Çözüldü PON Altyapısında SFP İle Bağlantı Nasıl Kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

354216

Hectopat
Makaleler
14
Merhabalar, Bu başlık altında Türk Telekom'un GPON altyapısında SFP ile bağlantı kurmak için çalışmalar yapmayı planlıyorum. Amacım ONT cihazı olmadan internet erişimi sağlamak. Bu nedenle ilerleyen süreçte yaptığım çalışmaları burada paylaşacağım. Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yapanlar var bu arada :)
1721071588839.png

Evet, fakat nasıl kaydettireceksin o önemli. Bu arada bir durumdan bahsetmek isterim. Düşük ihtimal de olsa OLT'nin lazerine zarar gelirse, sıkıntı olabilir aklında olsun. Benimde sonra aklıma geldi, seninle beraber aynı şekilde 64 veya 128 kişi aynı OLT portundan besleniyor. Huawei lazer b'dir. Nokia gibi class a lazer değil. Eğer OLT'deki devre'de sıkıntı çıkarsa, T.T parasını alma hakkına sahip, bana kalırsa daha fazla kurcalamamak mantıklı, elbette karar yine senindir, ben sadece söylüyorum.
Zarar geleceğini düşünmüyorum sonuçta ONT’nin küçüğü bu. Aldığım ürünlerde Class B zaten. Kayıt konusundada belki birini bulabilirsem SN kaydettiği gibi tak çalıştır hale gelecek. Zaten ürün ISS firmasından çıkma aktif şebekede olan bir ürünmüş.

@354216

Hocam aynı ürün TR de yokmu?
Hayır, ikinci ele bile baktım, benzer arayüzlü ürünlere baktım bulamadım. Hepsi tak çalıştır şeklinde. Bakalım Mikrotik gelsin belki bu elimdeki modülü kontrol etmeyi başarabilirim.

Zarar geleceğini düşünmüyorum sonuçta ONT’nin küçüğü bu. Aldığım ürünlerde Class B zaten. Kayıt konusundada belki birini bulabilirsem SN kaydettiği gibi tak çalıştır hale gelecek. Zaten ürün ISS firmasından çıkma aktif şebekede olan bir ürünmüş.
Senin bölgendeki Santral'de görevli kişinin SN kaydı yapması gerekli. SN+PLOAM sisteme kaydedilir ise kullanabilirsin. O SFP aktif şebekeden alınma ise, L2 Switch veya direkt OLT'de kullanmışlardır.

Senin bölgendeki Santral'de görevli kişinin SN kaydı yapması gerekli. SN+PLOAM sisteme kaydedilir ise kullanabilirsin. O SFP aktif şebekeden alınma ise, L2 Switch veya direkt OLT'de kullanmışlardır.
Bunu yaptırmam mümkün ama benim istediğim herkesin yapabileceği bir rehber hazırlamaktı. Yoksa zaten ben çoktan başardım bağlanmayı. Önemli olan burdaki arkadaşlarında tak çalıştır halde kullanabilmesi. Yinede teşekkür ederim.

@354216

Hocam bu resimdeki SFP modül olmazmı?

Eki Görüntüle 2301996
Hayır hocam hem bu Mac ile eşleme yapıyor hemde yine 30 Euro sınırını geçecek. Bize gelecek en iyi ürün o videolardaki arayüzü olan üründü. Keşke sınır gelmeden sipariş etseydim.

Bur arada TurkNet forumdan birine ulaşmaya çalışıyorum. Elinde bendeki SFP’den var belki elinde notlar vardır.

@354216

Hocam Tplink Wi-fi 7 bir router da bu alttaki modül kullanılmış ve TR de test edilmiş bir bakarmısın işimize yararmı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@354216

Hocam Tplink Wi-fi 7 bir router da bu alttaki modül kullanılmış ve TR de test edilmiş bir bakarmısın işimize yararmı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu normal SFP, bize GPON SFP gerekli. Metro Ethernet oldaydı kullanabilirdik. Ama bizim önce Auth olmamız gerekiyor.

Güncelleme: Mikrotik elime ulaştı. Fakat tahmin ettiğim gibi görmedi SFP'yi. Doğrulamayı geçtim hiç çalıştırmadı bile. SFP'yi iade edeceğim. Bu arada Mikrotik gerçekten tavsiye edebileceğim bir ürün.

1725448218055.png

1725448276148.png

Son düzenleme:
@354216

Hocam, router sağ taraftaki iki girişli açık yeşil olan fiber kabloyu PC deki asus kart ile kullanıyorsunuz sanırım kaç metre ve size ne kadara mal oldu teşekkürler.
Merhaba, Router ile bilgisayar arasındaki iletişimi soruyorsunuz sanırım.
1x Asus 10G PCi Kart: 2700 TL
2 x Cisco 10G SR: 1200 TL
1 x 5M OM3 Multi Mod LC LC kablo: 400 TL
Toplam: 4300 TL

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı