Power Boost 300W ve R7 240 yeterli mi?

DangeriousHD

Hectopat
Daha fazla  
Almayı düşündüğüm ekran kartı R7 240:

Asus R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Benim PSU böyle:

6JZkj9.jpg

Arkadaşlar sizce yeterli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
R7 240 alacaksanız eğer durumunuz da müsaitse 4 GB modelini almanızı tavsiye ederim. Çünkü bende öncelikle 2 GB modelini tercih etmiştim fiyat ucuzlugundan fakat istediğim performansı alamadım. 4 GB modeli ile değişim yaptırdım üstüne biraz daha para ekleyerek tabiki. Aylardır sıkıntısını yaşamadım, özellikle CSGO çok abartmadan ayarları yükseltsem bile verimliliğini performansını kesmiyor kart. Bir düşünün derim . Ayrıca ek bilgi olarak şunu söyleyebilirim, 2 GB modelinde hız aşırtma yapmak isterseniz çekirdek hızlarını yükselttiğiniz takdirde ekran kartını yakabilirsiniz. Alacağınız firmalar da bu konuda uyarı yaparlar zaten size. İyi akşamlar dilerim.

R7 240 4 GB almak oldukça saçma, sakın ola 4 GB modelini alma. 4 GB ile 2 GB modeli arasında bir fark frekans değeridir sadece o da FPS'ye 3-4 FPS etki eder, tamamen aldatmaca bir VRAM değerine sahip. Bu kart 2 GB VRAM bile kullanacak kadar güçlü değil, hele 4 GB VRAM hayatta kullanamaz. Yanlış bilgilendirme yapmayın, 2 GB ile 4 GB modeli arasında VRAM yüzünden OC farkı olmaz. OC her kartta aynı olmadığı gibi, markalar arasında da farklılık gösterir.

Son düzenleme:
R7 240 4 GB almak oldukça saçma, sakın ola 4 GB modelini alma. 4 GB ile 2 GB modeli arasında bir fark, tamamen aldatmaca bir VRAM değerine sahip. Bu kart 2 GB VRAM bile kullanacak kadar güçlü, hele 4 GB VRAM hayatta kullanamaz. Yanlış bilgilendirme yapmayın, 2 GB ile 4 GB modeli arasında VRAM yüzünden OC farkı olmaz. OC her kartta aynı olmadığı gibi, markalar arasında da farklılık gösterir.

4 GB modelinin alınmasına saçma tanısını neye dayanarak koydunuz anlamadım. Belli bir açıklama yapmışsınız fakat tecrübe ettiğim bu durumdan dolayı vermiş olduğum tavsiyenin arkasındayım. İsterseniz bir örnekleme olarak size değer söyleyebilirim.
R7 240 almadan önce fiyat performans ürünlerinin bir çok testini seyretmistim ki bu testler pers olarak çekilmişti. R7 240 2GB modelinin msi markası adı altında pekte başarılı olduğunu söyleyemem, zira izlediğim CSGO testlerinde MSI R7 240 2GB modeli 80 FPS 90 FPS aralığı sunuyordu, ve karta hız aşırtma işlemi uygulanmıyor. Ancak 4 GB modelinde CSGO yeni dust2 testinde 140 FPS 130 FPS aralığı görebiliyorum. Şimdi siz oyundan oyuna değişebilir diyebilirsiniz, fiyat performans açısından başka bir ekran kartı öneriniz varsa buyrun önerin tabi tecrübeniz varsa. Yanlış bilgi vermeyin.

R7 240 kullanmış biri olarak konuşuyorum. Yanlış bilgi veren sensin. 4 GB modelinin 2 GB modelinin tek artısı biraz frekans değerlerini artırıp 4 GB diye satıyorlar bu kadar basit. O değerlerde FPS 3-5 FPS etki eder, MSI modeli içinde dediklerin saçmalıktan ibaret. Birebir aynı GPU'yu kullanan hiçbir kart diğer firma modeline dediğin saçma sapan FPS değerleri kadar fark atamaz, en fazla aradaki FPS farkı 3-4 FPS olur. OC performansı da karttan karta, firma soğutmalarından diğer firma soğutmalarına da farklılık gösterir. Ayrıca GPU modeli birebir aynı olsa bile silikon kalitesi yüzünden her aynı model işlemci ve ekran kartları aynı değere çıkmaz. MSI R7 240 modellerinin pasif soğutma kullanan modellerinde OC yapılamabiliyor olabilir, MSI bu modelde 2-3 çeşit modeli var, bunlar arasında OC olan modeli de var. Dediklerin FPS değerleri tamamen uydurma, senden de bilgiyi öğrenecek değilim, laflarına dikkat et.

R7 240 kullanmış biri olarak konuşuyorum. Yanlış bilgi veren sensin. 4 GB modelinin 2 GB modelinin tek artısı biraz frekans değerlerini artırıp 4 GB diye satıyorlar bu kadar basit. O değerlerde FPS 3-5 FPS etki eder, MSI modeli içinde dediklerin saçmalıktan ibaret. Birebir aynı GPU'yu kullanan hiçbir kart diğer firma modeline dediğin saçma sapan FPS değerleri kadar fark atamaz, en fazla aradaki FPS farkı 3-4 FPS olur. OC performansı da karttan karta, firma soğutmalarından diğer firma soğutmalarına da farklılık gösterir. Ayrıca GPU modeli birebir aynı olsa bile silikon kalitesi yüzünden her aynı model işlemci ve ekran kartları aynı değere çıkmaz. MSI R7 240 modellerinin pasif soğutma kullanan modellerinde OC yapılamabiliyor olabilir, MSI bu modelde 2-3 çeşit modeli var, bunlar arasında OC olan modeli de var. Dediklerin FPS değerleri tamamen uydurma, senden de bilgiyi öğrenecek değilim, laflarına dikkat et.

Bilgiyi benden değil gerçekten bu iki modeli test etmiş olsan öğrenebilirsin zaten. 2GB vs 4GB modelini aynı sistemde hiçbir değişiklik yapmadan test ettiğimde aldığım sonuçlar bunlardı. Bu konu saçma değil.

Boş boş konuşanın kim olduğu ortada, seni tanıdığım yok niye nefret edeyim, sadece yanlış bilgi verme. Akıl var mantık var 4 GB olan model 2 GB modele nasıl 30-40 FPS fark atsın, o kadar var R7 250 ile arasında bile o kadar fark yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı