış. Oldukça ince bir panel ancak sanki DualSense'yi kesip ortaya table yapıştırmışlar gibi olmuş bir tık. Ancak ekran kalitesi gerçekten muhteşem, yani böyle ekran ne Steam Deck de var, ne Rog Ally de var öyle söyleyeyim. Zaten bu işlem kapasitene sahip, yani donanımsal olarak bu değerlerde ve çözünürlükte oyun oynatacak bir cihaz olmadığına göre ekran ve ekran/gövde oranı gerçekten başka hiçbir cihazda yok. Ses konusunda ise çok şaşırdım çünkü ses yüksekliği konusunda muhteşem bence, böyle bir cihaza göre. Burada eksi olan kısım Bluetooth olmaması.Genel
Çoğu kanının aksine, cihaz gerçekten yapmak istediği şeyi çok iyi yapıyor. Sony çok iyi optimize etmiş. Elbette bu bir el konsolu değil, bu bir aksesuar ve belirli bir kişiye hitap ediyor. Ancak yapmak istediği şeyi özellikle iyi bir modeminiz varsa PS5 üzerinden oynuyor gibi hissedeceksiniz kesinlikle. Cihaz hakkında oldukça kötü yorum var ve fiyatı pahalı. Fiyat konusunda ben de katılıyorum ancak 14K'ya böyle bir cihaz yok en yakın el konsolu MSI Claw ve donanım açısından kötü, Steam Deck zaten PS5'den bile pahalı. Hal böyleyken PS5 sahibi iseniz bunu alabilirsiniz.Ek olarak, bununla oynamak için son güncellemeyle artık PS5'e ihtiyacınız kalmadı oyunları artık Cloud üzerinden de oynayabilirsiniz fakat bu hizmet henüz bizim ülkemizde yok. Farklı yollarla hesap açıp PS Now ile bu cihazda oyunları yatarak oynayabilirsiniz konsolunuz olmasa bile.
Eksi diyebileceğim hususlar şunlar:
- Bluetooth yok.
- Wifi 6 yok. Böyle bir cihazda Wifi 6 olması gerekirdi.
- Pili biraz daha büyük olsa 8-10 saat oynama süresi olacakmış.
- Type-C yeri çok saçma bir yerde.
Kısaca almak isteyen için bir inceleme yapmak istedim. Cihaz alınabilir fakat dediğim modem hususuna dikkat edilmeli.
Alacak arkadaşlar için; cihaz Vatan'da var ve ithalatçı satanlarla aynı fiyatta.
Sorularınız varsa yorumlarda sorabilirsiniz.