Power limit açıp kartın orijinal güç tüketiminden fazlasını tüketmesi zararlı mıdır?

Yer
OverClock Merkezinde
Daha fazla  
Merhaba dostlar, ekran kartımın sınırlarını zorluyorum ama voltajı çok vermeden, kartım RX 580 8 GB, fabrikasyon votlaj değeri 1150MV, ben şu an daha düşük bir voltaj ile daha yüksek frekanslarda stabil kullanıyorum, fakat kartın orijinal halinde 155W'ı geçmiyordu anlık güç tüketimi, şu an rahatlıkla 166W kadar çıkıyor Power limiti açtığımdan, voltaj 1093MV da yani orijinal değerinden çok daha düşük ama güç tüketimi arttı, kartı soğutma konusunda bir sorun yok kartı soğutabiliyorum, voltajda düşük, sizce güç tüketiminin böyle artması karta uzun vadede zarar verir mi?

@Tolga Samet

Bildiğim kadarıyla kart 8 pin güç bağlantısına sahip. PCI Express 8 pin ve port üzerinden aldığı gücün üstüne çıksaydı ve anakart portundan alabileceği gücü en üste kadar zorlasaydi sorun olabilirdi diye düşünüyorum.

Şu an teoride 8 pin bağlantı ve anakart üzerinden toplamda 225W'a kadar güç çekebilir gibi görünüyor.

Soğutma ve voltaj düşük olduğu için de pek sorun olacağını sanmam.

Bildiğim kadarıyla kart 8 pin güç bağlantısına sahip. PCI Express 8 pin ve port üzerinden aldığı gücün üstüne çıksaydı ve anakart portundan alabileceği gücü en üste kadar zorlasaydi sorun olabilirdi diye düşünüyorum.

Şu an teoride 8 pin bağlantı ve anakart üzerinden toplamda 225W'a kadar güç çekebilir gibi görünüyor.

Soğutma ve voltaj düşük olduğu için de pek sorun olacağını sanmam.

Yani kartın GPU'su olsun PCB yapısı olsun 225W kadar dayanabilir mi? İleride chip arızası yaşamak istemiyorum, kartı 65 derece ve altında tutarım sorun olmaz.

Yani kartın GPU'su olsun, PCB yapısı olsun 225W kadar dayanabilir mi? İleride chip arızası yaşamak istemiyorum, kartı 65 derece ve altında tutarım sorun olmaz.
Genellikle sorun olmasın diye 150-160W TDP'li kartlara da 8 pin koyuyorlar ve VRM yapısını ona göre düzenliyorlar.

Mesela bazı RX 580 kartlarda 200W'ı geçmeyeceğini bile bile 8+6 pin koyuyorlar. Dengeyi sağlayarak fazla zorlanmasın diye.

Kartın GPU'suna gelirsek GPU çekirdeği biraz da silikon şansına bağlı. Her silikon ile OC değeri elde edilemeyeceği gibi yüksek TDP'ye dayanamıyor.

155W yerine 166W çekmesi pek bir sorun oluşturmaması gerekiyor yani özetle.

Genellikle sorun olmasın diye 150-160W TDP'li kartlara da 8 pin koyuyorlar ve VRM yapısını ona göre düzenliyorlar.

Mesela bazı RX 580 kartlarda 200W'ı geçmeyeceğini bile bile 8+6 pin koyuyorlar. Dengeyi sağlayarak fazla zorlanmasın diye.

Kartın GPU'suna gelirsek GPU çekirdeği biraz da silikon şansına bağlı. Her silikon ile OC değeri elde edilemeyeceği gibi yüksek TDP'ye dayanamıyor.

155W yerine 166W çekmesi pek bir sorun oluşturmaması gerekiyor yani özetle.

Tabii 166W'da kalacağımı sanmıyorum kafadan bir 175W var gibi, voltajda 1125MV ı falan geçmem gene.

Belli bir süre sonra çizgili, yeşil ekran sorunundan konu açarsam anlarız :D.
İşte o zaman yanarız :D

Şaka bir yana öyle olursa eğer GPU çekirdeği ile alakalı olur, soğutma ve güç besleme elemanlarından hariç bir durum oluşur yani.

Bu arada meşhur bir soru, kart Sapphire mi? :D

@Mithat Berhan Yazdıklarının tümüne katılıyorum.

@$ilent Ekstra bir şey sormak istersen sorabilirsin.

Teşekkürler hocam, bir sorum var aslında, dün bir sürü test yaptım 3DMark firestrike testide dahil ve 1435MHz'de 1093MV ile hiçbir sorun çıkmadı, AC Odyysey ve BF 1 oyunlarında da test ettim sorun yok ama nedense, NFS Payback oynadığımda V-Sync açık veya kapalı fark etmeksizin şu hatayı veriyor:

DirectX Error
DirectX function "device->CreateBuffer(&dxDesc,&resourceData,
&Buffer->m_buffer)" failed with E_OUTOFMEMORY ("Direct3D could
Not allocate sufficient Memory to Complete the call."). GPU: ", Driver:
39124.Free Virtual Memory: 4254284520KB / 4294967168KB. Make sure you have a supported Graphics Card with at least 512 MB
İşte o zaman yanarız :D

Şaka bir yana öyle olursa eğer GPU çekirdeği ile alakalı olur, soğutma ve güç besleme elemanlarından hariç bir durum oluşur yani.

Bu arada meşhur bir soru, kart Sapphire mi? :D

Evet Kart çok ama çok sevdiğimiz Sapphire'in Pulse modeli :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı