Elektronik PowerColor Red Devil Radeon RX 9070 XT 32.999 TL

O nasıl bir istatistikmiş öyle kaynağı neresi merak ettim. Her 20 Red Devilin 1 tanesinde ilk yarım saat oyundan sonra çökme olma mevzusunu ilk kez duydum. İlk yarım saatten sonra sorun olmuyor muymuş?
Reddit sayfasında yorumlarda okumuştum, bu şekilde kartları çöken birkaç kişi vardı. Benim anladığım çökecek kartlar ilk yarım saatte çöküyormuş, yarım saatte çökmüyorsa kart sağlammış. Kartları çöken bu kişilerin sorunlu kartlarını sağlam kartlarla değiştirmiş firma. Yalan değilse bu şekilde.

Reddit sayfasında yorumlarda okumuştum, bu şekilde kartları çöken birkaç kişi vardı. Benim anladığım çökecek kartlar ilk yarım saatte çöküyormuş, yarım saatte çökmüyorsa kart sağlammış. Kartları çöken bu kişilerin sorunlu kartlarını sağlam kartlarla değiştirmiş firma. Yalan değilse bu şekilde.

Bazen yazılım tam olarak kurulmuyor ondan olabilir kart geldiğinde adrenalin yazılımı güzelce kur yeterli kartın kusurlu değilse sorun çıkmaz ben bir şey yaşamadım.

Öncelikler hayırlı olsun
İyi dileklerin için sağ ol hocam.
ekran kartın geldiğinde PSU da iki tane PCI-e veya VGA yazan kabloyu PSU'ya takacaksın o kablolar 2 lidir genelde bir kablodaki 2'li yani 2x8'i tak diğerindeki ikiliden de birini tak diğeri de artacağı için gizlersin. ARGB bağlantısını da yapıp PowerColor keystone'u indir. RGB ayarlamalarını oradan yapabilirsin veya SignalRGB direk olarak senkron çalışıyor tabii ARGB bağlantısını yaparsan.

Bu arada PSU'a baktım seninki 1000W içinden 4 kablo PCI-e çıkacak yani rahatlıkla besleyebilirsin.
Bilgiler için sağ ol. Bir an ekran kartımı güç kaynağına bağlamak için araya bir aparat falan takmam gerektiğini sanmıştım, içim rahatladı şimdi.

İyi dileklerin için sağ ol hocam.

Bilgiler için sağ ol. Bir an ekran kartımı güç kaynağına bağlamak için araya bir aparat falan takmam gerektiğini sanmıştım, içim rahatladı şimdi.

Ne demek güle güle kullanın bu arada ARGB bağlantısını yapmadan da RGB'yi ayarlayabilirsin ancak hepsini bir arada mesela anakart yazılımı veya SignalRGB ile tek tıkla hem fan hem RAM hem GPU değişsin diyorsan ARGB bağlantısını yap.

Ne demek güle güle kullanın bu arada ARGB bağlantısını yapmadan da RGB'yi ayarlayabilirsin ancak hepsini bir arada mesela anakart yazılımı veya SignalRGB ile tek tıkla hem fan hem RAM hem GPU değişsin diyorsan ARGB bağlantısını yap.
RGB olayı beni cezbetmiyor ama fan hızını değiştirmek için bu bağlantıyı yapmam gerekiyorsa yaparım tabii. Sağ ol bilgi için. Bu arada bu ekran kartının muadilleri olan Asrock Taichi, Asus Tuf ve Sapphire Nitro'ya karşı güç tüketimi ve oranı hakkında bilginiz var mı hocam? Eğer bunlardan daha fazla güç tüketiyorsa uzun vadede elektrik için ödediğimiz para bakımından avantajı olmaz pek.

RGB olayı beni cezbetmiyor ama fan hızını değiştirmek için bu bağlantıyı yapmam gerekiyorsa yaparım tabii. Sağ ol bilgi için.

Hayır bu ARGB bağlantısı sadece RGB'yi anakart ile senkron etmek için yine de RGB'yi beyazda olsa kullan çünkü geldiğinde sürekli kırmızı yanar onu beyaz renk vs kafana göre değişitir veya kapat fan ayarları için bağlanana gerek yok. Kapatmak içinde gerek yok sadece senkron çalışması için.

Peki bu kartın diğer rx 9070 xt'lere göre güç tüketimi nasıl? Elektrik tüketimi yönünden uzun vadede ekonomik bazda çok zarar etmesin benzerlerine göre.

Benzerlerine göre Nitro + gibi modellerden çok farkı yok normal modellerden ise 30W civarı daha fazla güç çekiyor anlık olarak 550W görmüştüm bir ara.

Benzerlerine göre Nitro + gibi modellerden çok farkı yok normal modellerden ise 30W civarı daha fazla güç çekiyor anlık olarak 550W görmüştüm bir ara.
Fanları benzerlerine göre daha düşük rpm'lerde çalıştığından dolayısıyla fan bazında az biraz güç kazancı olabilir. Normal modellerden 30 watt daha fazla güç çekmesi yaklaşık yüzde 8-9 daha fazla güç harcadığı anlamına geliyor. Bunun yüzde 1'ini fan kazancından ötürü düşürsek benzerlerinin alt segmentteki kartlarından yüzde 7-8 daha fazla yakıyor diyebiliriz. Bu kabul edilebilir bir değer.

Fanları benzerlerine göre daha düşük RPM'lerde çalıştığından dolayısıyla fan bazında az biraz güç kazancı olabilir. Normal modellerden 30 watt daha fazla güç çekmesi yaklaşık yüzde 8-9 daha fazla güç harcadığı anlamına geliyor. Bunun yüzde 1'ini fan kazancından ötürü düşürsek benzerlerinin alt segmentteki kartlarından yüzde 7-8 daha fazla yakıyor diyebiliriz. Bu kabul edilebilir bir değer.

Yani öyle de denebilir ancak bir laf vardır "aslan besleyen yemini düşünmez" diye (ay sonu fatura gelince fikrim değişebilir)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı