Çözüldü PON Altyapısında SFP İle Bağlantı Nasıl Kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

354216

Hectopat
Makaleler
14
Merhabalar, Bu başlık altında Türk Telekom'un GPON altyapısında SFP ile bağlantı kurmak için çalışmalar yapmayı planlıyorum. Amacım ONT cihazı olmadan internet erişimi sağlamak. Bu nedenle ilerleyen süreçte yaptığım çalışmaları burada paylaşacağım. Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yapanlar var bu arada :)
1721071588839.png

Güncel durum nedir hocam?
Merhaba, çalıştırmayı başardım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Merhaba, çalıştırmayı başardım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam bir kullanıcı bu yaptığınızı yapmak için ne almalı ve ne kadar harcamalı?

Aslında konuyu sonuna kadar okudum ancak çok fazla ürün var, hangisinin çalıp çalışmadığını pek anlamadım. Rehber ne zaman gelir acaba?
Mikrotik tarafında performans sorunu yaşıyorum. Sorunu çözer çözmez, tahminimce 1-2 gün içinde hazırlayacağım.

Mikrotik sorunuda çözüldü. Artık 940 Mbps üzerine çıkabiliyorum.
1731221878116.png

@777608 VLAN ID-35 kullanmadım bu bağlantıda. GPON tarama yaptığında VLAN ID: 1474, 75 olarak bunları buldu Türk Telefon tarafında. 75 ile deneme yaptığımda IP aldım fakat PPPoE doğrulamasını geçemedim. 1474 ile deneme yaptığımda doğrulamayı geçtim. Nasıl oluyor bu? Bölgesel diyeceğim ama öncesinde 35 VLAN ID ile giriyordum yine. Şuanda Mikrotik tarafında tüm santral bilgilerini görebiliyorum. Örnek:
1731222221256.png

Son düzenleme:
Mikrotik tarafında performans sorunu yaşıyorum. Sorunu çözer çözmez, tahminimce 1-2 gün içinde hazırlayacağım.

Mikrotik sorunuda çözüldü. Artık 940 Mbps üzerine çıkabiliyorum.
Eki Görüntüle 2348553

@777608 VLAN ID-35 kullanmadım bu bağlantıda. GPON tarama yaptığında VLAN ID: 1474, 75 olarak bunları buldu Türk Telefon tarafında. 75 ile deneme yaptığımda IP aldım fakat PPPoE doğrulamasını geçemedim. 1474 ile deneme yaptığımda doğrulamayı geçtim. Nasıl oluyor bu? Bölgesel diyeceğim ama öncesinde 35 VLAN ID ile giriyordum yine. Şuanda Mikrotik tarafında tüm santral bilgilerini görebiliyorum. Örnek: Eki Görüntüle 2348562
Hocam konu ile alakasız ama size bir sorum var

Hocam VLANID nasıl alabildiniz acaba ben daha yeni keenetic routera geçtim vlan id yazmadan bağlandı ama gerekiyor mu bilmiyorum nasıl bulabilirim?

Hocam konu ile alakasız ama size bir sorum var

Hocam VLANID nasıl alabildiniz acaba ben daha yeni keenetic routera geçtim vlan id yazmadan bağlandı ama gerekiyor mu bilmiyorum nasıl bulabilirim?
Kullandığım SFP içindeki OpenWrt kendisi taradı buldu. Normalde bağlantı için VLANID 35 kullanıyorduk. Ama bu sefer bende kullanmadım onu acaba kalktı mı?

huawei optixstar hg8010hv6-10 var elimde nasıl bulabilirim?
Türk Telekom? Superonline?

Şu konuyu incelleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Türk Telekom? Superonline?

Şu konuyu incelleyebilirsiniz.
Merhaba, şu an Superonline kullanıyorum ancak Türk Telekom fiber altyapısı geliyor. TTNET altyapısı gelince TTNET geçeceğim.

Yeni konular

Geri
Yukarı