Polislik okulları nelerdir?

PMYO'da okuyup bitirdikten sonra zaten polis oluyorsun seni başarılısın diye POMEM'e koymaları gibi bir durum olmaz.

POMEM öyleyse tanıdık işi oluyor. Tanıdığın varsa polis olarak atanıyorsun gibi. Tamam öyleyse lise mezunu olan birisi ilk olarak PMYO kazanmalı sonra diğerleri ile ilgileniriz.
Lise mezunu iseniz direkt PMYO için mücadele edin derim.

Lise mezunu iseniz direkt PMYO için mücadele edin derim.
Şuan 12. sınıfa geçtim. Bir akrabam şöyle dediğinden heveslendim. Pmyo okuyunca ve başka bir şey daha okuyunca Yardımcı komiser olunuyormuş, ve birkaç yıl sonra komiser olup dahada yıllar sonra il müdürü olunabiliyormuş. Bende buna heveslenmiştim, ve bu dediğimde seçme olmuyor direk işe giriyorum sanırım, içeride tanıdık olsa poliste olurum ama hiç yok bende beklemek istemiyorum.

İl müdürü olmak o kadar kolay değil hocam. 81 il var. 81 tane il müdürü alınacak kaç bin personeli olan teşkilattan.

İl müdürü olmak o kadar kolay değil hocam. 81 il var. 81 tane il müdürü alınacak kaç bin personeli olan teşkilattan.
Banada öyle dedi. Yani maaşımı alayım kendi ilçemde olayım bir kere doğuya gideyim geleyim yeter, polis olmak için beklemek istemiyorum, tanıdık yok devlette herşey böyle yürüyor.

Hocam o dediğiniz işler basit olmuyor,önce PMYO kazanacaksın 2 yıl okuyup mezun olup mesleğe girdikten sonra 2 yıllık herhangi bir bölüm okuyup uzaktan olabilir lisansa tamamlayacaksın,komiserlik sınavları meslekte 3 yıl şartı var, ondan sonra komiserlik sınavlarına girmeye hak kazanabilirsin ki ilçeden sorumlu falan olmuyorsun biraz zahmetli yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…