Powercolor R9 280x Ekran Kartı Sıcaklığı

Mustafa Ayhan

Hectopat
Yer
İzmir/Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ekran kartı olarak Powercolor R9 280x kullanıyorum. Kart boşta 37 derece, 1060 rpm fanların dönme hızı. League of Legends oyun içi sıcaklığı 55 derece, oyun en yüksek ayarlarda, dönme hızı 1060 rpm civarlarında geziyor. Dirt 3 oyunu ultra ayarlarda 74 derece, fanların dönme hızı 1550 rpm.
Sıcaklıklar normal midir diye merak ettim çünkü 74 derece biraz yüksek gibi geldi bana. Sizce nasıl olmalı sıcaklığı?

%100 kullanımda 74 derece normal bir değer 80-85 in üstüne çıkmadığı sürece korkmayın.

80 derece üstüne çıktığı zaman endişelenin. Değerler gayet normal.

%100 kullanımda ekran kartı kendi soğutmak için daha fazla enerji harcarsa oyunlarda fps düşmesi olmaz mı ? Yani %100 kullanım sakıncası olur mu ? Sadece ses mi yapar ?

Ağır oyunlarda %100 kullanmazsa sıkıntı vardır. Kullanmıyorsa darboğaz yapıyordur. %100 kullanmadan kartın performansı nasıl belli olacak ? Ne kadar çok enerji harcarsa o kadar ısınır. Soğutmak içinde fanlar o kadar hızlı döner. Bu da ses yapar.

Evet ses konusunda fark hissediliyor oluyor. Ayrıca fps düşüşü yaşamıyorum oyunlar gayet akıcı bir şekilde oynanıyor. Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yakın zamanda da işlemci için soğutucu alacağım. Stok fanı hem kontrol edemiyorum hem de çok fazla ses yapıyor. Soğutma konusunda memnunum ama ses yapması biraz sinir bozucu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…