POCO F5 vs Samsung Galaxy S21 FE 5G

S23 FE bekle. Android 13, 50 MP kamera, Exynos 2200, BT 5.3(daha iyi batarya ömründe etkili olabilir) gibi ekstraları var. S22 amiral gemi olarak çıkan bir cihaz bu ise S24'e doğru giderken S22 donanımıyla çıktığından ucuz olabilir. Bataryası S22'ye göre daha yükseldiğinden(tabii ekranda yükseliyor) daha iyi olabilir.

Dostum benim ağabeyim de Samsung S21 FE aldı. Çok memnun. Şahsen ürün arızalı gelmezse pek pişman olacağını düşünmüyorum.
Batarya konusunda hiç şikayet etti mi, yani dolduruyorum akşamı görmeden tekrar bitiyor veya biraz kullansam çok azalıyor vs gibisinden?
Kamerası iyi olsun istiyorsanız S21FE alın. POCO'ya o kadar para verip 4K 30FPS kamera alınmaz.
Hiç Poco kullanmadım, performans manasında işlemciyi gayet iyi durup güncel özellikleri barındırdığı için 5000mahlık bataryası olduğu için dikkatimi çekmişti. Lakin neden hiç kimseden Poco hakkında olumlu yorum gelmedi.
S23 FE bekle. Android 13, 50 MP kamera, Exynos 2200, BT 5.3(daha iyi batarya ömründe etkili olabilir) gibi ekstraları var. S22 amiral gemi olarak çıkan bir cihaz bu ise S24'e doğru giderken S22 donanımıyla çıktığından ucuz olabilir. Bataryası S22'ye göre daha yükseldiğinden(tabii ekranda yükseliyor) daha iyi olabilir.
Bu gidişle bekleyeceğim zaten, belki o gelene kadar başka ürünlerde gelebilir. S21 FE almamı engelleyen sadece bu batarya mevzusu var, açıkcası o kadar para veripte zırt pırt şarj olayıyla uğraşmak istemiyorum. Telefonların ekranlarının bu kadar güzel olması, güçlü olması vs de batarya zayıf kalınca pek anlamı kalmıyor. Hani 67 waat hızlı şarjıda yok, 1 saat civarlarında şarj oluyormuş, senin konuyada bir link attım. Orada aktif olarak kullanıp batarya performansının zayıf olduğu dile getiren kullanıcıları var. Anlaşılan o ki 1 günü zor çıkıyor, biraz abanırsan 1 günü bile görmüyor. O yüzden biraz bekleyip araştırmaya devam edeceğim mecburen. İçime yatmayan bir şeyi alıpta pişman olmak istemiyorum. Bir telefonu azda kullansan çokta kullansan, oyun harici kullandığın sürece en az 1 gün dayanması lazım. Akşam 8de şarjını doldurdum mu, gün içinde full interneti açık olmasına rağmen, programlar açık olmasına rağmen, 1saat konuşma, 1-2 saat video, 1-2 saat müzik, 3-4 saat sosyal medya ne bileyim bu tarz oyun harici kullanmaya dayanması lazım. Oyun harici şarjı yetiremeyen telefona sıcak bakmıyorum.

S22 mağazada yakından gördüm, tip olarak vs güzel ama S21 FEnin yanında oyuncak gibi geldi bana. Çok ufak duruyor, ufak olduktan sonra ekranın iyi olmasıymış vs hikaye. Ufak ekran hem sosyal medya kullanımında hem video vs izleme de hem de oyunlarda dezavantaj. Şarj tutmada S21 fe'den öyle kayda değer bir farkı yok.1 saat en fazla dayanır, testleri var. O zaman S23 kalıyor, oda ufak telefon S21 FE göre. Lakin fiyatı çok zıplıyor. S21 FE şuan 16k, S23 26-27K. 10-11K fark var, neredeyse 1 telefon fiyatı. İmkanı yok veremem, çok pahallı telefonlarına sıcak bakmıyorum.

S23 FE bekleyelim bakalım, başka yapacakta yok zaten. Neye el atsak bir kusuru çıkıyor arkadaş. Öyle kolay yeni yutulur kusurlarda değil hani.

Honor 90 mu S21 FE mi hocam?

@429065

Samsung Galaxy S21 FE 5G - Honor 90 Karşılaştırması - Epey

Son düzenleme:
@emrah_8 Honor 90'ın ciddi overheating sorunu var. Pek yanasmak istemezdim.
Screenshot_20230909_091120_Chrome.jpg

Exynos 990'lı S20'den bile fazla ısınması pek de hoş bir durum değil.

S23 FE'de Exynos 2200 kullanılacak. Kendisinin tüketimi Exynos 2100 ile benzer. Yani bataryada S21 FE'ye göre ciddi bir fark oluşacağını sanmıyorum.

@emrah_8 Honor 90'ın ciddi overheating sorunu var. Pek yanasmak istemezdim.
Eki Görüntüle 1939136
Exynos 990'lı S20'den bile fazla ısınması pek de hoş bir durum değil.

S23 FE'de Exynos 2200 kullanılacak. Kendisinin tüketimi Exynos 2100 ile benzer. Yani bataryada S21 FE'ye göre ciddi bir fark oluşacağını sanmıyorum.
Samsung Galaxy S21 FE 5G - realme GT 2 (12 GB / 256 GB) Karşılaştırması - Epey
Real Me'lerin arayüzü nasıl? 3 yıl güncelleme demişler, 2022 çıkışlı. O zaman 2025'de son güncellemesini alacak. 2 yılı var gözüküyor.
Dönüp dolaşıp gene S21 FE alacağız gibi duruyor valla...

Hocam S21 FE almanızı tavsiye ederim bende ikilemde idim en son gözümü karartıp S21 FE aldım bayağı güzel kamerası falanda şarj konusuda aşırı oyun oynamaz iseniz götürür yani bazı optimizasyonlar var YouTube'da falan onları da yaptığınızda günü rahat çıkarır ve zaten pil bir kaç gün kullanıma göre optimize ediyor. 18K'ya gidip POCO, Honor almayın bence kalite için bataryadan ödün verilir ben öyle yaptım iyi ki de yapmışım diyorum.

Samsung Galaxy S21 FE 5G - realme GT 2 (12 GB / 256 GB) Karşılaştırması - Epey
Realme'lerin arayüzü nasıl? 3 yıl güncelleme demişler, 2022 çıkışlı. O zaman 2025'de son güncellemesini alacak. 2 yılı var gözüküyor.
Dönüp dolaşıp gene S21 FE alacağız gibi duruyor valla...
Realme GT2 ve GT2 Pro oyun için daha uygun aslında.
GT2 Pro bile S20 FE ile kamerada baş edemiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hele ki S21 FE hakkında konuşuyoruz. Ayrıca o soğutmalara rağmen iki cihazda da overheating sorunu var. Snapdragon 888'in de olduğu testte yüksek ısı uyarısı veriyor.

Arayüz konusunda da pek iddialı değiller. S21 FE varken Realme tarafına pek bakmam.

Hocam S21 FE almanızı tavsiye ederim bende ikilemde idim en son gözümü karartıp S21 FE aldım bayağı güzel kamerası falanda şarj konusuda aşırı oyun oynamaz iseniz götürür yani bazı optimizasyonlar var YouTube'da falan onları da yaptığınızda günü rahat çıkarır ve zaten pil bir kaç gün kullanıma göre optimize ediyor. 18K'ya gidip POCO, Honor almayın bence kalite için bataryadan ödün verilir ben öyle yaptım iyi ki de yapmışım diyorum.
Gün boyu internet açık, arka planda programları sık sık kullandığında 1 günü çıkarabiliyor mu? Çıkarmaktan kastım misal akşam 8de şarj edip bıraktığımda yarın akşam 8 kadar şarjla uğraşmak istemiyorum. Oyun harici diğer özelliklerini dengeli kullandığımızı farz edersek. Atıyorum 1 saat konuşma, 1 saat müzik desek, 2 saat video desek, internet full açık kalacak zaten,sosyal medyaydı, programlardı vs şeklinde kullanıyorum. Oyun ve video çekme vs çok nadir yaparım zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı