Power Tuşundan Kapatılan Laptop Açılmıyor

Emre Sancar

Kilopat
Katılım
26 Kasım 2013
Mesajlar
397
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Benim laptop'umu kuzenim power tusundan kapatmis ve simdi acilmiyor. Ekrana hic goruntu gelmiyor. HDD isigi yanmiyor. Lutfen yardim edin arkadaşlar. HDD mi bozuk? Benim icin HDD çok önemli. @Recep Baltaş ağabay, lütfen cevap ver.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Darbe almadığı sürece, HDD zarar görmez telaşlanmayın lütfen.. Garantisi var ise servis ile görüşüp prosedürü öğrenip, diskteki verilerinizi harici bir disk kutusu ile başka bir bilgisayara yedekleyin. Bu gibi büyük arızalarda, genelde anakart değişir ve genel teste tabi tutulurken komple sıfırlanır. Yani fabrikasyon imaj atılır. Verilerinizin önemi servis tarafından hiçbir şey ifade etmez..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'yi söküp başka bir bilgisayara takarak verilerini kurtarabilirsin. Güç tuşundan kapatmakla PC bozulmaz. Senin yeğen PC'yi yere falan düşürmüştür. Ya da başka bir şey...
Bilgisayarı servise gönderdim bizi bilgilendirmek için aradılar anakart yanmış dediler. Bilgisayarın yere düşmediğinden %100 eminim çünkü yeğenim yerde windows 8 mağaza oyunlarını oynuyordu. Arada donup kalan bir oyun vardı onu açmıştı en son. Kapat demiştim kapatmamış pc donmuş oda power tuşundan kapatmış. Bana öyle anlattı. Ne kadar doğru bilmiyorum, daha 5 yaşında. :D
 
Servisler genelde hemen anakart yanmış derler zaten para koparacaklar ya, bence onda anakart filan yanmış değildir, sen oraya yaptırma servisten al normal ama işinin ehli bi laptop tamircisine götür, muhtemelen güç ünitesindeki devre yanmıştır onuda kolayca değiştiriyorlar zaten, benim eski laptobun da başına aynı şey gelmişti, değiştirtmiştim. 150 liraya taş gibi de uzun bir süre oynadım vallahi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı