POCO F5 vs Samsung Galaxy S21 FE 5G

Realme GT2 ve GT2 Pro oyun için daha uygun aslında.
GT2 Pro bile S20 FE ile kamerada baş edemiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hele ki S21 FE hakkında konuşuyoruz. Ayrıca o soğutmalara rağmen iki cihazda da overheating sorunu var. Snapdragon 888'in de olduğu testte yüksek ısı uyarısı veriyor.

Arayüz konusunda da pek iddialı değiller. S21 FE varken Realme tarafına pek bakmam.

Video kayıtta GT2 daha güzel gözüktü valla, aydınlık ve net görüntü vermiş. GT 2 Pro'ya bakmıyorum hocam, o direk farklı fiyat kulvarına zıplıyor. GT2 vs S21 FE olarak baktım olaya.

Arayüzde önemli hani, işlemcisi zayıf olan telefon bunu oyunlarda vs gösterirken arayüzü sıkıntılı olan telefon bunu her yerde gösterir. O yüzden Pocolara dediklerinizden sonra Poco listemden sildim zaten. Real Melerde önemli şikayet var mı bu konuda duyduğunuz, gördüğünüz falan?

Yanında powerbank değil direkt jeneratör taşıyacabileceksen s21 fe al geç
Telefonu cepte taşıyan birisi için tek başına telefon bile zor oluyorken, powerbank vs olayına hiç giremem valla. O yüzden direk s21 fe diyip geçemiyorumya.

GT2 alsam, 2 yıl sonra resmi android desteği bitiyor. 2022 çıkışlı ve 3 yıl güncelleme garantisi varmış. Şimdi ben buna modla vs adroid vs kuramaz mıyım ki o durumda?

Samsung Galaxy S21 FE 5G - realme GT 2 Karşılaştırması - Epey
GT2 daha iyi duruyor sanki,
-daha iyi batarya
-daha iyi işlemci
-daha kısa şarj süresi var
ekran kalitesi bakımından samsung bir tık daha iyidir ama bir şeyden feragat etmek gerekiyor illaki.

GT2'nin S21 FE oranla dezavantajı ne gözüküyor
-1 yıl erkenden andoid güncelliğini kaybediyor.(belki modlayarak güncelleri kurabiliriz, bilemiyorum)
-arayüzü yine birazcık daha kötü olabilir samsunga karşı.(bu konu şuan muallakta)
-kamera bir tık daha kötü olabilir. (pro kameraya çokta gerek yok, orta üstü olması yeterli aslında benim için)

Son düzenleme:
S23 FE 4370 mAh batarya olacağı haberleri çıktı. S22'den biraz daha iyi süre verir. Batarya önemliyse tatmin etmeyebilir. Oyun oynamayan biriysen aslında tüm cihazlar bir günü çıkarabilir gibi geliyor bana. En kötü ekranı 60 Hz'ye çeker güç modu açarsın. Keşke şu telefonlarda işlemciyi limitleme ayarı olsa. Ben bilgisayarda limitliyorum çok performans kaybı olmuyor ama ısınması çok düşüyor. Mobilde böyle seçenek olsa eminim batarya sorunu diye bir şey kalmayacaktı :) Samsung da böyle bir ayar var işlemci hızını %70 ile sınırlıyor ama ekranı 60 Hz'ye düşürüyor ve arka plan kullanımını sınırlıyor. Sadece CPU limitlenseydi keşke. Çünkü ben de akıllı bileklik var uygulaması devamlı çalışıyor. Sen önceliklerini seçip karar vereceksin. İşlemci gücü olarak en iyisi F5, batarya olarak F5 ve GT 2 de 5000 mAh batarya var. Kamera ve yazılım olarak da S21 FE daha iyi. Batarya olarak diğer telefonlarda %20 falan daha iyi performans sunabiliyor herhalde ama bu değer beni tatmin etmiyor. Şöyle 1.5 kat falan fark olsaydı o zaman bataryayı tercih edebilirdim. Ben sanırım tercihimi kamera ve yazılımdan yana kullanacağım.

Gün boyu internet açık, arka planda programları sık sık kullandığında 1 günü çıkarabiliyor mu? Çıkarmaktan kastım misal akşam 8'de şarj edip bıraktığımda yarın akşam 8 kadar şarjla uğraşmak istemiyorum. Oyun harici diğer özelliklerini dengeli kullandığımızı farz edersek. Atıyorum 1 saat konuşma, 1 saat müzik desek, 2 saat video desek, internet Full açık kalacak zaten, sosyal medyaydı, programlardı vs şeklinde kullanıyorum. Oyun ve video çekme vs çok nadir yaparım zaten.

O süreyi bu ve buna benzer işlemci ve özellikteki telefonlarda çok zor yakalarsınız AMOLED ekran, 8gen, 2100, 888 tarzı işlemciler fazlasıyla güç harcayan işlemciler eğer öyle bir isteğiniz varsa A54 tarzı biraz daha işlemci gücü kısık telefonlara yonelmeniz lazım. Yani çok zor onlarla 1 günü çıkartmak.

S23 FE 4370 mAh batarya olacağı haberleri çıktı. S22'den biraz daha iyi süre verir. Batarya önemliyse tatmin etmeyebilir. Oyun oynamayan biriysen aslında tüm cihazlar bir günü çıkarabilir gibi geliyor bana. En kötü ekranı 60 Hz'ye çeker güç modu açarsın. Keşke şu telefonlarda işlemciyi limitleme ayarı olsa. Ben bilgisayarda limitliyorum çok performans kaybı olmuyor ama ısınması çok düşüyor. Mobilde böyle seçenek olsa eminim batarya sorunu diye bir şey kalmayacaktı :) Samsung da böyle bir ayar var işlemci hızını %70 ile sınırlıyor ama ekranı 60 Hz'ye düşürüyor ve arka plan kullanımını sınırlıyor. Sadece CPU limitlenseydi keşke. Çünkü ben de akıllı bileklik var uygulaması devamlı çalışıyor. Sen önceliklerini seçip karar vereceksin. İşlemci gücü olarak en iyisi F5, batarya olarak F5 ve GT 2 de 5000 mAh batarya var. Kamera ve yazılım olarak da S21 FE daha iyi. Batarya olarak diğer telefonlarda %20 falan daha iyi performans sunabiliyor herhalde ama bu değer beni tatmin etmiyor. Şöyle 1.5 kat falan fark olsaydı o zaman bataryayı tercih edebilirdim. Ben sanırım tercihimi kamera ve yazılımdan yana kullanacağım.
Hocam aslında bakarsanız kameranında öyle harika olmasının bir çok erkek için bir anlamı yok, kaç kere fotoğraf çekip video kaydı alıyoruz ki? Lakin hani almışken kamerasıda iyi olsuna gidiyoruz. Tamam oyun oynamayacağız lakin onun haricinde her işlemde sıkıntısız yağ gibi aksın istiyorum. Buda yine işlemci, ram, arayüze bağlanıyor. Oyuncu telefonu gibi gereksinimler artıyor. S21FEnin bataryasının yetersiz olduğunu neredeyse beş kişiden üçü diyor. Öyle olunca sanki zırt pırt şarjla mı uğraşacağım diyor insan.

Şuan için GT2 ile S21FE var listemde bakalım, ilerlemelere göre illa birisini eleriz. Hayır şu durumda var, en iyi kamera, en iyi işlemci, en iyi ekran , en iyi pil hepsi olsun ama 20k altı olsun diye bir iddiamızda yok. Ama adamlar bunları öyle bir ayarlamışlarki her seçeneğin ortasını tikliyorsun, bir tanesine gelince çarpı attırıyor. :)) Gidip dinamik amoled 120 hz bir ekran alıp her şeyini kısıp kullandıktan sonra ne anlamı oluyor değil mi. :)

O süreyi bu ve buna benzer işlemci ve özellikteki telefonlarda çok zor yakalarsınız AMOLED ekran, 8gen, 2100, 888 tarzı işlemciler fazlasıyla güç harcayan işlemciler eğer öyle bir isteğiniz varsa A54 tarzı biraz daha işlemci gücü kısık telefonlara yonelmeniz lazım. Yani çok zor onlarla 1 günü çıkartmak.
Hocam bir telefonu bataryasını en çok öldüren oyun oynamak diye düşünüyorum, oyun oynamadığımız sürece az az diğer her şeyi yapsakta bir günü çıkarmarmadıktan sonra ne anladık bu işten hani. Tamam işlemci güçlü olabilir ama bu işlemciyi neyle sınadığımıza bağlı olarak durum değişir.

1.5 Watt'a yakın tüketim farkı var Exynos 2200'ün lehine.
S22+ kasasında Exynos 2200, 0.7-1.3W sularında tüketiyor.
S21+ kasasında Exynos 2100'ün de 0.8-1.3W boşta tüketimi var.
Yükte iki cihaz da 10W kadar tuketebiliyor.
S22-S21 arasında yükte 2W fark var.

Hocam aslında bakarsanız kameranında öyle harika olmasının birçok erkek için bir anlamı yok, kaç kere fotoğraf çekip video kaydı alıyoruz ki? Lakin hani almışken kamerasıda iyi olsuna gidiyoruz. Tamam oyun oynamayacağız lakin onun haricinde her işlemde sıkıntısız yağ gibi aksın istiyorum. Bu da yine işlemci, RAM, arayüze bağlanıyor. Oyuncu telefonu gibi gereksinimler artıyor. S21FEnin bataryasının yetersiz olduğunu neredeyse beş kişiden üçü diyor. Öyle olunca sanki zırt pırt şarjla mı uğraşacağım diyor insan.

Şu an için GT2 ile S21FE var listemde bakalım, ilerlemelere göre illa birisini eleriz. Hayır şu durumda var, en iyi kamera, en iyi işlemci, en iyi ekran, en iyi pil hepsi olsun ama 20k altı olsun diye bir iddiamızda yok. Ama adamlar bunları öyle bir ayarlamışlarki her seçeneğin ortasını tikliyorsun, bir tanesine gelince çarpı attırıyor. :)) Gidip dinamik AMOLED 120 Hz bir ekran alıp her şeyini kısıp kullandıktan sonra ne anlamı oluyor değil mi? :)

Hocam bir telefonu bataryasını en çok öldüren oyun oynamak diye düşünüyorum, oyun oynamadığımız sürece az az diğer her şeyi yapsakta bir günü çıkarmarmadıktan sonra ne anladık bu işten hani. Tamam işlemci güçlü olabilir ama bu işlemciyi neyle sınadığımıza bağlı olarak durum değişir.

Şimdi şöyle söyleyeyim. Mesela benim eski telefonum bayağı kötüydü. Gece bir video çekmek istedim çamur gibi çekmişti. Ben de çok fotoğraf video çekmem ama lazım olduğunda da iyi çekmesini istiyorum. Mesela geçen konserde kardeşim X3 Pro ile video çekmiş bayağı kötü duruyordu. Tabii X3 Pro kamerası çok iyi olmayan bir cihazdı. Akıcı arayüz için oyuncu telefonuna bakman hata. Çünkü artık işlemciler fazla fazla yetiyor. Artık akıcılığı telefonun yazılımı belirliyor. Samsung gibi bir firma çıkan sorunları hızlıca çözer. Yoksa marka imajı zedelenir. Diğer markaların pek umurunda değil böyle şeyler. Bazıları düne kadar reklam çıkartıyordu telefonda :) Oyun oynamazsan ve çok fazla böyle telefonu zorlayan uygulamalar kullanmazsan şarjın 1 gün yeteceğini düşünüyorum.

Ben S23 FE'yi bekliyorum. Exynos 2200, 50 mp oisli ana kamera, oisli telephoto ve geniş açılı kamera, android 13 falan çok iyi duruyor. Android 13 ile çıktığından 17 yi alacak olması mükemmel bir şey. Şimdi bakıyorsun f5'e android 16 yı bile almayacak belki. Keza gt 2 de öyle.

Son düzenleme:
Şimdi şöyle söyleyeyim. Mesela benim eski telefonum bayağı kötüydü. Gece bir video çekmek istedim çamur gibi çekmişti. Ben de çok fotoğraf video çekmem ama lazım olduğunda da iyi çekmesini istiyorum. Mesela geçen konserde kardeşim X3 Pro ile video çekmiş bayağı kötü duruyordu. Tabii X3 Pro kamerası çok iyi olmayan bir cihazdı. Akıcı arayüz için oyuncu telefonuna bakman hata. Çünkü artık işlemciler fazla fazla yetiyor. Artık akıcılığı telefonun yazılımı belirliyor. Samsung gibi bir firma çıkan sorunları hızlıca çözer. Yoksa marka imajı zedelenir. Diğer markaların pek umurunda değil böyle şeyler. Bazıları düne kadar reklam çıkartıyordu telefonda :) Oyun oynamazsan ve çok fazla böyle telefonu zorlayan uygulamalar kullanmazsan şarjın 1 gün yeteceğini düşünüyorum.

Ben S23 FE'yi bekliyorum. Exynos 2200, 50 mp oisli ana kamera, oisli telephoto ve geniş açılı kamera, android 13 falan çok iyi duruyor. Android 13 ile çıktığından 17 yi alacak olması mükemmel bir şey.
Kamera konusunda aslında benzer düşünüyoruzda ben pilden mi biraz taviz vermek istersin kameradan mı deseler, kamera derdim. Sonuçta baktığımız sınıftaki kameralar zaten çok kaliteli.

Telde çok oyun oynayan birisi değilim zaten, ara ara zaman oldukça boşta kaldıkça oynamak isterim tabi.Lakin internetini sürekli açık bırakıp arka planda programları çokça kullanmak istiyorum. Nedir bu programalr dersen işte sosyal medya programları, facebook, whatsup, telegram, discord, bankacılık programları( özellikle bunun için güncel bir işletim sistemi olması şart) yine spotify, alışveriş siteleri programları vs vs Kısacası çok fazla program yüklemeyi seviyorum.Bunlar arasında geçişler, bunların düzgün ve stabil çalışması vs açısından işlemci, ram vs nin iyi olması gerektiğini düşünüyorum.

Net karar veremediğim için bende S23 FE beklerim gibi. Lakin ne zaman çıkacağı ve ne kadardan çıkacağı bilsek iyiydi aslında. Samsung neden pillerde cimri davranıyor anlamış değilim valla. Dinamik amoled yerin e süper amoled veya düz amoled koyup 5000mah verse çok daha kullanışlı olacak ama nerede. Pil veriyor işlemciyi zayıf bırakıyor verdiklerindede.

Kamera konusunda aslında benzer düşünüyoruzda ben pilden mi biraz taviz vermek istersin kameradan mı deseler, kamera derdim. Sonuçta baktığımız sınıftaki kameralar zaten çok kaliteli.

Telde çok oyun oynayan birisi değilim zaten, ara ara zaman oldukça boşta kaldıkça oynamak isterim tabi.Lakin internetini sürekli açık bırakıp arka planda programları çokça kullanmak istiyorum. Nedir bu programalr dersen işte sosyal medya programları, facebook, whatsup, telegram, discord, bankacılık programları( özellikle bunun için güncel bir işletim sistemi olması şart) yine spotify, alışveriş siteleri programları vs vs Kısacası çok fazla program yüklemeyi seviyorum.Bunlar arasında geçişler, bunların düzgün ve stabil çalışması vs açısından işlemci, ram vs nin iyi olması gerektiğini düşünüyorum.

Net karar veremediğim için bende S23 FE beklerim gibi. Lakin ne zaman çıkacağı ve ne kadardan çıkacağı bilsek iyiydi aslında. Samsung neden pillerde cimri davranıyor anlamış değilim valla. Dinamik amoled yerin e süper amoled veya düz amoled koyup 5000mah verse çok daha kullanışlı olacak ama nerede. Pil veriyor işlemciyi zayıf bırakıyor verdiklerindede.
Kalitesiz olmayı firmalar kendi seçiyor maalesef. Benim poco x3 pro servislik oldu anakartı değişti. Araştırınca sorunlu seri tarzı yorumlar gördüm. Poco F4'te telefonu bozuk gelenler gördüm. Ucuz ve kalitesiz malzeme mi kullanıyorlar anlamadım. Yoksa poco f5 kağıt üzerinde güzel cihaz. F4 ile aynı kamerayı koymasa, yazılım işini çözse tercihimdi. Samsung kendi işlemcisini dayatıyor. Bu da onun kötü yanı ama snapdragon tekel olmaması için iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı