Power Boost hive 650W 80+ PSU'dan cızırtı ve titrek ses geliyor

Mataracı Ahmet

Decapat
Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
141
Yer
İstanbul
Kullandığım PSU Power Boost hive 650W 80+ bunu almaktan başka şansım yoktu. kampanyalı sistem ucuza gelmişti ve değişmiyordu. Şu ana kadar PSU ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım fakat dün titrek bir ses gelmeye başladı PSU'dan kulağımı PSU'nun olduğu yere koydum ve sesi gidermek için kablosuyla biraz oynadım. Kabloyu aşağı doğru bastırdığım zaman ses gidiyordu. 1 gün kadar öyle devam ettim, sonrasında sesin yine geldiğini fakat umursanmayacak kadar az geldiğini gördüm gittim bi' oyun açtım ve oyun açılırken o titrek ses yanında cızırtı ile beraber 3 katı kadar arttı oyun açılınca durdu, oyuna girdim yük bindikçe sesin arttığını fark ettim. Bu sefer cızırtımsı bir seste eşlik ediyordu titrek sese, kablonun üstüne bastırınca falanda geçmiyordu yukarı kaldırdığımda ses artıyor sadece, boşta da aynısı geçerli artık kablonun üzerine bastırdığım zaman da ses gitmiyor boştayken cızırtı sesini almıyorum, kablosu tam takılı ve prizde sorun yok akım korumalı priz kullanıyorum kablosunda da bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bunun sebebi nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım PSU Power Boost hive 650W 80+ bunu almaktan başka şansım yoktu kampanyalı sistem ucuza gelmişti ve değişmiyordu. Şuana kadar PSU ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım fakat dün titrek bir ses gelmeye başladı PSU'dan kulağımı PSU'nun olduğu yere koydum ve sesi gidermek için kablosuyla biraz oynadım kabloyu aşağı doğru bastırdığım zaman ses gidiyordu 1 gün kadar öyle devam ettim, sonrasında sesin yine geldiğini fakat umursanmayacak kadar az geldiğini gördüm gittim bi' oyun açtım ve oyun açılırken o titrek ses yanında cızırtı ile beraber 3 katı kadar arttı oyun açılınca durdu, oyuna girdim yük bindikçe sesin arttığını fark ettim bu sefer cızırtımsı bir seste eşlik ediyordu titrek sese, kablonun üstüne bastırınca falanda geçmiyordu yukarı kaldırdığımda ses artıyor sadece, boşta da aynısı geçerli artık kablonun üzerine bastırdığım zaman da ses gitmiyor boştayken cızırtı sesini almıyorum, kablosu tam takılı ve prizde sorun yok akım korumalı priz kullanıyorum kablosunda da bir şey olduğunu düşünmüyorum, bunun sebebi nedir?

Kulak tırmalayıcı bir ses ve ağlama ya da tıslama sesi gibi ise CW(Coil Whine) olabilir. Çok kaliteli PSU'larda bile olabilecek bir durum ve çözüm için yapabilecek bir şey yok.
 
Onun yerine adam akıllı 500W falan alsaydınız keşke. O PSU 650W'ın tamamını vermiyordur zaten.
535W veriyor 12V kanalından.
Coil Whine sesine benziyor ama PSU'yi değiştirmenizi öneririm. Böylesi bir PSU'ya sisteminizi emanet etmeyin.
Coil White sesi, ses PSU'dan daha zararsız.
Kulak tırmalayıcı bir ses ve ağlama ya da tıslama sesi gibi ise CW(Coil Whine) olabilir. Çok kaliteli PSU'larda bile olabilecek bir durum ve çözüm için yapabilecek bir şey yok.
CW Sesi kabloya bastırdığım da veya yük bindiğinde ses değişir mi?
Akım korumalı prizle olacak iş değil. Büyük ihtimal adam gibi bir PSU almanız gerekecek. Sistem belirtirseniz ona göre PSU önerebiliriz.
1 X GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
1 X SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
1 X AMD RYZEN 5 3600X MPK 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
1 X MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
1 X POWER BOOST X-59 RGB 650W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
1 X MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS GP OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
1 X KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)
 

Geri
Yukarı