Çözüldü PON Altyapısında SFP İle Bağlantı Nasıl Kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

354216

Hectopat
Makaleler
14
Merhabalar, Bu başlık altında Türk Telekom'un GPON altyapısında SFP ile bağlantı kurmak için çalışmalar yapmayı planlıyorum. Amacım ONT cihazı olmadan internet erişimi sağlamak. Bu nedenle ilerleyen süreçte yaptığım çalışmaları burada paylaşacağım. Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yapanlar var bu arada :)
1721071588839.png

Merhabalar, Bu başlık altında Türk Telekom'un GPON altyapısında SFP ile bağlantı kurmak için çalışmalar yapmayı planlıyorum. Amacım ONT cihazı olmadan internet erişimi sağlamak. Bu nedenle ilerleyen süreçte yaptığım çalışmaları burada paylaşacağım. Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yapanlar var bu arada :)
Eki Görüntüle 2253830
Aşağıdaki konu da bu kapsamda ilginizi çeker mi?

Bkz.: Soru - Telekom ONT Değişimi. Mikrotik RB5009 Geçiş Problemi

Aşağıdaki konu da bu kapsamda ilginizi çeker mi?

Bkz.: Soru - Telekom ONT Değişimi. Mikrotik RB5009 Geçiş Problemi
Teşekkür ederim abi, inceleyeceğim bu konuyuda.

Arkadaş açıklamamış ama farklı yoldan yapmış.

Edit: Siparişleri geçti, yine düştük bu yollara :)
1 x Mikrotik CRS326-24G-2S+RM
1 x Huawei Gpon-Onu-Class B
Tutar: 9.753,98 TL

Bu konuyu çok fazla not defteri olarak kullanacağım. Bildirimlerden rahatsız olabilecekler konuyu takibi bırakmasını öneririm.
Biraz araştırma yapınca ONU SFP'lerin kendi arayüzünün olduğunu öğrendim. SN gibi yapılandırmaları buradan yapabirmişiz.
Kaynak: How to configure a Leox GPON ONT module on a Mikrotik router

Son düzenleme:
Teşekkür ederim abi, inceleyeceğim bu konuyuda.

Arkadaş açıklamamış ama farklı yoldan yapmış.

Edit: Siparişleri geçti, yine düştük bu yollara :)
1 X MikroTik CRS326-24G-2s+rm
1 X Huawei GPON-onu-class b
Tutar: 9.753, 98 TL.

Bu konuyu çok fazla not defteri olarak kullanacağım. Bildirimlerden rahatsız olabilecekler konuyu takibi bırakmasını öneririm.
Biraz araştırma yapınca onu Sfp'lerin kendi arayüzünün olduğunu öğrendim. Sn gibi yapılandırmaları buradan yapabirmişiz.
Kaynak: How to configure a Leox GPON ONT module on a Mikrotik router

huawei sfp+ ON.jpg

Hocam inşallah olurda komut gönderme derdimiz olmaz.
mikrotik.jpg

Son düzenleme:
@354216

Hocam BE88u video su çeken Çinli arkadaş Nokia ONT kullanmış içindeki biligileri alıp BE88u üzerinde konfügre etmiş, bendeki ONT cihazı Huawei, acaba diyorum Nokia sfp+ bir modül alsam sistemi çalıştırabilir miyim sizce.

@354216

Hocam BE88u video su çeken Çinli arkadaş Nokia ONT kullanmış içindeki biligileri alıp BE88u üzerinde konfügre etmiş, bendeki ONT cihazı Huawei, acaba diyorum Nokia sfp+ bir modül alsam sistemi çalıştırabilir miyim sizce.
Bende Nokia almayın benim aldığımdan alın deneyecekseniz. Ama halen Asus izin verecek mi bilmiyorum. Mikrotik tarafında SFP modülüne bir çok ayar yapılmakta komut satırı üzerinden Asus’da bu mümkün olacak mı? OpenWRT kuruluyor mu?

ONT VE OLT arasındaki doğrulama yöntemleri:
1725086194062.png

Konuyu bilmeyenler için açıklama yapmak istiyorum. Daha önce, deneme amaçlı olarak temin ettiğim ürünlerle, sahte bir doğrulama bilgisi göndererek bağlantı kurmayı başarmıştım. Bu süreçle ilgili videolar ve diğer materyaller mevcut. Ancak, çoğu cihaz bu yöntemi desteklemediği için daha geçerli bir yöntem bulmamız gerekiyor. Bu nedenle, kendi ürünlerimle ilgili olarak yeni bir araştırma yapmaya başladım ve daha kalıcı ve tüm cihazlarda çalışabilecek bir çözüm bulmak istiyorum. Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

İSP Bilgileri:OLT: Huawei [Model bilinmiyor]
ONT: Huawei HG8240H5 (Class B)
RX Optik Güç: -10dBm
Paket Hızı: 1000 Mbps (1 Gbit/s)
WAN Kimlik Doğrulama: PPPoE
VLAN ID (Ağ): 35IPv4: DHCP (CGNAT sistemi mevcut)
IPv6: Devre Dışı802.1x Kimlik Doğrulama: Devre Dışı

ONT Kimlik Doğrulama:SN numarası ile yapılır. Farklı bir Huawei ONT ile SN numarasını değiştirerek kimlik doğrulama yapılabilir. Ayrıca, MAC adresi değişikliği gerekmemektedir.

@Cihat Bey hocam size kötü bir haberim var, benim siparişimden sonra firma sfp fiyatını 2 katına çıkardı. Firmanın diğer platformlarda ürün fiyattı fazlaydı görmüştüm ama Hepsiburada'da fiyat güncellemesi yapmamışlardı. Benden sonra güncellediler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı