POCO F5 vs Samsung Galaxy S21 FE 5G

Pocoları sadece fiyat performans olarak bakmıştım, fiyatı iyi. Performansı iyi. Özellikle Poco F4'ler falan. Youtubede telefon incelemesi yapan bir kanal var, orada izlediydim. Baya öneriyordu bu telefonu tabi.

Bugün Teknosada S22, S21 FE karşılaştırmasını falan baktım, S22 baya küçük kalıyor. 6.1 ile 6.4 arasında önemli boyut farkı varmış gerçekten. Normalde hissedilmez falan diyordurdum. S22'nin boyutu hoşuma gitmedi. Küçük ekran olduktan sonra o kadar özelliğin ne anlamı kaldı, ne azından 6.4 olmalıymış bana hitap eden. 6.6 inçlere baktığımda oda çok kaba geldiydi. Tabi bunları S21FE 6.4inçi baz alarak yanyana karşılaştırdım. S22 ile S21FE nin batarya sürelide öyle ahım şahım bir fark yok hani. Onunda videosu var youtubede. Ulan şu telefona az daha iyi batarya koysaydınızda en az 7-8 sene kullansaydıkya. Bu arada sık sık telefon alıp değiştiren birisi değilim, aldım mı teknolojik olarak ve performans olarak beni zorlayana kadar kullanırım. :)) O yüzden biraz daha ileriye dönük olarak bakıyorum.

Yakında veya yıl sonuna kadar gelecek yeni modeller olur mu acaba bilemiyorum.
Ben de bir konu açtım bakabilirsin. S23 FE'yi beklemeyi düşünüyorum.

Ben de bir konu açtım bakabilirsin. S23 FE'yi beklemeyi düşünüyorum.
Samsung Galaxy S21 FE 5G - Samsung Galaxy S23 FE Karşılaştırması - Epey
hemen hemen aynı özellikteler, işlemci bir tık iyi gibi. Bu bize batarya olarak ne kadar etkiler o var. Fiyat olarak, eğer bir hata yoksa s21fe fiyatlraında olması gerek. Buraya göre öyle bir fark yok aralarında sanki.
Anlamadığım kısım s22 vs ile aralarında fiyat olarak uçurum olurken s23fe nasıl böyle olmuş, yanlış mı bakıyorum acaba gece gece.😅

Samsung Galaxy S21 FE 5G - Samsung Galaxy S23 FE Karşılaştırması - Epey
Hemen hemen aynı özellikteler, işlemci bir tık iyi gibi. Bu bize batarya olarak ne kadar etkiler o var. Fiyat olarak, eğer bir hata yoksa S21FE fiyatlraında olması gerek. Buraya göre öyle bir fark yok aralarında sanki.
Anlamadığım kısım S22 vs ile aralarında fiyat olarak uçurum olurken S23FE nasıl böyle olmuş, yanlış mı bakıyorum acaba gece gece.😅

S22 ile çok benzer zaten S23 FE. İşlemcisi kameraları büyük ihtimalle çok benzer olacak. Fiyat olarak S22'den biraz daha düşük olmasını bekliyorum. 20 bin altına gelme ihtimali var yüksek fiyattan çıkmazsa. Exynos zaten çok beğenilen bir işlemci değil. O yüzden fiyatı abartacaklarını sanmam. Android 13 ile gelmesi de iyi olacak. S23 FE fiyatı daha belli değil. Duyursalar da görsek hem fiyatını hem ülkemize geleceği tarihi.

S23 FE nin işlemcisi dolayısıyla S21 FE den bile kötü olabilir bataryası.
S21 FE almanızı öneririm.
Poco telefonların arayüz sorunlarına hiç bulaşmayın.
Ayrıca poco telefonlar Samsung kadar uzun ömürlü değiller.
Çevremde mi kullanan çok kişi var ve 2-3. Yılından sonra telefon kendi özelliklerini yitiriyor.(bende kullandım).
Realme GT 2 modeline de bakabilirsiniz 256 GB olan.
o daha çok oyun odaklı ama kamerası ve arayüzü iyidir.
66w hızlı şarj desteği de var.
Yanlız ısınıyor ve bataryası pek iyi değil.

@emrah_8 tartışmaya açık bile değil gibi. Samsung S21 FE her türlü işinizi görecektir. Macera aramaya gerek yok. 14 gün koşulsuz iade hakkınız da var. Samsung, sadece One UI için bile tercih edilir.
14 gün koşulsun iade hakkı formalitede hocam, kutu açılınca hiçbir satıcı bunu kabul etmiyor. Aracı kurumda satıcıdan yana davranıyor. Daha yakın zamanda başıma geldi, ütü aldık TRENDYOL üzerinden bir satıcıdan. Damlatma sorunu vardı, satıcıda iade gönderdim. Ürün denenmiş, tekrar satılabilirliğini kaybetmiş, diye reddetti. TRENDYOLda iadeyi reddedip aynı ürünü bana gönderdi. Bulunduğum ilde servise götürüp gösterdim, bir ton laf kalabalığı edip, olur bu kadara getirdi geçti. 14 gün iade hakkı sadece kağıtta kalıyor, ben thh verir 3-5 beklerim desen oradan sonra geri verecekleri para dolar bazlı değer kaybettiğinden yine zarardasındır. O yüzden şans denemelik bir durum yok maalesef.
S22 ile çok benzer zaten S23 FE. İşlemcisi kameraları büyük ihtimalle çok benzer olacak. Fiyat olarak S22'den biraz daha düşük olmasını bekliyorum. 20 bin altına gelme ihtimali var yüksek fiyattan çıkmazsa. Exynos zaten çok beğenilen bir işlemci değil. O yüzden fiyatı abartacaklarını sanmam. Android 13 ile gelmesi de iyi olacak. S23 FE fiyatı daha belli değil. Duyursalar da görsek hem fiyatını hem ülkemize geleceği tarihi.
Attığım karşılaştırmaya göre bir fark yok gibi. Sadece 23'de işlemci 2200 olmuş gözüküyor ve frekansları biraz kısılmış gibi oraya göre. Ya attığım sayfa sallamış ya Samsung dalga geçmiş, model numarası artarken özellik düşer mi bu nasıl bir iştir. :)) Bu arada kimi sitede 600 dolar demişler artık..
S23 FE nin işlemcisi dolayısıyla S21 FE den bile kötü olabilir bataryası.
S21 FE almanızı öneririm.
Poco telefonların arayüz sorunlarına hiç bulaşmayın.
Ayrıca poco telefonlar Samsung kadar uzun ömürlü değiller.
Çevremde mi kullanan çok kişi var ve 2-3. Yılından sonra telefon kendi özelliklerini yitiriyor.(bende kullandım).
Realme GT 2 modeline de bakabilirsiniz 256 GB olan.
o daha çok oyun odaklı ama kamerası ve arayüzü iyidir.
66w hızlı şarj desteği de var.
Yanlız ısınıyor ve bataryası pek iyi değil.
Bu söylediğinizin tam tersini söyleyenlerde var hocam yanlış anlamayın.😊 Samsung 2-3 yıldan sonra bilinçli olarak yazılımla performansı düşüyor,diyenlerde çok.

Nasıl bir piyasaysa gerçekten, hangi olumsuzluğu kabul edersiniz diye seçenek sunuyorlar.

14 gün koşulsun iade hakkı formalitede hocam, kutu açılınca hiçbir satıcı bunu kabul etmiyor. Aracı kurumda satıcıdan yana davranıyor. Daha yakın zamanda başıma geldi, ütü aldık TRENDYOL üzerinden bir satıcıdan. Damlatma sorunu vardı, satıcıda iade gönderdim. Ürün denenmiş, tekrar satılabilirliğini kaybetmiş, diye reddetti. TRENDYOLda iadeyi reddedip aynı ürünü bana gönderdi. Bulunduğum ilde servise götürüp gösterdim, bir ton laf kalabalığı edip, olur bu kadara getirdi geçti. 14 gün iade hakkı sadece kağıtta kalıyor, ben thh verir 3-5 beklerim desen oradan sonra geri verecekleri para dolar bazlı değer kaybettiğinden yine zarardasındır. O yüzden şans denemelik bir durum yok maalesef.

Attığım karşılaştırmaya göre bir fark yok gibi. Sadece 23'de işlemci 2200 olmuş gözüküyor ve frekansları biraz kısılmış gibi oraya göre. Ya attığım sayfa sallamış ya Samsung dalga geçmiş, model numarası artarken özellik düşer mi bu nasıl bir iştir. :)) Bu arada kimi sitede 600 dolar demişler artık..

Bu söylediğinizin tam tersini söyleyenlerde var hocam yanlış anlamayın.😊 Samsung 2-3 yıldan sonra bilinçli olarak yazılımla performansı düşüyor,diyenlerde çok.

Nasıl bir piyasaysa gerçekten, hangi olumsuzluğu kabul edersiniz diye seçenek sunuyorlar.
Yazılım yavaşlatıyor diyenlerin telefonu yavaş olduğu için yavaşlıyordur hocam Samsung S serisi en iyi seri.

Yazılım yavaşlatıyor diyenlerin telefonu yavaş olduğu için yavaşlıyordur hocam Samsung S serisi en iyi seri.
adam diyor, Samsung bile itiraf etti, diye. Bahaneleri ise azalan batarya sürelerini gücü yavaşlatarak dengelemek vs gibisindenmiş falan. Bu iddiaları bir çok üründede duyuyorum, amaç yeni ürünü aldırmak için elindekinin yazılımsal olarak bilinçli olarak yavaşlatılması. Yazılanlardan çıkardığım Poco'dan uzak durmam gerektiği. S21 FE şuan için tavan gidiyor bakalım, hemen acelem yok ama kafamda ürünü belirlemek istiyorum. Şuan için S21 FE düşünüyorum bakalım.

Ekran isteyen Samsung'u tercih etsin denilebilir.

Hocam F5 Pro 10 bit renk seçeneğine sahip yani teknik olarak S21 FE'den daha iyi bir ekrana sahip. FE cihazlar zaten Samsung'un çinliler ile fiyat performans konusunda rekabet etmek için bazı noktalarından kısılmış bir nevi Lite amiral gemileri, ek olarak forumda öveni bol olsa da S21FE'de bulunan Exynos işlemci hem performans hem de verimlilik açısından 7 gen 2'nin bariz gerisinde.

Hocam F5 Pro 10 bit renk seçeneğine sahip yani teknik olarak S21 FE'den daha iyi bir ekrana sahip. FE cihazlar zaten Samsung'un çinliler ile fiyat performans konusunda rekabet etmek için bazı noktalarından kısılmış bir nevi Lite amiral gemileri, ek olarak forumda öveni bol olsa da S21FE'de bulunan Exynos işlemci hem performans hem de verimlilik açısından 7 gen 2'nin bariz gerisinde.
Valla hocam eli ayağı düzgün telefon yok piyasada, olanda 20k üzerine sıçramış.
-Stabil bir arayüz, kasması donması olmayan.
-Arka planda 10-15 program aktif olarakta açık kalsa, yavaşlamayan, kasmayan
-Standart, olması gereken teknolojileri barındıran(5G, NFC, Sterio hoparlör,OIS vs)
-Kötü, orta, iyi, çok iyi gibi sınıflara ayırırsak "iyi" sınıfına dahil ekran ve kamerası olan
-Android son sürümü destekleyip en az 3-4 yıl adroid güncellemesi alacak olan
-işte tüm gün interneti açık olup arka planda programları çalışan, en az 1-2 saat video izleten, 1 saat konuşturan kısacası güzel bir batarya performansı veren
15k-20k arası ücreti olan bir telefon var mı?

Tüm bunları bir kefeye koyunca S21 FE, çıkıyor. Batarya hariç okeyim bende. Sadece bataryasına emin olamadım. Açıkcası 15-18k para veripte yanına ek Powerbankte taşımak istemiyorum. Zaten telefon cepte zor duruyor hani. S22 çıkıyorum, hem tip olarak baya ufak kalıyor, hem fiyatını hakkedecek kadar beklentimi karşılamıyor. Bataryada en fazla 30-60dk falan kazandıryor testlere göre. Sırf batarya içinde değmez. S23ler zaten uçuk fiyatta. S23 FE gelirse ne katacak, kaça gelecek, ne zaman gelecek belli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı