PMYO mezunu komiser yardımcısı, komiser olabilir mi?

Monamina

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar internetten baktığımda 4 yıllık lisans mezunu POMEM mezunu olmak gerektiği yazıyor komiser yardımcısı, komiser olmak için. Peki PMYO mezunu rütbe atlayamıyor mu hiç komiser yardımcısı komiser olamıyor mu?

Paem kapandı ne yazikki. Tepkide alıyordu. En son alımı 2020(Olması lazım) de yaparak faaliyetini bitirdi.
İki seçenek var polisken açıktan okuyarak 4 yıla tamamlarsın ya da örnek veriyorum 4 yıl normal üniversiteni bitirdin, POMEM'e başvurursun. 6-7 Ay yatılıdır o okul. Mezun olduğunda En düşük rütbe Polis memuru olarak başlarsın. 4 yıl Görev ettiğinde aksilik olmaz ve gerekli başarıları yakalarsan komiser yardımcılığına yükselirsin. Böyle böyle amirliğe kadar yolun var. Ama Lise mezunu ya da ön lisans mezunu olursan Ömür boyu polis memuru kalırsın. Şimdi şunu sorabilirsin abi Önlisansın lise mezununa göre avantajı ne o zaman madem rütbe atlayamıyoruz gene. Lise mezunu 2 yıl yatılı kalır (PMYO) Sen 7 Ay (POMEM). Az bir fark ile de maaş farkı olur. Tatmin etmeyecek düzeyde. Ama lisans için değer. Rütbe atlarsın Başkomiserliğe yükselerek Karakol, Şubelerin aynı zamanda amiri de olursun.
Yani şimdi lise mezunu PMYO'ya giren bir kişi rütbe atlayamıyor mu?

Paem kapandı ne yazikki. Tepkide alıyordu. En son alımı 2020(Olması lazım) de yaparak faaliyetini bitirdi.
İki seçenek var polisken açıktan okuyarak 4 yıla tamamlarsın ya da örnek veriyorum 4 yıl normal üniversiteni bitirdin, POMEM'e başvurursun. 6-7 Ay yatılıdır o okul. Mezun olduğunda En düşük rütbe Polis memuru olarak başlarsın. 4 yıl Görev ettiğinde aksilik olmaz ve gerekli başarıları yakalarsan komiser yardımcılığına yükselirsin. Böyle böyle amirliğe kadar yolun var. Ama Lise mezunu ya da ön lisans mezunu olursan Ömür boyu polis memuru kalırsın. Şimdi şunu sorabilirsin abi Önlisansın lise mezununa göre avantajı ne o zaman madem rütbe atlayamıyoruz gene. Lise mezunu 2 yıl yatılı kalır (PMYO) Sen 7 Ay (POMEM). Az bir fark ile de maaş farkı olur. Tatmin etmeyecek düzeyde. Ama lisans için değer. Rütbe atlarsın Başkomiserliğe yükselerek Karakol, Şubelerin aynı zamanda amiri de olursun.

Bu nasıl yorum. Bir de çözüm olarak işaretlenmiş. Baştan aşağı yanlış bilgi vermiş. İlk yanlış; paem kapanmadı. Dışarıdan alım yapmayı kaldırdı. Paem olduğu yerde duruyor. İkinci yanlış; 4 yıl sonra komiser yardımcısı olmazsın. Komiser yardımcısı olmak istiyorsan meslekte 2 yılını doldurduktan sonra meslek içi komiserlik sınavına girersin. Kazanırsan paemde eğitim görüp komiser yardımcısı olursun. Üçüncü yanlış; komiser yardımcısı olduktan sonra amirliğe kadar değil emniyet müdürlüğüne de yükselirsin. Dördüncü yanlış; ön lisans mezunu açıktan 4 yıla tamamlarsa komiserlik sınavını kazanıp komiser olabilir. Beşinci yanlış karakol amiri olman için illa başkomiser olmana gerek yok. Komiser de karakol amiri olabilir. Altıncı yanlış; şube amiri diye bir makam yok. Şube müdürü var. Şube müdürü en az 4. Sınıf emniyet müdüründen olur.
Bu yorumu nasıl yaptın gerçekten çok merak ediyorum. Baştan aşağı yanlış bilgiyle dolu. Doğru olan kısım PMYO 2 yıl, POMEM 7 ay okuyor demen. O bile çelişkili aslında. POMEM'in eğitim süresi PMYO gibi sabit değildir. Bazı dönemlerde 5 ayda mezun verirken bazı zamanlarda bu 9 aya kadar çıkıyor. Bir de çözüm olarak işaretlenmiş şaka gibi :D

Yok hocam en fazla kıdemli başpolis olabilir. Lisans Mezunu olmak gerekiyor bende bu yüzden 4 sene sonra POMEM düşünüyorum bunun için çok sıkı bir program yapacağım.

Kıdemli başpolis rütbesi artık meslekte yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı