Çözüldü Power Boost PB6075 kasada sıvı soğutma fanlarının yönü doğru mudur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Fanların yanındaki ok işaretleri havanın üfleniş yönünü gösteriyor olmalı.

Şu anda ok işaretleri aşağıya bakıyor. Yani fan sıvı soğutmanın radyatörüne değil, kasanın içerisine hava üflüyor. Bu yanlış bir montaj şekli, fanlar sıvı soğutmanın radyatörüne hava üflemeli ve serinletmelidir. Çünkü işlemcideki sıcaklık sıvı soğutmanın pompası yoluyla radyatöre geçecek, radyatör ise fanlar yardımıyla soğutulacak.
Sıvı soğutucu fan yönü yanlış. Kanat kısmı üst tarafa bakması lazım. Montajı yapan çalışan arkadaş kafası güzel herhalde.

Fanların yanındaki ok işaretleri havanın üfleniş yönünü gösteriyor olmalı.

Şu anda ok işaretleri aşağıya bakıyor. Yani fan sıvı soğutmanın radyatörüne değil, kasanın içerisine hava üflüyor. Bu yanlış bir montaj şekli, fanlar sıvı soğutmanın radyatörüne hava üflemeli ve serinletmelidir. Çünkü işlemcideki sıcaklık sıvı soğutmanın pompası yoluyla radyatöre geçecek, radyatör ise fanlar yardımıyla soğutulacak.

Çözüm
Sıvı soğutmadaki fanların yönünü değiştim. Karşıdaki 2 fan egzoz gibi dışarı üflüyor onları da değiştireyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmadaki fanların yönünü değiştim. Karşıdaki 2 fan egzoz gibi dışarı üflüyor onları da değiştireyim mi?
Eğer dışarıya üflüyorsa kanatlı kısım kasanın içerisine doğru baksın. Peçete ile test yapabilirsin. Alt fanlarıda kontrol ettin mi?

Eğer dışarıya üflüyorsa kanatlı kısım kasanın içerisine doğru baksın. Peçete ile test yapabilirsin. Alt fanları de kontrol ettin mi?

Alt fanlar bayağı içeri üflüyor onlardan eminim. Zaten onlardan emin olunca yaprak şekillerine baktım egzoz ile karşı 2 fan yönü aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…