Porçay 4 yıl 2 ay hapis cezası almış

Yaptığı mizahı sevmesem bile yaptığı şey adı üstünde parodi.

"Parodi: Ciddi sayılan bir eserin bir bölümü veya bütününü alaya alarak, biçimini bozmadan ona bambaşka bir özellik vererek biçimle öz arasındaki bu ayrılıktan gülünç etki yaratan bir oyun türü."

Bakın bu TDK'de geçen anlamı. "gülünç etki yaratan bir oyun türü"

Kadın cinayetlerine bile hiçbir şey yapmayan hakimlerin şöyle küçük bir olay için bile 4 yıl 2 ay hapis cezası veriyorsa durumumuz çok vahim.

• Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır. Hz. Muhammed.
O kadar biz müslümanız, diyen bir iktidara Hz Muhammed'den çok güzel bir cevap.
Yani anlayacağınız ülke yönetmek dini sömürmekle değil doğru düzgün icraatler, işler yaparaktan olur. Daha kendi ülkesini toparlayamayıp gidip dünyanın diğer ucundakilere yardım götüren çok güzel bir iktidarımız var.

Etsem bile bir işe yarayacak mı?
Etmediysen konusma hakki dogmuyor sana. Kaldirilmasi icin bir sey yapmiyorsun.
Karşılaşmamanız normal çünkü artık daha epikleri var. Töre değilde karısına onun sahibi olduğunu göstermek için tecavüz eden adam var mesela onu verebiliriz. Veya kocasının cenazesinde başka birine evlenme teklifi eden kadında mevcut onu da verebiliriz.

Veya kadına şiddete farkındalık yaratmak için kadına şiddeti canlı canlı gösteren dizilerimizde mevcut. Hiçbirini beğenmediyseniz hala daha kafa kesmeli dizilerimiz mevcut. O da mı uymadı? O zaman size şehri sanki mafyalar yönetiyormuş gibi gösterip silahı, öldürmeyi, töreyi, kadın ticaretini normal sayan ama bir tek uyuşturucuya karşı çıkan bir ağanın olduğu mafya dizisi de önerebiliriz.

Hatta öyle bir dizidir ki 2 3 yaşında bebelerin koluna dizinin dövmesini yapıp orada burada atar yapmalarını ''seni keserim'' diye ortalarda gezmelerini sağlamıştır. Ama bu mevzu bile RTÜK'ten gelen olum yapmayın 1 hafta yayınlama cezası veririm he uyarısı iken Porçaya 4 yıl hapis cezası niye?. Şu an bunu tartışıyoruz.
Yaş kısıtlaması denen bir şey var. Kısıtlamanın içerisindeyse görmen normal, aşırı normal. O yüzden ne görüp görmediğin beni ilgilendirmiyor. Porçay adlı şahıs YouTube üzerinden paylaştığı videoya yaş kısıtlaması koysa belki bunlar olmazdı. Hapis yerine para cezası alırdı diye düşünüyorum.

Etmediysen konusma hakki dogmuyor sana. Kaldirilmasi icin bir sey yapmiyorsun.

Yaş kısıtlaması denen bir şey var. Kısıtlamanın içerisindeyse görmen normal, aşırı normal. O yüzden ne görüp görmediğin beni ilgilendirmiyor. Porçay adlı şahıs YouTube üzerinden paylaştığı videoya yaş kısıtlaması koysa belki bunlar olmazdı. Hapis yerine para cezası alırdı diye düşünüyorum.

İlk öncellikle napabilirim bir şey yapmıyorsun diyorsun vatandaşız napabiliriz? Ülkede bize söz hakkı mı veriliyor?

Öyle bir adalet var ki karısını ve bebeğini haşlayan adamı serbest bıraktılar. Alın size muhafazakar iktidar.

Yargı ile yürütme organını neden aynı kefeye koyuyorsun? Yargı'nın iktidarla ne alakası var? Cumhurbaşkanı'nın bile açtığı davalar sonuçsuz kalabiliyor bazen, yani Yargı organı bağımsızdır, ne iktidarla ne de başka bir şeyle alakası yoktur, kimseye hesap vermez, kimseden emir almaz. Pardon yanlış söyledim tek bağlı oldukları olgu anayasa ve tek hesap verdikleri yer kendi vicdanlarıdır.

Yargı ile yürütme organını neden aynı kefeye koyuyorsun? Yargı'nın iktidarla ne alakası var? Cumhurbaşkanı'nın bile açtığı davalar sonuçsuz kalabiliyor bazen, yani Yargı organı bağımsızdır, ne iktidarla ne de başka bir şeyle alakası yoktur, kimseye hesap vermez, kimseden emir almaz. Pardon yanlış söyledim tek bağlı oldukları olgu anayasa ve tek hesap verdikleri yer kendi vicdanlarıdır.

Bir sürü katilin serbest bırakıldığı ülkedeyiz. Asıl kötü olan hakim o vicdanla nasıl yaşıyor?

Bu dediğin şey 20 yıl önce idi artık öyle bir olay yok tek devlet tek parti tek halk her şey Çin komünist parti gibi yönetiliyor bunu görmemek için kör veya anlama zorunluluğu yaşamak gerekir.

Yargı ile yürütme organını neden aynı kefeye koyuyorsun? Yargı'nın iktidarla ne alakası var? Cumhurbaşkanı'nın bile açtığı davalar sonuçsuz kalabiliyor bazen, yani yargı organı bağımsızdır, ne iktidarla ne de başka bir şeyle alakası yoktur, kimseye hesap vermez, kimseden Emir almaz. Pardon yanlış söyledim tek bağlı oldukları olgu anayasa ve tek hesap verdikleri yer kendi vicdanlarıdır.

Bu farabinin erdemli toplum ütopyası mı? İkimizde bağımsız olmadığını biliyoruz ama kabul etmek istemiyoruz. Milletvekili çocuğu polise bile kabadayılık yapıyor sıkıyorsa bunu Avrupa'da yapsın. Bizde sonra polis merkezini bastılar polisleri azarladılar yargı buna bir şey diyebildi mi? İşte cevabı çok basit.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı