Power Supply Cızırtı sesi

BerktaN

Kilopat
Katılım
23 Mayıs 2017
Mesajlar
384
Çözümler
9
Öncelikle iyi geceler, yaklaşık 2.5-3 saat önce başıma gelen bir olayı anlatıp fikrinizi almak istiyorum. Rutin bir şekilde oyun oynarken ev elektriğinde dalgalanma meydana gelmeye başladı, ışıkların şiddeti azalıp artıyordu. En son bir cızırtı sesi duymaya başladım (kulaklığım takılı olmasına rağmen). İlk düşüncem ampülün patlamış olabileceğiydi ancak ampülü kapadıktan sonra acı gerçekle yüzleştim. Ses PSU’dan geliyordu. Hızlı bir şekilde sistemi kapattım ancak ses devam etti, aklıma gelen son çare daha fazla hasara neden olmamak için PSU’nun kablosunu çıkarmak oldu. Tam kabloyu çektiğim sırada elektrikler gitti. Arıza sebebi kofra yanmasıymış ancak nedense tedirginim tekrar bilgisayarı kullanmaya (kofra yanmasına alışkınız 1-2 ayda bir başımıza geliyor ancak tam ben PSU’dan kabloyu çektiğim sırada olunca içimi korku kapladı). Sizce şu an PSU’yu çalıştırmak mantıklı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası tek diyebileceğim şey sistemi çalıştırmayı geçin 220V AC kablosunu dahi takmak mantıklı olmaz demek olacaktır. Muhtemel sistemin yanması olasılığı çok yüksek. Sistemi kapatmanıza rağmen devam eden ses derken ne demek istediğinizi biraz daha açabilir misiniz?
 
Öncelikle iyi geceler, yaklaşık 2.5-3 saat önce başıma gelen bir olayı anlatıp fikrinizi almak istiyorum. Rutin bir şekilde oyun oynarken ev elektriğinde dalgalanma meydana gelmeye başladı, ışıkların şiddeti azalıp artıyordu. En son bir cızırtı sesi duymaya başladım (kulaklığım takılı olmasına rağmen). İlk düşüncem ampülün patlamış olabileceğiydi ancak ampülü kapadıktan sonra acı gerçekle yüzleştim. Ses PSU'dan geliyordu. Hızlı bir şekilde sistemi kapattım ancak ses devam etti, aklıma gelen son çare daha fazla hasara neden olmamak için PSU'nun kablosunu çıkarmak oldu. Tam kabloyu çektiğim sırada elektrikler gitti. Arıza sebebi kofra yanmasıymış ancak nedense tedirginim tekrar bilgisayarı kullanmaya (kofra yanmasına alışkınız 1-2 ayda bir başımıza geliyor ancak tam ben PSU'dan kabloyu çektiğim sırada olunca içimi korku kapladı). Sizce şu an PSU'yu çalıştırmak mantıklı olur mu?

Kumar oynamayın hocam. Bence o PSU çalıştırmayın, çalıştırmayı çok istiyorsanız da eski bir sistem bulun onunla deneyin.
 
Açıkçası tek diyebileceğim şey sistemi çalıştırmayı geçin 220V AC kablosunu dahi takmak mantıklı olmaz demek olacaktır. Muhtemel sistemin yanması olasılığı çok yüksek. Sistemi kapatmanıza rağmen devam eden ses derken ne demek istediğinizi biraz daha açabilir misiniz?
Kapatmadan önce gelen cızırtı sesi sistem kapandıktan sonra devam etti, herhangi bir azalma olmadı. Ne zaman ki kabloyu çıkardım o zaman ses seda kesildi.
Video bana ait değil ancak gelen ses şuna benziyordu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Güç kaynağının içindeki elemanlarda yanma olmuş büyük ihtimalle. Derhal güç kaynağını sistemden söküp yeni bir güç kaynağını akım koruması sağlayan harici cihazlarla birlikte sisteme takıp, bilgisayarınızı o şekilde kullanmanızı öneririm. 1.5-2 ayda bir olan elektrik sorunlarından müzdaripseniz eğer dediğim gibi sistemini bir akım korumasına bağlayarak kullanmanızı öneririm.
 

Geri
Yukarı