Pleksi kasamı Mesh'e çevirdim (Thermaltake V200)

Öncelikle herkese merhaba bugün internette gördüğüm bir modifikasyonu kendi bilgisayarıma uyguladım sizle de paylaşmak istedim, olumlu ve olumsuz eleştrilerinizi bekliyorum. Böyle bir işe kalkışma nedenim ise kasanın hava akışından memnun olmamam. Kasanın en altındaki fan güzel performans sağlarken (altta hava boşluğu olduğu için) diğer iki fan sanki boşa çalışıyordu. İlk olarak sadece ön paneli aralamayı denesem de istediğim performansı alamadım. Bu işe başlarken bize gereken malzemeler silikon şeffaf çift taraflı bant,sineklik, makas ve falçata.
1-ılk olarak kasamızın ön panelini ve ön panelin anakart bağlantılarını tamamen söküyoruz.
2-daha sonra pleksiyi tutan vidalar ve tırnaklar var ilk olarak vidaları çıkarıyoruz.

Eki Görüntüle 795397

3-vidaları çıkardıktan sonra vida deliklerinden hafif bir şekilde ittirip daha sonra plastik kısmı kanırtıyoruz.

Eki Görüntüle 795400

4-daha sonra alttaki tırnakları çıkartacağız ama dikkat etmemiz gerekiyor camı ittirirken tırnakları aşağı doğru itiyoruz. (ben fazla uyguladım tırnağı kırdım ama ve bu tip yapıştırıcı ile yapıştırdım.)

Eki Görüntüle 795404

5-daha sonra pleksi yavaşça aralanacak bu işlemden sonra diğer tırnakları hafifçe alt tırnakları çıkardığımız gibi çıkaracağız. İşlem uzun sürsün ama pleksiye ve tırnaklara zarar vermeyelim. Özellikle pleksiye bir şey olmamalı çünkü pleksi eğimli olduğu için bulmamız ve yaptırmamız zor olabilir.

Eki Görüntüle 795423

6-bu işlemden sonra panelimiz çıkmış olacaktır.

Eki Görüntüle 795425

7-bir sonraki işlemimiz ise çift taraflı bandımızı yapıştırmak ben ilk olarak parça parça yapıştırdım (7.1) fakat verim alamadım daha sonra boydan boya yapıştırdığımda(7.2) sağlam oldu size de tavsiye ederim.
7.1-iptal olan.

Eki Görüntüle 795426

7.2-verim aldığım(yapıştırdığım için böyle gösterdim)

Eki Görüntüle 795429

8-daha sonra sinekliğimizi yapıştırıyoruz eni 20cm ama ben 25cm olarak kestim. Boyu ise 42cm bunu da 45cm olarak kestim sebebi ise gerdirirken kolaylık sağlaması. Yapıştırdıktan sonra ise kalıntıları kesebiliriz.

Eki Görüntüle 795430

Eki Görüntüle 795431

Eki Görüntüle 795432

Çekimlerde kalitesizlikler olabilir telefonumdan dolayı kusura bakmayın. Bazı hatalarımı fark ettim keşke pleksi ile sıcaklık değerlerini de alsaydım. Hatırladığım kadarıyla boşta işlemcim R5 2600 33 derecede çalışırken şu an 26 derece civarında. Bu işin eksi yanları belki şunlar olabilir; pleksi siyah karartma olduğu için fanların ışık şiddeti arttı ve fan sesinde çok ufak bir artış oldu(2dB). Ve evinizde evcil hayvan varsa yapmamınız iyi olabilir malum sineklikle oynamak isteyip ellerini fana çarpabilirler.

Benim de kasam V200 olan model ve hava akışı berbat bu çalışmayı tek başıma yapabilir miyim yoksa yanımda başka biri olmalımı o tırnaklar zormu açılıyor benim gücüm pek yokta :D
 
Benim de kasam V200 olan model ve hava akışı berbat bu çalışmayı tek başıma yapabilir miyim yoksa yanımda başka biri olmalımı o tırnaklar zormu açılıyor benim gücüm pek yokta :D
Hayır güce gerek yok, tırnakların amacı zaten pleksiyi sabitlemek. Yanınızda sinekliği takarken biri olursa daha kolay yaparsınız ama tek başınıza da yaparsınız. 2dk sürecekse 5dk sürer. Ve sinekliği 2 yada 3 kat yaparsanız daha iyi olur çünkü kasanın içi tozlanıyor bilginize.
 
Hayır güce gerek yok, tırnakların amacı zaten pleksiyi sabitlemek. Yanınızda sinekliği takarken biri olursa daha kolay yaparsınız ama tek başınıza da yaparsınız. 2dk sürecekse 5dk sürer. Ve sinekliği 2 ya da 3 kat yaparsanız daha iyi olur çünkü kasanın içi tozlanıyor bilginize.

bir şey soracağım güç kaynağın'da mı Thermaltake yoksa başka bir güç kaynağı mı?
 
Ya senden rıcam PSU'nun güç kablosunun fotoğrafını çekip üstündeki yazıları detaylıca çekip atabilir misin monitörümün ve PSU'mun kablolarını karıştırdım.
Bende onları karıştırdım sanırım kaç amper onun için soruyosun galiba ben 220V 10 amper kullanıyorum. Benimde başıma gelmişti. Bulursan bana da söyler misin bende çevireyim orjinaline. Bu arada 10 amper ile 1 yıldır kullanıyorum sıkıntı yok.
 
ya bende bundan yapmayı düşünüyordum araştırıyım dedim siz çıktınız vento vg04f kasam var benim de bugun test yapınca anladım ekran kartında 10 derece fark var maalesefki :/ ama asıl sorun şu ki benim kasanın o önündeki temperli cam mı ne işte ön plaka camla beraber çift taraflı bantla içten bantlanmış bu cama zarar vermeden nasıl çıkarabilirim acaba yapan varm mı bu kasadada çoğu kişi şikayetçi ama hiç çözüm üreteni görmedim bu kasada
 

Yeni konular

Geri
Yukarı