Çözüldü PON Altyapısında SFP İle Bağlantı Nasıl Kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

354216

Hectopat
Makaleler
14
Merhabalar, Bu başlık altında Türk Telekom'un GPON altyapısında SFP ile bağlantı kurmak için çalışmalar yapmayı planlıyorum. Amacım ONT cihazı olmadan internet erişimi sağlamak. Bu nedenle ilerleyen süreçte yaptığım çalışmaları burada paylaşacağım. Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yapanlar var bu arada :)
1721071588839.png

FTTH'de max 1.048.576 / 51.200 kb bazında, gözüküyor. Yani Max, 1048 Mbps download,
51mbit upload alınabilir. TT'nin sismatik kısıtlaması aslında varmış. Santral tarafında olmaması fakat sistematik olarak olması adamı tilt ediyor.

Eki Görüntüle 2264853
Galiba ben bu işi bugün çözeceğim :) Beklemede kalın Çankaya'ya gidiyorum.

Aslında bu sistamik kısıtlama çok rahat aşılabilir fakat TT'nin santral tarafında değil de sistem üzerinden kısıtlama koyan görevlilerin yapması lazım, bunu halledebilirsen direkt olarak olarak 2.4g/1.2g hız alabilirsin.
Türk Telekom'a gitmiyorum ödünç mirotik buldum alıp geliyorum. Bir kaç saate her şey belli olacak :)

Hem kazanıp hem kaybetmek böyle bir şey olmalı :)

1722002489360.png

Son düzenleme:
Türk Telekom'a gitmiyorum ödünç mirotik buldum alıp geliyorum. Bir kaç saate her şey belli olacak :)

Hem kazanıp hem kaybetmek böyle bir şey olmalı :)

Eki Görüntüle 2265057
Aslında başardın, şunu da anlamış olduk, T.T, Gerçekten de sistemsel kısıtlamış. 1055 peak olduğunu anlamış olduk. Sistemsel kısıtlama olmasa hem DL de UL'de 2.4/1.24 alırsın.

Bekliyorum videoyu :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Speedtest'te sınırlama yemeden önceki değerlere bak. Sağma olduğunu sanmıyorum. Aynı 100 Mbps FTTH abonelerindeki gibi aniden fırlayıp düşüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Speedtest'te sınırlama yemeden önceki değerlere bak. Sağma olduğunu sanmıyorum. Aynı 100 Mbps FTTH abonelerindeki gibi aniden fırlayıp düşüyor.

Enteresan bir durum var. XGS PON'a geçmedik henüz ki GPON ile dalga boyu farklıdır ve 10G çıkması gerekir, GPON portlar kullanılıyor. Teknik olarak 2.4g'yi geçmek mümkün değil, bana kalırsa Speedtest yanlış ölçtü. First peak'te.

Enteresan bir durum var. XGS PON'a geçmedik henüz ki GPON ile dalga boyu farklıdır ve 10G çıkması gerekir, GPON portlar kullanılıyor. Teknik olarak 2.4g'yi geçmek mümkün değil, bana kalırsa Speedtest yanlış ölçtü. First peak'te.
Bölge bölge geçilmiş olma ihtimali nedir? Ayrıca benim sinyalim çok güçlü belki etkisi vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı