Çözüldü Pop!_OS çöktükten sonra yenisi kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar Dual boot olarak Pop!_OS kullanıyordum. Bir sorun yoktu. Kernel güncellemesi yaptıktan sonra dosya yöneticisi ve terminale erişememeye başladım. Sonra sistemi yeniden başlatmaya çalıştım ama çökmüştü. Be nde Windows üzerinden disk yönetiminden kurulu olduğu kısmı EFI vb. sildim. Sonra Linux Mint kurdum. Ama resimlerdeki gibi oluyor ve kalıyordu. Sonra ben de Linux Mint ile ilgili olduğunu düşünüp Linux Lite kurmayı denedim ama o da böyle oluyor.

1651154941209.png

1651154965510.png

Çözüm
Sistem özelliklerim R7 3700X RTX 2060 Gigabyte B450M S2H v2.

Linux Mint kuracaksan, daha güncel çekirdekle gelen şu ISO dosyası ile kurulum denersin. Açılış sırasında yine compatibility mode seçeneğini kullanırsın. Linux Mint 20.3 "Una" - Linux Mint

Kurulumdan sonra, sistemi şurada gösterildiği gibi kurtarma kipi ile açıp, Sürücü Yöneticisi ile Nvidia sürücüsünü kurarsın. Açılış seçenekleri — Linux Mint Installation Guide belgelendirme çalışması

Kurulumu Türkçe yapacaksan, şu mesajları da dikkate alırsın.

Linux Lite kuramaman, çekirdek sürümünden kaynaklı olabilir, Linux Lite 5.4 LTS sürüm çekirdekle geliyor. Güncel Ryzen işlemciler için daha güncel çekirdekler gerekli olabiliyor.
Bu tür konulara sistem özelliklerini de eklemeniz uygun olur.

Sisteminde Nvidia GPU varsa, Linux Mint'i compatibility mode seçeneği ile kurmayı denersin.

Bir de mesajından; yeniden PopOS mu kurmaya çalıştığın ya da PopOS yerine başka bir dağıtım mı kurmaya çalıştığın net olarak anlaşılmıyor. Yeniden PopOS kurmayı denedin mi?

Bu tür konulara sistem özelliklerini de eklemeniz uygun olur.

Sisteminde NVIDIA GPU varsa, Linux Mint'i compatibility mode seçeneği ile kurmayı denersin.

Bir de mesajından; yeniden Pop!_OS mu kurmaya çalıştığın ya da Pop!_OS yerine başka bir dağıtım mı kurmaya çalıştığın net olarak anlaşılmıyor. Yeniden Pop!_OS kurmayı denedin mi?

Moderatörler değiştirdi başlığı da sanırım yanlış anlaşılmış. Dual boot Linux çöktükten sonra yenisi kurulmuyor yazmıştım değiştirilmiş.Compatibility ile denemedim deneyeyim teşekkürler. Sistem özelliklerim R7 3700X RTX 2060 Gigabyte B450M S2H v2.

Sistem özelliklerim R7 3700X RTX 2060 Gigabyte B450M S2H v2.

Linux Mint kuracaksan, daha güncel çekirdekle gelen şu ISO dosyası ile kurulum denersin. Açılış sırasında yine compatibility mode seçeneğini kullanırsın. Linux Mint 20.3 "Una" - Linux Mint

Kurulumdan sonra, sistemi şurada gösterildiği gibi kurtarma kipi ile açıp, Sürücü Yöneticisi ile Nvidia sürücüsünü kurarsın. Açılış seçenekleri — Linux Mint Installation Guide belgelendirme çalışması

Linux Lite kuramaman, çekirdek sürümünden kaynaklı olabilir, Linux Lite 5.4 LTS sürüm çekirdekle geliyor. Güncel Ryzen işlemciler için daha güncel çekirdekler gerekli olabiliyor.

Çözüm

Teşekkürler deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı