Çözüldü PON Altyapısında SFP İle Bağlantı Nasıl Kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

354216

Hectopat
Makaleler
14
Merhabalar, Bu başlık altında Türk Telekom'un GPON altyapısında SFP ile bağlantı kurmak için çalışmalar yapmayı planlıyorum. Amacım ONT cihazı olmadan internet erişimi sağlamak. Bu nedenle ilerleyen süreçte yaptığım çalışmaları burada paylaşacağım. Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yapanlar var bu arada :)
1721071588839.png

Gayrettepe Santralini söyleyebilirim; Ordaki Durum evet, GPON ve XGS PON Combo sistem var, Fakat Dağılan hatlar GPON. İleride Upgrade ile XGS veya 25G PON'a geçilecek, çünkü OLT'deki kartlar destekliyor ve entegre edebilir. Acaba Ankara da geçtiler mi? Santralde gidip konuşsan aslında çok iyi olur.

Videoya tekrar Baktım direkt 8k ile başlıyor. Sonra düşüyor. Senin santralde enteresan bir durum var eğer ki speedtest peak sonucu yanlış göstermediyse.

Sebebi belli, GPON ile 2.4G'yi geçmenin mümkünatı yok, imkansız çünkü GPON dalga boyu ile XGS PON dalga boyu farklıdır. İşin içine dalga boyu giriyor, Acaba senin OLT'lerde GPON kart yerine, XGS Kart mı var? Combo sistem olması birşeyi değiştirmez çünkü evlere direkt gpon geliyor. Çok enteresan durumlar var.

Son düzenleme:
Gayrettepe Santralini söyleyebilirim; Ordaki Durum evet, GPON ve XGS PON Combo sistem var, Fakat Dağılan hatlar GPON. İleride Upgrade ile XGS veya 25G PON'a geçilecek, çünkü OLT'deki kartlar destekliyor ve entegre edebilir. Acaba Ankara da geçtiler mi? Santralde gidip konuşsan aslında çok iyi olur.
Santral galiba bana yakın, hatta pingim maksimum 2 ms çıkıyor. Ancak gidersem umursayacaklarını ya da santrala daha da yaklaştıracaklarını sanmıyorum. Neyse, ek 100 Mbps için bu kadar uğraşa değmez gibi.

Bu test için, başta 10 gün içinde gönderim yapan Çinli arkadaşlardan, sıfır SFPL’eri şaka gibi fiyatlara satan İstanbul'daki abilerime ve kargomu parçalayan Trendyol Express'e teşekkür ederim.

Santral galiba bana yakın, hatta pingim maksimum 2 ms çıkıyor. Ancak gidersem umursayacaklarını ya da santrala daha da yaklaştıracaklarını sanmıyorum. Neyse, ek 100 Mbps için bu kadar uğraşa değmez gibi.

Bu test için, başta 10 gün içinde gönderim yapan Çinli arkadaşlardan, sıfır SFPL’eri şaka gibi fiyatlara satan İstanbul'daki abilerime ve kargomu parçalayan Trendyol Express'e teşekkür ederim.
Olsun, ama enteresan durumlar var. 8K speed peak pek normal değil, neyse ama en azından güzel bir deneyimdi, ellerine sağlık

Hocam nasıl yaptın ya aşama aşama anlatırsan bende yapacağım da.
Hocam konuda belirtiğim gibi emanet MikroTik router üzerinden sadece bağlanabildim. Şu anda elimde cihaz yok elinizde MikroTik var mı? Çünkü herhangi bir not almadım. Varsa sizde yaparız bir videoya alırım not haline getirip makale olarak konu açarım.

Hocam konuda belirtiğim gibi emanet MikroTik router üzerinden sadece bağlanabildim. Şu anda elimde cihaz yok elinizde MikroTik var mı? Çünkü herhangi bir not almadım. Varsa sizde yaparız bir videoya alırım not haline getirip makale olarak konu açarım.

Çok iyi olur bende GPON'u kaldırıp direkt sfp girişini kullanmak istiyorum modemde. Şu an elimde MikroTik yok.

Düzeltme: Bir de saydığınız cihazları ben tam olarak işlevini bilmiyorum da sadece GPON aradan çıkarıp direkt modeme sfp girişinden fiber yapasım var.

Şu an fibere yeni geçiş yapacağım, şu linkteki ürünü alıp direkt sfp ile bağlamayı düşünüyorum. https://www.amazon.com.tr/ASUS-RT-BE88U-BE7200-Gigabit-Extendable/dp/B07MP95PXF/?_encoding=UTF8&pd_rd_w=51w7A&content-id=amzn1.sym.7a3a0fed-fa44-467d-90ef-5ac2ab768e7e:amzn1.symc.81f8529f-2adf-4a54-85eb-9d6b4e6987fa&pf_rd_p=7a3a0fed-fa44-467d-90ef-5ac2ab768e7e&pf_rd_r=KF71YAMHSYWZ3MHDHD5E&pd_rd_wg=unqXn&pd_rd_r=846e858b-8a7d-4473-8f69-cc1f7a3b542b&ref_=pd_hp_d_atf_ci_mcx_mr_ca_hp_atf_d
Asus üzerinde daha önce kimse deneme yapmadı. Eğer sırf bu yüzden alıyorsanız önermem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı