POCO F5 günlük kullanımda fazla ısınıyor

45 derece aşırı bir sıcaklık değil. Bu sıcaklarda cihazların ısınması gayet normal.

Abi olabilir belki haklı olabilirsin senin tercihin saygı duyuyorum. Benim düşünceme göre bir telefonun WhatsApp'da 45 dereceye kadar ısınmasını normal bulmuyorum. Ha eğer ki telefonu güneşe doğrultup ısıtıyorsa bir şey diyemem. Bilemiyorum senin hangi telefonda günlük kullanımda WhatsApp kullanmanın telefonu bu kadar ısıttığını gördün yani ender abi zaten PUBG oynayan biri o zaman WhatsApp böyleyse telefon PUBG de ateş almalı diye düşünüyorum. Belkide telefon WhatsApp'a girmek gerektiğinde ısıtıktan sonra WhatsApp'a giriyor orasını bilemem.
Tamam abi benim düşüncem bu sen farklı düşünüyorsan eyvallah belki de 40 derece sıcak vardır sizin oralarda (gibi gibi)

@Ender42 kendi yorumumu katarsam.
Exynos 2100 S21 kullanıyorum. Exynos 2100 özünde 7+ Gen 2'den daha fazla ısınıyor. Ayrıca vapor chamber soğutma sistemine sahip. Bu LiquidCool 2.0'a göre zayıf bir sogutma sistemi.
Güneşin altında 45 dereceyi bile zor görüyor cihaz.
Arama yaparken POCO F5 gibi bir cihazın 45 dereceyi görmesi bence normal bir durum değil.
Ben daha kötü soğutma sistemine sahip ve ısınmaya daha meyilli bir işlemciye sahip bir cihazda Instagram ve kablosuz şarj harici 45 dereceyi görmüyorum.
Optimizasyonel bir sorun var diye tahmin ediyorum.
Exynos 990'da whatsapp da 45 derece görmüyor valla kendim kullanıyorum.

Ciddi soğutma problemi yok ki. Arkadaşın cihazda anormal bir durum var. 1 haftadır kullanıyorum. Ne normal gezinmede ne de oyunlarda ciddi bir ısınma yok. 4-5 gündür CoD Mobile oynuyorum yüksek ayarlarda. Klimasiz ortamda dahil ciddi ısınma olmuyor. Mobil Legends ve wild rifttede ısınmayı hissetmiyorum bile.

Maalesef benim de yakın arkadaşlarımın hepsi bu sorundan muzdarip kronik sorunlu olabilir.

Maalesef benim de yakın arkadaşlarımın hepsi bu sorundan muzdarip kronik sorunlu olabilir.
Şimdi normal sıcaklık aralığı tam olarak kaç derece?
Normal kullanımda 36-40 derece. Yüksek ayarlarda da Cod mobile yaklaşık 2 saat boyunda 45 dereceyi geçmedi. Oyunu açtığımda 40dan başladı, ana menüde 42 çıktı, oyunda iki saat sonra hep 45 te kaldı.

Cpu monitör uygulaması doğru değerler gösteriyor ise benim aldığım sıcaklıklar bunlar.

Yalnız ben arka planda hiç bir zaman başka uygulama kullanmıyorum. En fazla Youtube music ile Chrome beraber açıktır. Kamera açarsam Chrome veya bir başkası kapalı oluyor. Bildirimlerinde hemen hemen hepsi kapalı, bildirim almıyorum. 1-2 uygulama hariç. Bu şekilde kullanıyorum.

Şimdi normal sıcaklık aralığı tam olarak kaç derece?
Normal kullanımda 36-40 derece. Yüksek ayarlarda da CoD Mobile yaklaşık 2 saat boyunda 45 dereceyi geçmedi. Oyunu açtığımda 40'dan başladı, ana menüde 42 çıktı, oyunda iki saat sonra hep 45'te kaldı.

CPU monitör uygulaması doğru değerler gösteriyor ise benim aldığım sıcaklıklar bunlar.

Yalnız ben arka planda hiçbir zaman başka uygulama kullanmıyorum. En fazla YouTube Music ile Chrome beraber açıktır. Kamera açarsam Chrome veya bir başkası kapalı oluyor. Bu şekilde kullanıyorum.

Brawl Stars gibi bir oyunda yaklaşık 30 dakika kullanımda telefon yüksek sıcaklık uyarısı verdi 120Hz ile siz düşünün hocam kılıfsız bir şekilde oyunda grafk ayarı bile yok yani.

Brawl Stars gibi bir oyunda yaklaşık 30 dakika kullanımda telefon yüksek sıcaklık uyarısı verdi 120Hz ile siz düşünün hocam kılıfsız bir şekilde oyunda grafk ayarı bile yok yani.
Uyarı da verdiyse sıkıntıymış cidden. Ben bir de kılıfla oynuyorum. Kendi kılıfı da değil, kılıfın iç yüzeyi böyle kumaş gibi hem de.
Güncelleme ile düzeltilebilir bir durumdur inşallah ne diyelim.

Uyarı da verdiyse sıkıntıymış cidden. Ben bir de kılıfla oynuyorum. Kendi kılıfı da değil, kılıfın iç yüzeyi böyle kumaş gibi hem de.
Güncelleme ile düzeltilebilir bir durumdur inşallah ne diyelim.

Bir de soğutma konusunda çok övüldü cihaz yok bilmem kaç bloklu soğutma vs. cihaz kaynaklı da olabilir ama kronik soğutma sorunlu cihaz olarak tanımlıyorum ben.

Siz garantiye göndermeyi düşünüyor musunuz peki? Güncelleme mi bekleyelim?

Bir de soğutma konusunda çok övüldü cihaz yok bilmem kaç bloklu soğutma vs. cihaz kaynaklı da olabilir ama kronik soğutma sorunlu cihaz olarak tanımlıyorum ben.
Telefonu garantiye gönderdim. İade ya da degişim olacakmış. Beklemedeyim şu an

Bir de soğutma konusunda çok övüldü cihaz yok bilmem kaç bloklu soğutma vs. cihaz kaynaklı da olabilir ama kronik soğutma sorunlu cihaz olarak tanımlıyorum
Garaantiye göndermiştim telefonu. Evofone F5 yerine F5 Pro gönderdi. Arizanin ne olduğunu söylemediler ama.

Son düzenleme:
Siz garantiye göndermeyi düşünüyor musunuz peki? Güncelleme mi bekleyelim?

Telefonu garantiye gönderdim. İade ya da degişim olacakmış. Beklemedeyim şu an

Garaantiye göndermiştim telefonu. Evofone F5 yerine F5 Pro gönderdi. Arizanin ne olduğunu söylemediler ama.

Şanslısın reis vallahi 😀 hayırlı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı