Port yetmezliği nedeniyle fiber çektirmek

barancan5634

Hectopat
Katılım
17 Ekim 2018
Mesajlar
173
Çözümler
1
Merhaba, benim internet ile ilgili problemim var. Daha önce VDSL olarak TurkNet internet kullanıyordum ve 50 Mbps hız alıyorum. 16 Haziran'da hizmetim sona erdi ve portum boşa çıktı 18 Haziran günü ise portum kapılmıştı. Şu an Türk Telekom ile iletişime geçtiğimde ADSL 16 Mbit kullanabileceğimi söylediler. 16 Mbps bana aşırı yetersiz. Sokağımızda fiber var, yan binamızda fiber var, büyük ihtimalle sadece sokaktan binaya çekilecek fiber. Dairelerden imza toplamayı düşünüyorum. Sizce ne yapabilirim arkadaşlar? @Ulunay hocam tecrübelerinizi bekliyorum.😊😊
 
Of arkadaş of, nedir bu internet altyapı sorunları... Bende yalın internet başvurusunda bulundum Türknet kullanıyordum 35Mbps ile. Şimdi yalına geçerken kullandığım neti iptal ettiler ve şimdi port olmayan mahallede tekrar aktivasyon yapmaya çalışıyorlar. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum, sanıyorum internetim bedavadan gitti. Bir haftadır net yok ve hergün telekomdan haber bekliyoruz.
5TL indirim olacak diye internetten olduk gibime geliyor. Olumsuz bir cevap verirlerse komşunun neti 50Mbps yapıp beraber kullanmayı düşünüyorum. :)
 
Of arkadaş of, nedir bu internet altyapı sorunları... Bende yalın internet başvurusunda bulundum TurkNet kullanıyordum 35Mbps ile. Şimdi yalına geçerken kullandığım neti iptal ettiler ve şimdi port olmayan mahallede tekrar aktivasyon yapmaya çalışıyorlar. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum, sanıyorum internetim bedavadan gitti. Bir haftadır net yok ve her gün Telekom'dan haber bekliyoruz.
5TL indirim olacak diye internetten olduk gibime geliyor. Olumsuz bir cevap verirlerse komşunun neti 50Mbps yapıp beraber kullanmayı düşünüyorum. :)

Sizin ki biraz umutsuz vaka gibi ama benim yan binada 100 Mbps fiber olması, ama dokunamamam zoruma gidiyor 😁😁
 
100Mbps güzel bir hız olsa gerek, 35 bile bana ve arkadaşıma yeterken. Bizim kiracıda bir ara internet bağladı hiç gidip bakmadım nedir ne değildir. Lazım olunca şifreyi istedim bir baktım 3Mbps.... Adam sadece telefonda kullandığı için ve pek anlamadığı için sorun çıkarmamış ama düpedüz kazık yemiş. Ben bunu VDSL çevirip ortak kullanmayı teklif edeceğim. Diğeri de gelir gelmez bakacaz artık.
 
Müdürlük ile bol bol haşır neşir olmanız gerekli. Sizi gördüklerinde kaçacak delik armaları gerekiyor. Siz her olumsuz geri dönüşte bir dilekçe daha vereceksiniz.

Maalesef kolay ve hızlı olmuyor. Çabalamaya kesinlikle değer.

Hocam peki pazartesi günü ilk iş olarak ne yapayım? Dilekçe ile mi gideyim yoksa gidip bilgi mi alayım? Dilekçe örneği var mıdır? Binada kaç kişi imza vermeli Türk Telekom abone olmak zorundalar mı? 12 daire var en az 7 8'i Türk Telekom kullanıyordur.
 
Dilekçe ile mi gideyim yoksa gidip bilgi mi alayım? Dilekçe örneği var mıdır? Binada kaç kişi imza vermeli Türk Telekom abone olmak zorundalar mı? 12 daire var en az 7 8'i Türk Telekom kullanıyordur.
Dilekçe ile gitmenizi öneririm. Dilekçeyi verdikten sonra altyapı planlama ve erişim birimiyle görüşmeye çalışın. TT kullanmak zorunda değilsiniz. Ne kadar imza olursa o kadar iyidir. Özellikle TT kullanan daireler imza verirken abone numarasını eklerse eliniz biraz daha güçlenir.


3 numaralı dilekçe örneğini kullanabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı