POCO F5 vs Samsung Galaxy S21 FE 5G

Makaleler
3
Sizce hangisi daha iyidir? Tamam şimdi performans isteyen POCO'yu, kamera ve ekran isteyen Samsung'u tercih etsin denilebilir. Lakin aralarında az bir fiyat farkı var. 2K fazla verip POCO almaya değer mi kararsızım. Telefonda oyuna ve fotolara aşırı düşkün birisi değilim. Lakin güncel özellikler ve ileriye yönelik özellikler olsun, kasmasın donmasın, her alanda dengeli olsun vs deyince ister istemez bu fiyatlara çıkıyorsun.
Olmazsa olmazlarım:
-Stabil bir arayüz.
-Uzun vadede Android desteği.
-Oyunlara çok düşkün değilim, arada oynarım sadece. Lakin, kasma, donma vs istemiyorum. Gerekirse arka planda 8-10 tane yazılım açık kalacak bana mısın demeyecek.
-Orta üst segment kamerası olmasını istiyorum. Artık telefonlar bir nevi fotoğraf makinesi da. O yüzden 4K çekim, OIS desteği şart.
-NFC, 5G olmalı.
Vs. Deyince temel olarak orta üst kamera ve performans işin içine girince bunlar çıktı. İkisi arasında kararsız kaldım vallahi.
Samsung Galaxy S21 FE 5G - Poco F5 Karşılaştırması - Epey
Bütçe: 15-18k

Olmazsa olmazlarım:
-Stabil bir arayüz.
One UI kazanıyor.
S21 FE daha uzun süre güncelleme alacak. POCO en az 2 yıl şeklinde destek sunuyor. Samsung ise 4 yıl Android, 5 yıl güvenlik/yazılım güncellemesi desteği sunuyor.
-Oyunlara çok düşkün değilim, arada oynarım sadece. Lakin, kasma, donma vs istemiyorum. Gerekirse arka planda 8-10 tane yazılım açık kalacak bana mısın demeyecek.
Ağır oyun oynamadıkça S21 FE üstesinden gelir. POCO F5, her oyunu halleder.
-Orta üst segment kamerası olmasını istiyorum. Artık telefonlar bir nevi fotoğraf makinesi da. O yüzden 4K çekim, OIS desteği şart.
POCO F5 orta segment düzeyinde kamera sunuyor.
S21 FE ise amiral gemisi kamerası sunuyor.

S21 FE:
- Daha stabil arayüz,
- Daha iyi kamera paketi,
- Daha iyi ekran.

POCO F5:
- Daha güçlü batarya,
- Daha güçlü ve verimli işlemci.

Sizce hangisi daha iyidir? Tamam şimdi performans isteyen POCO'yu, kamera ve ekran isteyen Samsung'u tercih etsin denilebilir. Lakin aralarında az bir fiyat farkı var. 2K fazla verip POCO almaya değer mi kararsızım. Telefonda oyuna ve fotolara aşırı düşkün birisi değilim. Lakin güncel özellikler ve ileriye yönelik özellikler olsun, kasmasın donmasın, her alanda dengeli olsun vs deyince ister istemez bu fiyatlara çıkıyorsun.
Olmazsa olmazlarım:
-Stabil bir arayüz.
-NFC, 5G olmalı.
Vs. Deyince temel olarak orta üst kamera ve performans işin içine girince bunlar çıktı. İkisi arasında kararsız kaldım vallahi.
Samsung Galaxy S21 FE 5G - Poco F5 Karşılaştırması - Epey
Bütçe: 15-18k
Yazdıklarına göre S21 FE daha mantıklı duruyor. Üzerse bi pil konusunda üzer.

One UI kazanıyor.

S21 FE daha uzun süre güncelleme alacak. POCO en az 2 yıl şeklinde destek sunuyor. Samsung ise 4 yıl Android, 5 yıl güvenlik/yazılım güncellemesi desteği sunuyor.

Ağır oyun oynamadıkça S21 FE üstesinden gelir. POCO F5, her oyunu halleder.

POCO F5 orta segment düzeyinde kamera sunuyor.
S21 FE ise amiral gemisi kamerası sunuyor.

S21 FE:
- Daha stabil arayüz,
- Daha iyi kamera paketi,
- Daha iyi ekran.

POCO F5:
- Daha güçlü batarya,
- Daha güçlü ve verimli işlemci.
S21 fe'ye pil olarakta artı koyduğumuzda en yakın başka hangi model var? Tabi fiyat olarakta önemli, bütçü ortalama 15k, lakin zorlayarak 18k çıkıyorum bu arada.Burada, saydığım özellikleri kaybetmeden kamera ve ekrandan biraz kısabilirim bu arada.

Poco'nun işlemcisi daha güçlü fakat siz çok fazla oyun oynamıyormuşsunuz. Geri kalan her şeyde neredeyse S21 FE daha önde.
Aynen, performansı oyun harici maksimum olanını arıyorum. Telde oyun oynayan birisi değilim ama şu kasma, donma, programların kapat beklet hatalarından iyice yıldım. O yüzden yarı oyuncu telefonuna kadar yöneldim hani.

Son düzenleme:
S21 fe'ye pil olarakta artı koyduğumuzda en yakın başka hangi model var? Tabi fiyat olarakta önemli, bütçü ortalama 15k, lakin zorlayarak 18k çıkıyorum bu arada.Burada, saydığım özellikleri kaybetmeden kamera ve ekrandan biraz kısabilirim bu arada.

Aynen, performansı oyun harici maksimum olanını arıyorum. Telde oyun oynayan birisi değilim ama şu kasma, donma, programların kapat beklet hatalarından iyice yıldım. O yüzden yarı oyuncu telefonuna kadar yöneldim hani.
Kasma donmanın sebebi işlemci değil arayüzden ve yazılımdandır.

Yani, şuanki eski telefonumda en çok ondan sorun çekiyorum. O yüzden kasma, donma vs olmasın diye neredeyse oyuncu telefonlarına yönelecektim.

Şimdi akıcı, stabil arayüzler:
One UI
Xiomi
mi?
One UI'nin arayüzü MIUI arayüze göre çok daha kullanışlı ve akıcı. Siz günlük kullanım için ve her alanda tatmin edecek düzeyde bir telefon arıyorsunuz. Tercihiniz S21 FE'den yana olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı