POCO X6 Pro vs F5 vs Honor 200

Hocam arayüzde neden sorun var ki? Arayüz dediğimiz şu bildiğimiz telefonun görünüşü falan değil mi? Yoksa teknik şeyleri de mi kapsıyor?

Bi sürü gereksiz yazılım var bug olabiliyor, takılmalar olabiliyor ara ara ve kararlı hale gelene kadar baya vakit geçiyor.
Durduk yere örneğin dün cihazım bootloap' a girdi ne olduğunu bende anlamadım.
Honor X9a' dan önce Redmi 12s kullanıyordum o aralar bunda da benzer sorunlar vardı Honor dan sonra Xiaomi ye döndüm gene aynı sorunları yaşayıp duruyor dejavu gibi adamlar MIUI kötü namından dolayı isim değişikli yaptılar değişen şey sadece isim olmuş gene aynı yani süreyya hanımın nuhteşem değişimi :)

İmkanınız varsa samsung S24 serisi en iyi cihazlar şuanda bence android tarafı için ama bu fiyat bandında Honor her açıdan mantıklı bir cihaz gibi birde saat bile veriyor adamlar. Bende bu gün sipariş verdim yarın elimde olur.

Kas gücü önemliyse X6pro en mantıklısı ama uzun süre düşündükden sonra SD işlemci ve TSMC dökümü olması sebebiyle Honor işlemcisi fiyat bandında en çok kafama yatan oldu. Üstelik kamerası da fiyatı bandının çok üzerinde aslında kamera çok da önemli değil benim için ama güzel anı veya kareyi nispeten kaliteli şekilde çekmek önemli ne demişler en iyi kamera yanında olandır :)

Bir sürü gereksiz yazılım var bug olabiliyor, takılmalar olabiliyor ara ara ve kararlı hale gelene kadar bayağı vakit geçiyor.

Tamamdır hocam sağ olun. Bir önceki uzun olan mesajımda ben de yaşadığım sorunlardan bahsetmiştim. Xiaomi bu konuda gerçekten berbat. İşletim sistemi mükemmel denilebilecek seviyeye gelirse Samsung ve Apple'a çok büyük bir rakip olur. Zaten son modelleriyle de bunu az çok başarıyor gibi.

Ben F5'i direkt kafadan eledim diğer ikisinden üstün bir yanı yok X6 Pro işlemci yönünden kağıt üzerinde gerçekten çok güçlü, Honor 200 içinse kamera yönünden çok iyi olduğunu söylüyorlardı forumda. 7 gen 3'te fena değil.

Hocam anlamadım X6 Pro 64 MP Honor 50 MP nasıl kamerası daha iyi oluyor.

Hocam anlamadım X6 Pro 64 MP Honor 50 MP nasıl kamerası daha iyi oluyor.

Mp demek güzel fotoğraflar demek değil MP çözünürlükdür ama telefonlarda ki efektif bir çözünürlük değil interpalasyon yani MP değerlerine takılma önemli olan sensörün büyüklüğü, renk doğruluğu, dinamik aralığı, lens kalitesi, İso performansı, işlemci' nin kamera yetenekleri ve yazılımdır vb. Şöyle örnek vereyim fotoğraf makinelerine bakarsan eğer ortalama makineler 24 Mp falan yani bir telefon kamerasını 17-20 katı büyüklükteki bir sensöre en fazla 24 milyon piksel sığdırılabiliyor fiziki olarak. Telefon ve sensör üreticileri biraz insanları kandırıyor diyeyim. 12 Mp fotoğraf makinesiyle fotoğraf çektiğinde bunu A4 kağıdına kaliteli şekilde çıkartabilirsin aynı şeyi 200 mp kameralı telefonla yap aradaki farkı görürsün ve Mp değerinin fazla gerekli bişey olmadığını anlarsın. Yüksek mp değeri telefon için en fazla yakınlaştırmada önemli olur ama dediğim gibi bu efektif bişey değil interpalasyon. Yüksek mp değerleri olmasının birde dezavantajları var örneğin sensöre çok fazla piksel sığdırmak sensörün ışık geçirgenliği azaltır bu da kapalı ve karanlık ortamlarda kötü, grenli fotoğraflar demek.

Sonuç olarak Honor' un kamerası çok daha iyi telefonların yeteneklerini kıysladığımızda.

Bişey daha ekleyim Poco da 1/2 inç sensör var ve 64 mp yani alan küçük piksel fazla Honorda ise 1/1.56 inç sensör var ve 50 mp yani alan büyük daha az piksel var tabi efektif anlamda iki sensörün çözünürlüğünü bilmiyorum pul kadar sensörlere bu kadar piksel sığdırmak fiziki olarak zaten imkansız neyse düz bakarsan olaya arada fazlasıyla ışık hassasiyeti var Honor çok daha iyi oluyor bu konuda mesela bunu ev, ofis, kapalı yerlerde ve ışığın nispeten az olduğu akşam vakitleri gibi zamanlarda çok net bir şekilde anlayabilirsin. Bu sadece pozlamaya verdiğim bir örnekti.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı