PlayStation PS5 Pro vs Xbox Series X

Dark_King

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır kendime bir oyun konsolu almak istiyorum. PS5 Pro yeni çıktı. Sizce Xbox Series X mi? Alınmalı yoksa PS 5 Pro mu?

İkisinin oyun mağazaları hakkında hiçbir fikrim yok oyunlar hangisinde daha fazla ve oyunların fiyatları çok fark ediyor mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

PS5 Pro ile Series X denk değiller Series X'in dengi PS5'tir. PS5 Pro elbette donanım gücü olarak bakarsan şu andaki en iyi konsol. Oyun fiyatları PS Store'da en pahalı. Dijital olarak almanı önermem bir PS5 veya PS5 Pro alacaksan. Disk sürücüsü alıp Pro modele takıp oyunları CD ile çevirmen en mantıklı yoldur veya düz PS5'in direkt diski versiyonunu alabilirsin. Ben oyunları hep CD ile çeviriyorum 4 yıldır PS5'te.
Ayrıca iyi bir PC'in varsa Xbox'ın yine hiçbir anlamı kalmıyor. Özel Sony oyunlarına ilgin yoksa ve PC'in de yoksa o zaman Series X+Game Pass mantıklı olur.

İyi Sosyaller uzun uzun anlatacağım.
Sana tavsiyem kendine adamakıllı bir PC cekmen bu devirde, bu ekonomide, bu dunya standartlarinda en saglam dostun o olur.
Sana konsollari anlatayım bende PC'nin yaninda ek olarak PS5 kullanıyorum ama sadece seyehatlarim da acarim onun disinda kosesinde tozlaniyor(seneye GTA 6'yi bekliyor)

Simdi konsollarda eko sistem az cok ayni.
Xbox'daki ozel oyunlar artik ilk gunden PC kismiyla beraber cikiyor (buna sen karar ver eksi mi arti mi diye)
Konsollarda sana hem bir yandan cok buyuk avantaj saglayan hem biyandan cok saçma olan bir sistem var.
PS plus/(game Pass sistemi(bunu PC dede kullanabilirsin))
Simdi bu sistem aylik ya da yillik odedigin fiyatla sana yuzlerce oyunu bedavadan veriyor 2 sistemin kutuphane icerikleri farkli.
Bu artisiydi.
Simdi eksisi su.
Eger ben Online bir oyun oynayacağım dersen mesele GTA Online o tarz para verip aldığın icersiinde Online barindiran oyunlar. Bunlar bu plus/pass sistemi olmadan oynanmiyor.
Kisaca Online oynamak icin abonelik alman sart baska yolu yok(bazi ücretsiz oyunlar icin abonelik gerekmiyor Online oynamak icin)
Oyun fiyatlari konsuunda seni yine en iyi kurtarack yer PC.
En basta bir suru farkli Store secenegin var bu da cok daha ucuza oyun demek. Ya da saglam Reddit kaynaklarindan indiragandi de yapabilirsin.
Ayrica PC de verilen indirimler pek sik olmasa bile yine de en saglam indirimler PC'den cikar.
Simdi fazlasiyla bütçen var varsaysak bile PS adami batiracak seviyede cunku belli bir sure sonra icinde her ne kadar kaliteli oyun barindirsada abonelik sistemiyle bir sure sonra kendin oyun almak isteyeceksin ama bakacaksin eski ya da yeni cikmis olmasi fark etmrksizin cogu oyun fahis fiyatlarda.(adamakıllı 8 10 oyun alsan konsol parasi cikiyor)
Xbox'da fiyatlar PS'ye gore cok daha ucuz.(konsol parasi kolay kolay cikarmaz )
PS Türkiye'den cekildi ayrica.
Xbox hala burada.
Konsol aldirtan en buyuk ozelliklerden biri ozel oyunlara gelelim.
Xbox'da artik ozel olarak varsayabilecegin hiçbir oyun kalmadi artik yavas yavas cogunu hem PC'ye hem de az az olsa da PS'ye vermeye basladilar.
PS'nin ozel oyunlari efsane ama ayni oyunlar cogu yine PC de var duz mantik olmasa bile emulatorlerle az cok var.
Zaten artik PS'nin herhangi bir ozelm oyunu 1 2 sene bulmadan PC'ye cikiyor.
Xbox tamamen konsol rekabetini birakti ama halen cok saglam bir konsol hakki yenmez.
PS 5 ten cogu zaman daha stabil calisir ve oyunlarda daha fazla cozunurluk sunar(farki anliycani sanmam)
Ayrica konsollardan sana surekli para harcatacak bir sistem daha var kimsenin bahsetmedigi o da kontrolculeri.
DualSense her ne kadar Xbox kolundan teknoljik ve ozelliksel olarak iyi olsa 2 side aslinda plastik bir cop eger surekli bir oyuncuysan cok buyuk ihtimale kontrolcunde drift stick denen illetle ugrasacaksin 2020 senesinde cikan PS 5 de, 2006 yilinda cikan PS 3 gamepadlerinde kullanilan manyetik miknatislari, PS 5'in kollarinda daha cok kol alip para harciyasin diye koymuyorlar benim son 2 sene icinde 3. kolum oldu ve bu olay her ne kadar buradan bana biri hayir ben oyle bir şey yasamadim dese bile %60 65 yasanacak senaryo ozellikle biraz daginiksan.
Uzun lafin kisasi.
Madem PS 5 Pro alabilecek kadar paran var o zaman Gaming gen İtopya ince hesap gibi sitelerden kendine bir hazir sistem cek ya da kendin bir PC topla emin ol ki paranin degerini en cok o hissetirecek.
Ucuz oyunlar, Online odemek icin abonelige gerek duymamak, mod kullanabilmek, Türkçe yama kurabilmek, oyun disinda isin olur bunlari halledebilmek vb. dedigimi yaz kenara 8 10 seneye konsol diye bir şey kalmaz anca belki Cloud Gaming'e gecerler anca oyle Xbox'da PS de hepsi yavas yavas PC tarafina atiliyorlar.
Ama diyorsan ki para dert degil yanimda rahat tasiyim driver i o su busuyla uğraşmayayım o zaman konsol alabilirsnin.
Konsol alacaksanda kendine su 3 soruyu sor.
Benim icin ozel oyunlar önemli mi?
Evet SE PS hayir sa Xbox.
Benim icin oyun fiyatlari önemli mi?
Evet SE Xbox hayir sa PS.
Benim icin musteri hizmetleri vesaire onemilimi.
Evet SE Xbox hayir sa PS.
Dedigim gibi ben senin yerinde olsam madem PS 5 Pro'ya kadar bütçen var saglam 4070'li bir PC cek.
Tek kaybin GTA 6'yi erken oynayamamak olur o da onemliyse.
-
Alternatif olarak bütçe ayarlayabilirsin benim gibi hem bir PS 5 hem de bir PC cek iste o zaman tadindan yeninmez.
50 k bütçen var sayiyorum cunku PS 5 Pro o kadar diye biliyorum 25 27'ye bir PC al 19 20 de bir ithalitci garantili PS 5 al tadindan yenmez

Son düzenleme:
Eğer harcamak istediğin çok paran varsa PS5 pro tabiki.Ama mantıklı olan önce ps5 alman.Sıkıldığın zaman istediğin gibi xbox series x le takaslayabilirsin üstüne para bile alırsın.Oyunları da çok fark etmiyor max 100-200 tl.Artık playstationda oyun kütüphanesini genişletti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…