POCO F5 vs Samsung Galaxy S21 FE 5G

Kalitesiz olmayı firmalar kendi seçiyor maalesef. Benim poco x3 pro servislik oldu anakartı değişti. Araştırınca sorunlu seri tarzı yorumlar gördüm. Poco F4'te telefonu bozuk gelenler gördüm. Ucuz ve kalitesiz malzeme mi kullanıyorlar anlamadım. Yoksa poco f5 kağıt üzerinde güzel cihaz. F4 ile aynı kamerayı koymasa, yazılım işini çözse tercihimdi. Samsung kendi işlemcisini dayatıyor. Bu da onun kötü yanı ama snapdragon tekel olmaması için iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben buna baya yükseldim gibi hocam. 😄
@429065, siz ne dersiniz GT2 için?

Kalitesiz olmayı firmalar kendi seçiyor maalesef. Benim poco x3 pro servislik oldu anakartı değişti. Araştırınca sorunlu seri tarzı yorumlar gördüm. Poco F4'te telefonu bozuk gelenler gördüm. Ucuz ve kalitesiz malzeme mi kullanıyorlar anlamadım. Yoksa poco f5 kağıt üzerinde güzel cihaz. F4 ile aynı kamerayı koymasa, yazılım işini çözse tercihimdi. Samsung kendi işlemcisini dayatıyor. Bu da onun kötü yanı ama snapdragon tekel olmaması için iyi.
X3 PRO kronik bir cihaz hocam zaten.F4 de ben de duydum açılmayan telefon gelmesini.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sen bunun f4 veya f5 videosunu izle onu alasın gelir :) Ben redmi note 8, x3 pro ve s20 fe kullandım. S20 fe ye devam ediyorum. Gayet memnunum. O yüzden Samsung dan vazgeçmem için ciddi bir fark olması lazım. Realme gt5 çıkmışken gt2 alıp android 14-15 te kalmak istemem. Onun haricinde snapdragon 7 gen 2 veya exynos 2200, snapdragon 888'den daha güçlü işlemci. Bir de gt2 yi satan yer çok az. Stokları bitince sanki bir daha satılmayacak hissi uyandırıyor. Unutulup gidecek gibi. Ben hatta belki de bu markanın tr den çekilebileceğini de düşünüyorum. Bu tarz söylenti haberler de görmüştüm.
X3 PRO kronik bir cihaz hocam zaten.F4 de ben de duydum açılmayan telefon gelmesini.
Evet alanlardan bazıları açılmayan telefon geldi iade ettim yine açılmayan telefon geldi yazmışlar.

S21 FE varken almazdım. Arayüzüne güvenmiyorum ama fazla bilgim olmadığı için size net bir şey diyemiyorum.
SD 888 ile Exynos 2100 arasındaki farkı sadece ağır oyunlarda alırsınız. Sırf batarya için değer mi bilemedim.

@657943 Exynos 2200, SD 888'den kas gücünde zayıf aslında. Dökümü o kadar kötü ki 888 bile oyunlarda geçiyor.
Ffzj-2bVsAAVNac.png

S21 Ultra'da cooling system dahi olmadığını varsayarsak başka 888'li kasalarda bu fark açılacaktır.

Sen bunun f4 veya f5 videosunu izle onu alasın gelir :) Ben redmi note 8, x3 pro ve s20 fe kullandım. S20 fe ye devam ediyorum. Gayet memnunum. O yüzden Samsung dan vazgeçmem için ciddi bir fark olması lazım. Realme gt5 çıkmışken gt2 alıp android 14-15 te kalmak istemem. Onun haricinde snapdragon 7 gen 2 veya exynos 2200, snapdragon 888'den daha güçlü işlemci. Bir de gt2 yi satan yer çok az. Stokları bitince sanki bir daha satılmayacak hissi uyandırıyor. Unutulup gidecek gibi. Ben hatta belki de bu markanın tr den çekilebileceğini de düşünüyorum. Bu tarz söylenti haberler de görmüştüm.

Evet alanlardan bazıları açılmayan telefon geldi iade ettim yine açılmayan telefon geldi yazmışlar.
S21FE baştan beri almayı düşündüğüm ama bataryadan dolayı elimi uzatıp alamadığım telefondu. Elemanın Poco videoları izleyip hazır konuyu açtım zaten. 😄 Neredeyse hepsine iyi diyor, farkındayım. Lakin bizimde bir telefona karar verip almamız gerek hani. Bekledikçe pahallanıyor, kafamıza göre dengeli bir model gelmiyor. Bende Samsung olmasını isterim ama adamlar inatla bir dengeli ürün çıkarmıyor işte. A serisi, M serisine geçsen kameradan veya işlemciden kaybedip bataryadan kazanıyorsun. S serisinde ise işlemciyi güçlendirip bataryayı ona göre artırmıyor, neymiş işlemci az yaktırıyormuş. Arkadaş koy içine yüksek kapasiteyi, ekranı ve kamerayı bir iki tık aşağı çek ver ya.

Valla hep sıkıntı yani. GT5 çıkış olabilir ama fiyatının S23lerden düşük olacağını sanmıyorum. O kadar çıktıktan sonra S23 alır geçeriz hani.

Aynı şeyi Poco içinde diyenler var, bilmiyorum millet birbirini trollüyor nedir. Açılmaması vs kötü bir durum ama sıfır, garantili ürün sonuçta her türlü firmanın ürününe sahip çıkması gerek.

S21 FE varken almazdım. Arayüzüne güvenmiyorum ama fazla bilgim olmadığı için size net bir şey diyemiyorum.
SD 888 ile Exynos 2100 arasındaki farkı sadece ağır oyunlarda alırsınız. Sırf batarya için değer mi bilemedim.

@657943 Exynos 2200, SD 888'den kas gücünde zayıf aslında. Dökümü o kadar kötü ki 888 bile oyunlarda geçiyor.
Eki Görüntüle 1939440
S21 Ultra'da cooling system dahi olmadığını varsayarsak başka 888'li kasalarda bu fark açılacaktır.
Testlerde daha yüksek puan almış ama genshinde fps droplar yaşıyordu izlediğim videoda. Optimizasyon sorunumu bilemedim. antutu, gfxbench de falan exynos 2200 önde gözüküyor. Ben de şuan snapdragon 865 li s20 fe var. Anladığım kadarıyla snapdragon gen 2 ye geçmedikçe ciddi fark hissetmeyeceğim. O yüzden çok umursamıyorum. 8 gen 1 de çok iyi değil herhalde ısınma konusunda. Realme gt 2 snapdragon 888 ile güzel dursa da genel olarak bakınca s21 fe daha mantıklı duruyor. Tr de pek alternatif yok maalesef.

@657943 Exynos 2200 kullanan hiçbir cihazda Genshin Impact gaming sonrası 45 derecenin altında tutabilecek bir soğutma yok çünkü.
S22 Ultra, S22 serisindeki en iyi soğutmaya sahip olmasına rağmen oyundaki 10 dakika sonra 46 derece oluyor.
Exynos 2200'ün de dökümü vasat olduğu için Exynos 2100'den bile kotu gaming sunması normal. Sogutmasiz S21 Ultra (Exynos), soğutmalı S22 Ultra (Exynos) ile denk ısınıyor.
Screenshot_20230910_190436_YouTube.jpg

SD 888'in ise sağlam kasada bulduğu cihazlar var. Dökümü de ne Exynos 2200 ne de 2100 kadar kötü değil. 2 dakika sonra bile SD 888 sağlam kasa ile Exynos 2200'e fark atacaktır.

@657943 Exynos 2200 kullanan hiçbir cihazda Genshin Impact Gaming sonrası 45 derecenin altında tutabilecek bir soğutma yok çünkü.
S22 Ultra, S22 serisindeki en iyi soğutmaya sahip olmasına rağmen oyundaki 10 dakika sonra 46 derece oluyor.
Exynos 2200'ün de dökümü vasat olduğu için Exynos 2100'den bile kotu Gaming sunması normal. Sogutmasiz S21 Ultra (Exynos), soğutmalı S22 Ultra (Exynos) ile denk ısınıyor.
Eki Görüntüle 1939676

SD 888'in ise sağlam kasada bulduğu cihazlar var. Dökümü de ne Exynos 2200 ne de 2100 kadar kötü değil. 2 dakika sonra bile SD 888 sağlam kasa ile Exynos 2200'e fark atacaktır.

Genshin Impact zorlayan bir oyun. Acaba diğer oyunlarda bu kadar sıkıntı yaratıyor mu? Yani zaten Exynos'lar çok iyi değil ama maalesef alternatif eksikliğinden tahammül etmek zorunda kalıyoruz. Realme GT 2 de mesela Snapdragon 888 var ama onda da ısınma sorunları var diyorlar. Ek olarak yazılım desteği olarak da aamsungdan geride.

@657943 Exynos 2200 saçma sapan glitch ve bugları olan bir SoC maalesef. Grafik işlemesi bug dolu ve görüntü işlemesi felaket.

Snapdragon 888'in ısınması normal. Samsung üretimi SoC'lerin hepsinde overheating ve yüksek tuketim sorunu var. Ama SD 888, Samsung tarafına daha iyi optimize edilmiş ki Exynos 2100 bile daha çok ısınıyor.
Screenshot_20230818_132104_YouTube.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı