Polislik için ne yapılmalı?

farukyz

Femtopat
Daha fazla  
Ben Anadolu lisesine gidiyorim polis akade misinde okumak istiyorum ama ne yapmam gerek hangi sınava gitmeliyim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum polis akademisi için 250 TYT istiyormus herhalde onu şu anda rahat yapabiliyorum hadi akademiyi kazandım sonrası nasıl olur? Sadece üniversite sınavıyla bitmiyor diye biliyorum polislik için hazırlık süreci öncesinde nelere dikkat etmeliyim sonrasında beni ne bekliyor ama bana bunu aklımda soru işareti kalmayacak şekilde ayrıntılı anlatabilecek biri var mı?

Son düzenleme:
Ben Anadolu lisesine gidiyorim polis akade misinde okumak istiyorum ama ne yapmam gerek hangi sınava gitmeliyim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum polis akademisi için 250 TYT istiyormus herhalde onu şu anda rahat yapabiliyorum hadi akademiyi kazandım sonrası nasıl olur? Sadece üniversite sınavıyla bitmiyor diye biliyorum polislik için hazırlık süreci öncesinde nelere dikkat etmeliyim sonrasında beni ne bekliyor ama bana bunu aklımda soru işareti kalmayacak şekilde ayrıntılı anlatabilecek biri var mı?

Liseyi bitirdikten sonra TYT sınavına girip 270 ve üstü puan almalısın. Ondan sonra parkur ve mülakat var onları da geçebilirsen PMYO'ya giriyorsun 2 senelik bir eğitimin ardından seni bir birime atıyorlar sen seçmiyorsun (genellikle çevik kuvvet olur) ya da liseyi bitirdikten sonra PMYO yerine güvenlik bilimleri fakültesine girersin yalnız puanı yüksek haberin olsun bunun PMYO'dan farkı PMYO'dan mezun olanlar polis memuru rütbesinde başlar (ve yüksek rütbelere ulaşmalari zor diye biliyorum) ama güvenlik bilimleri fakültesinden mezun olanlar (4 yıl) komiser yardımcısı rütbesinde göreve başlarlar.

Polis olacaksan çok iyi düşünmelisin polislik özellikle bizim ülkemizde çok zor bir meslek. Özel hayatın olmayacak, yüksek mesai saatleri, devletin polisine sahip çıkmaması gibi bir sürü durum var eğer polis olacak isen bütün hayatını işine adaman lazım bunu yapabilirim diyorsan gir daha erken iyi düşün.

Son düzenleme:
Üstteki arkadaş her şeyden bahsetmiş neredeyse hazırlık süresi öncesi vücudunda yazlık üniforma giyilen yerlerde yara izi, yanık izi, yüzde ben eşgal belirleyici vb şeyler, göz derecesi, dişlerde yamukluk, el titremesi boy kilo endeksinin 18-27 sınırında olmaması buna benzer durumlar varsa çözüm bul yoksa ön sağlıktan elenme durumun var.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı