PMW3359 vs PMW3327 sensör

2 sene once aliyor olsaydin ok ama su an diger sordugun 2 modele kiyasla hem daha agir, hem de kablosu ve skatezleri daha kotu. sensoru de daha eski ama diger saydigim ozellikler kadar sorun degil o. Boyut ve sekil olarak digerleri eline uymuyorsa baska daha guncel modellere bakabilirsin.
 
2 sene once aliyor olsaydin ok ama su an diger sordugun 2 modele kiyasla hem daha agir, hem de kablosu ve skatezleri daha kotu. Sensoru de daha eski ama diger saydigim ozellikler kadar sorun degil o. Boyut ve sekil olarak digerleri eline uymuyorsa baska daha guncel modellere bakabilirsin.

Hocam double Click, scrool lock sorunu olanlar olmuş Katar Pro'da.
 
Scroll lock klavyede bir tus. Scroll wheel demek istiyorsun sanirim. Duymadim ben o tarz bir sorun bilemiyorum ne kadar yaygin vs. Cift tiklama ise omron switchlerde genel bir durum ama ikisinin de garantiye giriyor olmasi gerekir zaten.

Katar pro denemdim acikcasi ama viper miniyi denedim. Arka kismi biraz daha uzun olsa cok daha uygun olabilirdi bana ama bu haliyle biraz rahatsiz geliyor.
 
@mutlu pide Hocam bütçe gereği Katar Pro bakıyorum dedim ama Katar Pro'dan vazgeçip
Razer DeathAdder Essential bakıyorum 143 TL'ye alınır mı?
Biraz sönük bir mouse. RGB bile değil düz yeşil. Bence alınmaz.
 
Boş mu? Hangi hakla benim yorumuma eleştiri yerine boş diyebiliyorsun?
Şimdi gelgelim fareyi kullanmadığın halde yadırgaman ve sözde araştırma ve gördüğün ile konuşmana.

Fare 130gr olabilir ama 70gr fare ile arasında öyle abartılı bir fark yok, farenin amacı mousepad üzerinde kullanılması. Eğer sen hava kullanıyor isen ağırlık konusuna takılabilirsin tabii ama ben 67gr fare de kullandım. Mousepad üzerinde kullandığın sürece bir fark yok hatta ağırlık FPS oyunlarında daha avantajlı.

Farenin kablosu örgülü evet, gayet güzel. Paracord olacak diye bir kaide yok, bu farenin asıl amacı F/p olabilmek. O yüzden bu tarz parçalardan bir tık kısılması normal, ancak örgülü olması kötü oldugu anlamına gelmiyor.

Skatezler ise klasik olduğumuz tarzda sanma ki hemen giden tipten. 4.5 yıllık yine Rampage farem var, onda da aynı skatez var ve o kadar kullanmama rağmen hiçbir şey olmadı. Ki Sector'u da 2 haftadır günde 12-13 saat aralıksız oyunlarda kullanıyorum. Şu ana kadar bununla ilgili bir durum olmadı.

Switchler hakkında bilgi yok demişsin, hiç iyi araştırmadığın ortada. 20 milyon tıklama ömrüne sahip Huano marka switchler kullanılıyor ki, bu üst seviye bir switch.

3389 var diye övmüyorum yani :) Sadece bu fiyata dünyanın en iyi sensörlü faresini almak varken 3327 gibi orta sınıf sensör alınmaz diyorum, farkındaysan ikisi aynı hatta 3389 daha ucuz. Haliyle günlük kullanımda etkisini görmeyeceğin malzemeler için niye üst sınıf sensörden geçesin? Ha diyorsan ki illa Razer olacak orasını bilmem, ben sadece arkadaşa Sector önerimi yaptım. Paraya kıyıyorsa bari üst seviye bir sensör alıp geçsin.

Hadi abicim, boşver bu işleri. Okuluna ve derslerine odaklanıver, insanlara alttan alttan laf atıp kendini havalı sanma.
130 gr ile 70 gr arasında fark yok demişsiniz, ben aktif olarak hem Viper Mini, hem Model O Wireless hem de EC2-B kullandım. Birisi 60, birisi 70, diğeri yaklaşık 90 gram. Viper Mini ile EC2-B arasındaki 30 gr fark bile bariz şekilde belli oluyor, EC2-B'den 40 gr daha ağır olan mouse'ta nasıl fark etmeyecek tam olarak :D? G402 ile arasında sadece 15 gr fark var, bir kere bile eline almış herkes G402'nin taş gibi ağır olduğunu bilir. Ayrıca madem ağırlık FPS oyunlarında avantajlı, hangi e-sporcunun 100 gr+ mouse kullandığını gördünüz, 5 tane örnek sayabilir misin lütfen?

Farenin kablosu örgülü ve paracord olmak zorunda değil diyorsun, amacı fiyat performans olmak diyorsun ama aynı fiyattaki mouse'ta paracord kablo var. Viper Mini fiyat performans olmuyor mu o zaman? Ben kablosuna kötü dediğim bir cümle göremiyorum, Viper Mini'nin kablosunun daha iyi olduğunu söylüyorum, yazdıklarımı kendi çıkarına kullanmak için değiştirme.

Skatezlerin hemen gittiğini de iddia ettiğimi göremiyorum. PTFE oranı ile ilgili bir bilgi belirtilmediğini söyledim, her çabuk gitmeyen skateze iyi skatez diyelim o zaman :D

Bilgilere direkt kendi sitesinden baktım, switch markası gözümden kaçmış. O benim hatam. Ama belli ki asıl iyi araştırmayan sensin, karşılaştırdığın mouse Viper Mini, Katar Pro değil. Katar Pro zaten 120 TL. 170 TL olup da Sector ile aynı fiyattaki mouse Viper Mini ve 3359 sensör bulunduruyor, 3327 değil.

Skatezlere, ağırlığa, kabloya günlük hayatta etkisi görülmez diyorsun ama 300 IPS-400 IPS arasındaki farkın ve 35g -50 g arasındaki hızlanma farkının günlük hayatta etkisinin görülececeğini iddia ediyorsun. Çok ilginç, ne hikmetse ben EC2-B'deki 250 IPS-50 g 3360 sensörü ile 3389 sensörüyle aynı özelliklere sahip Glorious BAMF sensörü arasındaki farkı yan yana kullandığımda anlayamıyorum :D Aynısı Viper Mini için de geçerli. Sadece ben değil, e-sporcular vs. anlayamıyor ki hala dünyanın en iyi oyuncularından bazıları 3360 sensörlü Zowie kullanıyor. Sensör bu kadar önemli olsaydı emin ol kimse Zowie kullanmazdı :D Yahu azıcık forumda gezinsen insanların artık sensörlere göre mouse almaması gerektiği hakkında, önceliğin shape, skatez ve kablo gibi etkenlerde olması gerektiği hakkında bir sürü mesaj görebilirsin zaten ama 17000 mesaj atmana rağmen hiçbirine denk gelmedin sanırım. Anla diye e-sporculardan örnek veriyorum bu arada, e-sporculara özeniyorsun gibisinden laf atmaya çalışma, malum milleti yaşına göre yargılayıp ''hadi abisi okuluna git'' cümlesini kuruyorsun maalesef. Çok yazık.

max rampage fan
 
@mutlu pide hocam bütçe gereği Katar Pro bakıyorum dedim ama Katar Pro'dan vazgeçip.
Razer DeathAdder essential bakıyorum 143 TL'ye alınır mı?

Aman Allah korusun Razer DeathAdder essentialde 10 yıllık S3888 sensör bulunuyor onun yerine git Razer DeathAdder V2 Mini al pixart PAW3359 sensör bulunuyor gayet iyi.
 

Geri
Yukarı