Yetkili servis çizgi değil. Onlardan kartın ısınması ile ilgili bilgi alışverişi yapmıştık. Sipariş edecem ben bu soğutmayı kafaya koydum. Yanlız montaj falan izledim youtube üzerinden gözüm epey korktu
Benim kart sayesinde arşivinizde bir video daha olur. Büyük ihtimal gönderirim, çünkü bu GPU soğutucu değiştirme hiç yapmadığım ve anlamadığım bir konu. Yarın akşama sipariş geçerim.
Olmazsa soğutucu geldiğinde açıp biraz incelersiniz, bakarsınız çok da zor olmadığını fark edersiniz.
Ha yine olmadı yollayın tabi. Zaten bu dünyada en çok sevdiğim şeydir; elektronik cihazları söküp takmak.
Küçükken (yaklaşık 20-25 yıl önce) o eski devasa siyah-beyaz TV'lerin kapaklarını açıp az çarpılmadım elektriğe.
Büyük ihtimal gönderirim. Aslında kolay gibi, eski soğutucu sökülüyor, GPU üzerindeki macun temizleniyor, belleklerin üzerine soğutucular takılıyor ve yeni soğutucu montaj ediliyor. Bu kadar galiba.
''Soğutucular'' (Jelatinler) belleklerdeki ısıyı soğutucuya soğutucu ise dışarı atar. Jelatinler kurumayan bi tür iletken sıvı barındırır, bu bağlamda soğutucu ile teması en iyi şekilde sağlamaya çalışır.
Eksik bilgi olmasın diye, ekleme: ''Termal Ped'' diye de okunur.
Anladım, ürün bir aksilik çıkmazsa 10 gün sonra falan elimde olur. Geldiğinde bir denemeye çalışırım, olmazsa gönderiririm sana. Sağolasın yardımın için.